Evde doğum yapan var mı?

Son zamanlarda hastanelerde olan olaylardan ötürü tedirginim açıkcası ve güvenilir ev doğumu yapan ebeler buldum ilk hamileliğim olduğu için araştırmak istiyorum ama yakın arkadaşım sırasıyla devlette özel de ve evde doğum yaptı yakın şahit olarak ev doğumunun güvenilirliği ve rahatlığı beni bu düşünceye sevk etti peki aranızda ev doğumu yapan var mı tecrübelerini paylaşsa :bouquet:

Bu zamanda böylr bi düşünce açıkcası biraz saçma geldi allah korusun kanaman durmasa ters bişey olsa canından olursun. Her kadının doğumu bir değildir. Her hastane bir değildir.

1 Beğeni

Seni korkutmak asla değil amacım ama ya ters giden birşeyler olursa ve ilk doğumun bence tehlikeye atmamalısın ters giden birşey olsa hastede direk müdahale edebilirler ama evden hastanege gidene kadar geç kalabilirsin birşeylere bence biraz daha düşün bebişin ve sen sağlıcakla kalın​:blossom:

1 Beğeni

Eskiden imkan yokmus hastaneye uzaklık varmıs vs. vs.. bu sebeple evde dogum yapanlar var ama ne kadar bilinçli hareket ediliyor ölü dogum oluyor bebekte saglık sorunu olabiliyor yada sizde kanama durdurulamassa herseyin yolunda gideceginin bir garantisi olsa belki düsünülür ama en güvenilir yer hastane. Bebeginiz dogdugu anda cocuk doktoru tarafından muayene ediliyor acil küveze alınma durumu olsa evdeyken bu zaman kaybı. Gebeligin ilk yada 2-3 olmasının bir önemide yok bence. Evladın biri önemlide diğerleri degil mi zaten 2. 3. Cocuk düsünceside yalnıs her gebelik ve her bebek özeldir. Güvenebileceginiz bir doktor ve hastanede dogumunuzun olması daha saglıklı olacaktır insallah dilediğiniz gibi olsun

3 Beğeni

Aynı bu cümleleri yazacaktım usenmistim tşk :joy: arkadaş doğru söylüyor aldanmayın kimsenin hikayesine, herkesin bedeni farklı herhangi bir komplikasyon gelişirse ne yapacaksınız

Bu ebeler her türlü komplikasyonlar için tecrübeliler ve herşey normal seyrinde olursa ev doğumu oluyor gerekli durumlarda hastane önerisinde bulunuyorlar elbette ki şimdi herkes için durum farklıdır ben basit bir kontrole giderken bile aşırı gerilip atak geçirebiliyorum hastane ile çok fazla tramvam var malesef ki ve doğum sırasında en önemli şey annenin gereksiz müdahalelere maruz kalıp strese girmesi ortada hiç bir sebeb yokken doğumu zorlaştırıp birden fazla komplikasyonların olmasına sebebiyet verebiliyor elbette ki özel bir durum varsa hastane tercih edilmeli ama benim durumum da ki birinin hali nasıl olur kendim için ayrı bebeğim için ayrı endişe ve kaygı içerisinde nasıl gerçekleştireceğim bunu ve henüz ne yazık ki iyi bir doktor da bulamadım bu kadın doğum doktorlarının hepsi mi sorunlu yoksa sorunlu olanlar mı bana denk geliyor bilemeyeceğim serbest ebeler derneğini araştırmanızı tavsiye ederim ille ev doğumu olacak demiyorlar ama anneyi mümkün mertebe rahatlatıp normal doğuma teşvik var ve henüz tek bir şikayet bile görmedim haklarında

Hayranlıkla okuduğum ve tek ben değil bir çok kişinin beğenisini alan bir paylaşım :smiling_face_with_three_hearts:

2 Beğeni

Gerçekten çok güzel bunun gibi o kadar çok gebeyi dinledim ki hiç biri demedi ki keşke hastaneye gitseydim aksine ev doğumunun ve ebelerin ilgisinin o kadar rahat ve iyiydi ki rahatlıkla yavrumu kucağıma aldım gereksiz müdahalelerden uzak o anın huzurunu yaşadım diyen bunu normalleştirmeliyiz elbette ki doktor kontrolünde ebe refakatinde her hangi bir sorun yoksa tercih edilmeli buna asla karşı değilim ben kendim de evde ve makat gelişi doğmuş biriyim ve sadece ebe ve babam eşliğinde evde doğum korkulacak bir şey değil bu bizim fıtratımızda var sistem de kadın çok korkutuluyor gebeliğin henüz ilk haftalarında kadın doğum doktorunun bana sunduğu senaryoları biraz düşünüp kafama takmış olsaydım asla doğum için cesaretim olmazdı o kadar korkunç bir şey gibi anlattı ki tamam doktorlar her zaman en kötü ihtimali söyler ama henüz ortada hiç bir şey yokken 5 haftalık bir gebelik için bu senaryolar erken şu an 18 haftalık oldum hastane yatışım da oldu astım kaynaklı bebeğimin sağlığı için yattım tamamen karşı değilim gerekli durumda hastane olur. Allah hepimize kolay doğumlar nasip etsin :palms_up_together:t2:

Kader arkadaşımız süreci o kadar güzel anlatmış ki bende çok özenmiştim ama cesaret edemedim eşimde pek sıcak bakmazdı büyük ihtimalle ama ev rahatlığı, yanında olan ebenin verdiği güvenle olmayacak bir şey yok Allah’ın izniyle. Makat geliş olup normal doğurmak valla helal olsun annene​:hugs: Annelik bu senaryoları kafada kurmakla başlıyor zaten doktorun konuşması da cabası olmuş senin için yani. Ben doğurdum büyüttüm,Allah sana ve diğer arkadaşlara kolaylık versin :rose:

1 Beğeni