Arkadaşlar doktora gittiğimde folik asit kullanıp kullanmadığımı sordu hamile olmadan 3 ay önceden kullanman gerekiyormuş ben de kullanmadığımı söyledim. O da folik asit vermedi şuan herhangi bir vitamini kullanmıyorum besinlerden almaya çalışıyorum. Etrafımdaki herkes kullanmam gerektiğini söyledi ama doktor vermedi siz folik asiti kullanıyor musunuz? Besinlerden hariç Ekstra folik asit kullanılmalı mıdır? Yardımcı olursanız sevinirim.
Bende gebelik planliyorum cnim 1 aydır kullanıyorum doktorun yazmasına gerek yok ki eczaneye gidip kendn bile alabilirsin vitamin sonuçta günde bir tane ilcimesu öneriliyor bebeğinz hem zeka yönünden hem bedensel yönünden hemde otizmi engellemek için ilk 3 ay kullandiriyilar ama yanlış Bilgi vermek istemem sağlık ocağına git aile hekimine ben hastaneye gittim bana vitamin vermediler ben ne gerekliyse vitamin almak istiyorum de onlar yardımcı olur sana
Gebelikte 3 ay once duxenli kullanilmişsa evet gebelik sirasinda kullanmamak önemli değil deponuz yeterlidir 3 ay boyunca bebege
Şuan hamileyim 7.haftadayiz doktorumuzda iyi biri uzman bilemiyorum önermemesi bana biraz değişik geldi. Etrafımdaki çoğu kişide kullanıyor eczaneden de araştırdım onlarda kullanabilecegimi hiçbir zararı olmayacağını söylediler. Doktorumla bir kez daha mı konuşsam acaba çok aklıma takılıyor teşekkür ederim bu arada sizden de güzel haberler bekliyoruz gebelik planlıyormuşsunuz
Gebelikten önce de kullanmamış abla
Ha pardon ben kullanmiş sandim ama doktorunuzdan kendiniz isteyin kullanmanizi tavsiye ederim
İnşallah canım benim dediğim gibi bir zararı yok hatta faydası var dozunda kullanıldığı zaman 3 . Ayına kadar kullan
Teşekkür ederim herkes birşeyler söylüyor kullanmazsan çok ciddi sorunlar yaşanır diye o yüzden sordum
Malesef vermedi ama söyleyeceğim tekrardan
@Mystery0 folik asit kullanirken kafaniza göre eczaneden almamaninizi tavsiye ederim çünkü bazi folik asitler yüksek ve içinde otizime neden olabiliyor doktor reçetesi önemli onun yazmasi gerekir ilk 3 ay bebeğe faydasi büyüktür gelişimi zeka gelişimi kemik gelişimi için cok faydali bi ilaç
İnşallah doktorla konuşurum bu konuyu çünkü bu kadar önemli olan birşeyi vermemesi düşündürüyor
Evet duydum fakat doktorum vermedi anlamadım ben de o vermeyince kullanmadım
Siz aldanmayın o söyleyenlere şöyle düşünün eskiden herkes folik asit mi kullaniyordu ve herkeste ciddi birşey mi oluyordu kulaktan kulağa gelen uydurma şeyler tabi ki kimidi diyor işe yaramıyor kimisi kullanılmasını öneriyor ama ben araştırdım çocuğun bütün yapısında büyük etkisi var tabi ki ilk 3 . Aya kadar kullanan hamişler var aramızda bir sorun olduğunu duymadım
En kısa zamanda doktorunuzla bu konuyu konusun
Teşekkür ederim bilgi için umarım bebegin gelişimi için önemli olan bu folik asiti tekrar doktorumla konuşacağım folik asitin bu kadar abartilmasininda illa ki bir sebebi vardır
İnşallah çok teşekkür ederim
Banada verdi ama cok bulantu yapiyor birgun arayla iciyorum
Sağlık olsun inşallah
Bende hamilelikte önce kullanmadım ama ilk kontrolümde doktor hemen folik asit içeren balık yağı verdi kullandım
Teşekkür ederim doktorumla 2. Görüşmemiz vermedi henüz konuşacağım kendisiyle