Merhaba Güzel Hamişler
Bugün doğum yapalı 10 gün oldu. Ve ebemin izniyle bugün doğum hikayemi sizlerle paylaşmak istedim.
Evet evde, ebe eşliğinde doğum tercih ettim. İlk gebeliğimi öğrendiğimde hamilelik sürecimden çok doğumu nasıl yapacağımdan korkuyordum. Her geçen gün bu korkumun daha da arttığını fark ettim. Bu sorunuma acil çözüm bulmam gerekiyordu.
Gebeliğimin ortalarında bir ebeyle sürekli görüşme içerisindeydim. Ve bu süreçte doğumun kadının doğasında olduğunu korkulacak bir süreç olmadığı devamlı bana belirtiyordu. Ama benim hastane fobim vardı. Hastalandığımda hastaneye gittiğimde anlamadığım bir şekilde korkudan direkt kendime geliyorum Bunu ebemle paylaşmıştım. Ve kendisi Almanya’da görev yapıp Türkiye’ye gelmiş. Almanya’da evde doğumların normal karşılandığını belirtti ve beni cesaretlendirdi.
Ebemin tavsiyesiyle Dilek Yalçınkaya ile görüştüm. Ve doğumumda bana yardımcı olacağına dair anlaştık. Gebeliğimin son haftalarında kontrol amaçlı hastaneye gittiğimde bebeğimin hayatının tehlikede olduğunu ve acil yatış yapmamı söylediler. Eşimle direkt donanımlı bir hastaneye geçtik. Doktor bebeğin iyi olduğunu sadece çatı darlığından yırtıklarımın çok olacağını ve normal doğuma dayanamayacağımı belirtti. Bir gün sonra kendi doktoruma randevum vardı. O da direkt sezeryan dedi.
Bende ebemle görüştüm ve ona güvendiğimi söyledim. Sancılarım başladığında ebemi aradım ve Ankara’ dan yola çıktı. İkindi gibi evime varmıştı. Dilek ebeyle öncelikle yürüyüşe çıktık. Aksak yürüyüşü yaptım. Eve geldik beraber yemek hazırladık. Ara ara göbeğime çörekotu yağıyla masaj yaptı. Kasılmalarım sıklaşmaya başlamıştı. Yatak odamı tam bir ameliyathaneye çevirdi. Tüm malzemeler sıfır paketli durumdaydı. Evde sadece ben eşim ve ebe vardı. Sürekli sıcak duş aldım. Eşim bu süreçte bana masaj yaptı.
Ebe eşime sarılmamı ve bu sayede oksitosin hormonu üretileceğini belirtti. Ve saat 20.00 gibi kasılmalarım başladı saat 23.47’de bebeğimi kucağıma aldım. Çok şükür kesi atılmadan doğum yaptım
Doğum sonrası ebemle karşılıklı çay içtik. Ve bir gün sonra ebem geri döndü. Aramızda çok güzel bir bağ oluştu. Özelden doğum hikayemi yazmamı isteyen arkadaşlarım vardı. Bugüne kısmetmiş. RABBİM herkese hayırlı, kolay bir doğum nasip etsin. Annelik duygusu kelimelere dökülecek bir şey değil. RABBİM anne olmak isteyen ve bu süreçte olan herkese bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
Amannn nası farklı bi hikaye olmus buu… Modern zamanlarda kolay bulunmaz ama surda 50sene once aslinda normaldi bu uygulamalar diymi tebeik ederim. Lohusaliginiz hayirli olsun bebeginiz uzun omurlu olsun insaallah
Ayy Kader mükemmelsin. Süreci iyi yönetmişsin Dilek ebe bu telegramdaki gruptaki mi diye düşünmedim değil.Çoğunluğun sıkıntı görmesine rağmen evde normal doğum yapman gerçekten cesaret işi helal olsun. Sağlıcak büyüsün bebeğin, lohusalığın hayırlı uğurlu kolay olsun
Doğuma hazırlık tarzı bir telegram grubunda Dilek diye herkesin çokça soru sorduğu bir ebe vardı da Kader ondan bahsediyor diye düşündüm ama bilemedim tabi o mudur
Massallah size yani biseyde diyemiyorum hastane fobisi olan birisi icin evde dogum bence gayet mantikli geldi tam donanimli olunca ebenizede guveniyosaniz mukemmel ilk dogumumda cok yiprandim 18lik stajyer bile kendini orda bisey sanip sen sanci cekerken bagirinca yani evde dogum bana cok cazip geldi
Amin canım. Hepimizin bebişleri sağlıklı, uzun ömürlü olsunEvet ilk duyduğumda bende biraz garipsemiştim. Fakat iyi ki bu yola başvurmuşum.Tekrar gebe kalmayı düşünsem yine evde doğumu rahatlıkla düşünürüm
Evet telegramdaki Dilek ebeyle görüşüyorduk ama doğumuma diğer Dilek ebe geldi. Aslında hiç cesaretli biri değilimdir. Ama RABBİM yardım etti. Güzel heyecanlı bir süreçti. Eşimde sağ olsun sürekli yanımdaydı. Göbek kordonunu da eşim kesti. Onun içinde farklı bir deneyim oldu. Duaların için de çok teşekkür ederim. Ecmain
Çok teşekkür ederim Daha önce hastanede kürtaj olmuştum. Sanırsam yaşadıklarımın hala tesirinde kalmışım. Ebemle doğum esnasında meditasyon yaptık. Beni çok rahatlattı. Doğum sürecine kendimi ebe sayesinde adepte edebildim.
Eşim ve ben riskler konusunu önceden ebeyle görüşmüştük. Doktor randevularımı ve tahlil sonuçlarımı ebe de takip etti. İlk görüşmemizde herhangi bir soruna rastlarsak direkt hastaneye geçeriz dedi. Ama ebenin yanında getirdikleri bir ameliyathanede olabilecek malzemelerdi. Ayrıca geldiğinde beni muayene etti. Muayene ederken bile küçük bir meditasyon yaşadım Evimde hem mahremiyetimden hem de konforumdan ödün vermeden güzel bir doğum süreci yaşadım.
Ilk doğum yapacaklara ve doğum korkusu olana arkadaşlara ufuk olsun yazdıklarınız. Bende 2. Doğumu evde yaptım ama benimki mecburiyetten oldı.Hastaneye yetişemedik aracımız yoktu ve taksi bulamamıştık. Eğer bu stresler olmasa çok daha rahat bi doğum olurdu. Sağlık açısından sıkıntısı olmayan herkse normal doğum tavsiyemdir.