Evde yemek yapamıyorum

10 Haftalik hamileyim. Ve mutfaga giremiyorum yemek yapamiyorum bana yemek yapicak kalicak kimsem yok annem köyde esim sabah gidip gec geliyor isten hergun corba icmekten disarda midem daha da bulanmaya basladi evde birsey yapamadığım icin yemek yiyemiyorum. Disarda bir corba icip günümü kapatiyorum bebege vitamin hic birsey veremiyorum bu da beni cok uzuyor bebek beslenemiyor benden sizce sorun olur mu ne kadar daha tiksinicem evimden yoruldum tek basima ugrasirken yardim etmeyen disardaki herkesin ay bebege hic birsey veremiyorsun evde corbada mi yapamiyorsun demelerinden

Bebek bu haftalarda daha mınacıcık yani endişe etmenıze gerek yok . Doktorunuz zaten takvıye ılac yapmıstır. Doguma kadar mıdesı bulanan ve kılo veren cok kısı var. Bunlar bıle normal kabul edılır. Sıvı tuketımıne dıkkat edın . Susuz kalmayın , vıtamınlerınızı alın yeterlı. Zaten 12. Haftadan sonra gecıyor bulantılar normale dönüyorsunuz.

1 Beğeni

Kimsenin canını sıkmasına izin verme canım benim. Bu bir süreç ilk baslarda çoğumuz bu durumdaydık. Eksik kalmıyorsun. Endise etme normal bir durum doktoruna ilettin mi bilmiyorum ama bu durumlarda takviyeye erken baslatiyorlar. Ben asla yemek kokusuna tahammul edemiyordum gelip kimsede kapımı calmiyordu. Deneyerek kusmamaya calistim . Buzdolabina gidip bir salatalik bir domates bir havuc ne denk gelirse ufak ufak yemeye calisiyordum. Belki sende öyle yapabilirsin. Cabucak bu süreci atlatman dileğiyle :pray::cherry_blossom:

1 Beğeni

Canım çok normal bu haftalarda bende üç kilo vermiştim az az kendini zorlamadan ye bebek küçük zaten doktorun verdiği ilaçları içmeye çalış bebek bı sekilde alır senden vitamini canın birşey çektiği zaman hemen yap merak etme geçer

1 Beğeni

Benim de ilk 3 ayım öyle geçmişti eşim veya kaynananam yemek temizlik yapıyordu ama meyveden başka bir şey yiyemiyordum hatta 2 gün aç kaldım hep kustum doktora gittim beslenmesiyle alakalı bir sorun yok dedi çünkü ilk 3 ay zaten bebek bizden beslenmiyor önceki beslenmemizden besleniyor gibi düşün depolanmış besin değerlerinden yani

2 Beğeni

Canını sıkma ilk 3 ay bebek kandan beslenir 4 aya girdiğinde senin yediklerinden beslenmeye başlar ama senin de bağışıklığın düşmemesi lazım hazır sipariş ver gerekirse bulantıların geçene kadar güvendiğin yerden kimseden birşey de bekleme yaparlar sanrada başına kakar durur biz yaptık ettik biz olmasak birşey yapamaz neler neler derler

1 Beğeni

Canım bende senle aynı durumu yaşıyorum sadece sebze ve meyve tukete biliyorum evden çok bunladim babam gile geldim şuan iyi geldi bana ama yemek sıkıntım devam ediyor elinde grlirse yer değişimi yap sana iyi gelir bir nebzede olsa toparlanirsin

Katılıyorum canım valah bu durumda bile ben kimseden hiç bir şey beklemiyorum mutfağa girip ne canım çeke biliyorsa yiyorum ama ağır yemek ne evden nede dışardan istemiyorum benim için aynı ikisinden şuan kararmışim hafif şeylerle geciniyorum

Allah razı olsun onlardan canım buyle insanlar herkese rast gelmez

1 Beğeni

Yorumunuz beni cok mutlu etti :pray: insallah biter en yakin zamanda

İletmedim acile gidip serum yedigim oluyor bogulurcasina oluyorum çünkü. Dışarıda cok guzel yemek yiyorum aslinda istahim var evde yiyemiyorum ev beni tiksindiriyor​:face_holding_back_tears:

Bi tek folik asit iciyorum oda cok midemi bulandiriyor ama zorluyorum iciyorum valla

Benim onlarda yok allaha hergun dua ediyorum midemi gecirki evimi temizliyim diyorum o guc cok onemli. Bebegim oncelik dediğiniz gibi kandan besleniyorsa bosuna keyfimi kacirmislar :face_holding_back_tears:

1 Beğeni

Yapmaya zaten kimse gelmiyor ustune hâlâ gecmedi mi bebek de beslenemiyor diyorlar kapimi daha calan yok :rofl::woman_shrugging:

Folik asit önemli onu icmen gerek bende içiyordum bendede mide bulantısı yapıyordu doktor 4.ayda içmene artık gerek yok dedi

Bişey diyecem folik asit aldimiz zaman bulantı hazımsızlık yaparmi

İnsan tabi kendisi yapmak istiyor bir şeyleri ama bu zamanlarda ister istemez insan birine ihtiyaç duyuyor ilk 3 ay mide bulantısından hep yatmıştım sürekli kusuyordum koku hasssasiyetim çok vardı :disappointed:

çoğu kişide bulantı hazımsızlık yapıyor devamında. Verdiği ilaçlarda hazımsızlık yapiyor

Niye peki buyle oluyor

Değişen hormonlar ve rahmin büyümesi bağırsak ve mideye baskı yaptığı için böyle sorunlar yaşıyoruz

1 Beğeni