Bende fazla mi kullanıyorum acaba, 1 bucuk yil once cocuk dusundugum icin doktor folidays vermisti 3 ah kullandım sonra biraktim. Aşılama tedavisi görurken 1 ay kullandim 1 ay kullanmadim hamile oldugumu öğrenince doktorum folikasit kullanıyor musun dedi evde folidays var hala tedavi icin kullanmistim icinde var dedim 3 ay bitimine kadar ona devam et dedi
Bana hiç vermedi gebeligi düşünürken içmek gerektiğini söyledi. Ben zaten gebe kalmayı düşünmüyordum çünkü 2 aylık evliydim o zaman kullanmadım şimdi de doktor vermiyor ben de anlamadım sizde bir konuşun zararı olup olmadığını fazla kullanımın
Ben gebeliği planlarken daha 2 sene vardı. Düzenli olarak kadın doğum ve dahiliye doktoruna gidip kan verip tüm vitaminlerimi yükselttim buna folik değeri de dahil. Ben 2 sene önce başlamama rağmen şuan 15 seviyesinde. Gebelik düşünenler folik asit konusunda bilinçli olmalılar. Şuan istediğin kadar besinlerden alıyorum de alamazsın canım her şey gdo lu maalesef. Solgar markasının Aktif Folat ını kullanabilirsin çok güzel değer Yükseltiyor asla mide bulantısı yapmıyor
Ben kullaniuorum.ama cok fazla bulanti yapiyor bende 11 haftaligim suanda
Ben kullanmamıştım bebekten önce,ilk 3 ay kullandım sonrasında da doktor vitaminler yazdl içlerinde folik asitte vardı o yüzden ayrı ayrılıkta yazmadı folik asiti.Doktorunuz uygun görürse size de vitaminler yazınca içlerinde olucaktır folik karışık oluyor vitaminlerde demirde , balık yağında fln vardı ben içtiklerimde.
Gebeliğim planlı değildi o yüzden kullanmadım şuan gebeyim ve doktorum uzman folik asit vermedi önceden kullanılması gerekiyormuş tekrar konuşacağım kendisiyle
Şuan 7 haftadayim 2 kere muayene oldum ve folik asit veya herhangi bir vitamini vermedi değerlerimde de sorun çıkmadığını söyledi yine de konuşacağım kendisiyle
Mutlaka konuş ama folik asit kullanma aktif folat kullan. Folik asit sentetiktir emilimi geç olur. Aktif folat daha çabuk etki eder
Folik asit ilaç olarak alınırsa çok fazla zararı var… sadece meyve sebze olarak almaya çalışın…
Konuşacağım Bilgi için teşekkür ederim
İlaç bağımlılığı oldu herkeste doğal birşey kalmadı malesef haklısınız bu konuda
İlk 3 ay önemli her hamilenin alması gerekiyor diye biliyorum ama doktorun vardır bir bildiği
Bende 11 haftalık hamileyim, bu arada hayırlı olsun, devlete gitdim vitamin verdi ama bi duydum ki folık asit çok önemli ama geç kalmış gibi görünüyordum, özele gitdim bana yüksek dozlu folik asit verdi yetişmem için. İnşAllah herkesin herşey gönlünce olur. İhmal etmeyin bence. Ben cok üzülerek gec aldım ilacımı pişmanım devlete başvurdugum içinde.
Ben de öyle düşünüyorum ama herkeste neden yazmadı diye söylüyor o yüzden tereddüt ediyorum tekrar konuşacağım kendisiyle
Bu benim gittiğim özel bir polikinlikte uzman bir doktor riskli gebelik için bile bu doktora yönlendiriyorlar kafam karışık bu konuda dediğim gibi aslında folik asit alımı önemliymiş önemli olan şeyi geç kaldım diye yazmadı anlam veremedim ne kadar geç olabilir ki demi hala gelişim halinde sonuçta inşallah teşekkür ederim sizede hayırlı olsun
doğum sırasında kanda folik asit ve B12 yüksekliği olan ve gebeliği boyunca multivitamin kullanan kadınların çocuklarında otizm ve benzer hastalık riski yüksek bulunmuştur . Buda internetten buldugum yazi bende kullaniyorum 11 haftadayin asiri bulanti yapiyor bugun biraktim icmiycem artik 12 hafta sonrasi gerek yokmus ben birgun arayla ictim ilaci zaten z-fol beniki degerlerimde iyiydu ama yine vermisti ozele gidiyorum.devlet bana ilk gittugimde multi vitamin vermisti doktor bunu neden vernis dedi ozeldeki kullanmadim dogal yollarla beslen onlardada varmis Yumurta,portakal,muz,fasulye,bezelye,ispanak,ceviz,findik,brokoli, bunlarin hepsinde varmis gerekirse cok tuket
Zararida varmis kiz fazlasininin allahtab ben ara ara ictim birgun arayla cik bulantim oluyor diye
10 haftada bebekteki norotup kapaniyormus yani aldin aldin ama degerlerin iyiymis bence dert etme dogal yollardan almaya calis artik cokta sorun olacagini dusunmuyorum asiri bulanti yaoiyordu bende yani hic yedirmiyor icmedigim zaman daha cok yiyordum
Folik asit 12. haftaya kadar kullaniliyor diymi