Folik asit nasıl kullanılmalı?

Banada doğal yoldan almak mantıklı oluyor onlardan tüketmeye çalışıyorum çok doğru bence ilaçla ne kadar bu vitamin vs alabiliriz ki yiyerek ekstra takviye amaçlı olabilir alınır ama mantıklı gelmedi herkesin ağzında folik asit eskilerde bizleri doğurdu benim annem folik asitin f sini bilmez gayette saglikliyim herkese göre farklılık gösterebilir bence bu durum :roll_eyes::person_tipping_hand: aman valla kafam karıştı :joy::heart:

Evet bazılarında bulantı yapıyormuş çok fazlasında zararlı olabilir bence :joy::heart:

Hiç bilmiyorum gebeliği düşündüğün zaman başlayıp 3 ay boyunca kullanmak gerekiyormuş :heart:

Evet bende düşünüyorum ve 1 aydır kullanıyorum folik asit :heart::smiling_face_with_three_hearts:

Aynen 12 haftaya kadar

Ben bir iciyorum iki gun bulanti cekiyorum o kadar kotu yapiyor :expressionless: suan hala bulanti cekiyorum

Benimde iyi demisti vermisti folik asit icmez olaydim​:rofl::rofl: bulanti mahvetti ilacta kullaniyorum bulanti icin o bile fayda etmiyor

Öncesinde kullandıysanız gerek duymamıştır doktor ama gebelik öncesi kullanmadıysanız bence kullanın

Hamile oldugumu ogrendigimde 5 haftalik falandi ilk kontrolume bi doktora gitmistim kan testi idrar testi flan yapmisti sonra sonuclar 2 gune cikar demisti o bana Gebyfoll ilaci vermisti 2 gun sonra gittigimde o doktor yoktu sonuclari gostermek icin baska doktora gectim oda bana folic asit kullaniyormusun dedin bende onceki doktor bi ilac werdi ama ismini hatirlamiyorum dedim bisey yazmadi haftaya kalp atisini duymaya cagirdi oAmn soylerim folic asit kullanmadigim gec kullansak bi zarari olurmu ki

Hamile kalmadan once kullanilmasi gerekiyor diyolar peki ben hamile kalicagimi nerden bilicektimde kullanicaktim​:unamused:

1 Beğeni

Kazayla mu gebe kaldınız ben gebelik planlıyorumdum doktora gittim oda kullanmamı söyledi planliyorsan gebeliği o an gidip doktorun verirdi seninki kaza mı oldu anlamadım ben​:joy::joy:

1 Beğeni
  1. Haftaya kadar kullanilmasi gerekiyormus canim gec degil olsun al yine 10 haftalikta cocuktaki norotüpler kapaniyormus yani vaktin var bende 4 haftalikti basladim suan gayet iyi gidiyor gelisimi yinede sor doktoruna z_fol kullandim ben

@Nagihan_40 hayir kazayla gebe degil isteyerek oldu hemen hamile kalicagim aklima gelmezdi​:rofl: ama planlamadan once doktora gidip bu ilaci kullanacagiji bilmiodum ilk hamilelgim nerden bileblrdimki

2 Beğeni

Tabikide kullanilmali , bebek gelisimi icin onemli . Ben kullaniyorum sabah aksam 1

Yaaa olsun nasip işte canım ama şimdiden alıp kullanabilrisin bebeğin için

Doktorum bana bıraktı ben de kullanmayı düşünüyorum

Hiç bir fikrim yok doktorum da sana bırakıyorum ama 3 ay önceden almak daha iyi oluyormuş öyle dedi sizde bir sorun doktorunuz sizin en iyi yoldasınız o size en uygun olanı söyleyecektir

Aynı durumdayız malesef ki yeni evliyim bu süreçle ilgili keşke daha önceden bilgim olsaydı bebeğim için en iyi olanı sağlardım.