Ne güzel yönetiysunuz yaa. Bense sanki suç işləmiş gibi his ediyorum
Hayır canım öyle hissetme o bunu sen söylemeden yapmak zorunda zaten bu kadar tolerans göstermeyin
Eee öneriniz nedir peki bana aslında küçklükten beri para isteyince kızlıp kavga cikarırdilar sık sıkda para isteyen birode deyilim yani. Eşimlede hiç para konusumda rahat olamadim isteyince veriyo ama dile getirerek istemek istemiyorum sanırım küçüklük travam yuzunden . Bitürlü cesaret edemiyorum istemeye kızar diye kızsada veriyo ama iş işden geçince.
Ben ihtiyaçlarımı açıkça dile getiriyorum.cocugun ihtiyaçlarını da dile getiriyorum liste yapıyorum sürekli senden para istemek zorunda kalmak istemiyorum karta paramı at alırken danisirim ayriyettende bana ait bir para bana her ay bırak diyorum açık açık konuş
Ben dile getirdiyimde hep bahane buluyo cok fazla harciyoruz bizim kadar boşuna dolusuna harcayan yok ksııtlama yapiyo o yüzden hep çekimerek istyorum yine soylemecek diye bende korksamda guvenmesemde parayinonceden vereceyine once annemelre falan diyorum ben gelemiyorum mağazaya falan cocuga bunu bunu alın gelince parasını vercem diye yani iş işten gectikden sonra . Sonrada nasıl soyleyeceyimi bilmiyorum yoksa bana önceden para falan vermiyo. Verdiyi zamanda hiç artıramıyorum bari elimde üç beş kruuç olsu. Diye . Hep bebeyime harciyorum kendimi unuttum bile
Gerçekten iyi idare ediyorsun senin yerinde başkası olsa etini kemiğini sömürür ama bu tarz yaklaşımlarda hiç acimamak lazım dusunmemek lazım madem öyle diyor bırak desin sen alacağını al umrunda olmasın onun dahada kendi demesi lazım cocuguma şunu bunu alalım eksik olmasın . Eşime bunu alayım hoşuna gider kadın kısmıdır ihtiyaçları olur vs hiç acıma istediğini desin
Malesef çekinsemde tırssamda benim yontemimde bu tırısa tırsa olsada. O biriki yapiyo ev almak için ustelik iki işde çalışmak zorunda kalcak o yuzden sıkmakda istemiyorum ama cocuguma aldıöm hersey kaliteli olsun bicok seyden eksik kalmasın gozum gordukce dayanamıyoum alyıordum. Şimdide ne düşündüm abla biliyomsun? Şimdide düşünyorumki boyle madem ben çalışmıyorum bu adamın koynuna girmekden cekinmiyosak parasınıda harcamakdan çekinmemem lazım çatır çatır harcayım .
Annemde oyle.babamdan para isteyince para bitdi yine cok harcadik diyor vermiyor.50 azn falan veriyor.
Hər ay.
Yani annemde bişey diyemiyor artik.
25 senelik evliler.
Para uzerinde eşle kavga edilmemeli.
para veren eşler var tabiki o ayrı.
Ama her kesin eşi aynı degil.
Baskasinin eşi veriyor benimkide verir diye bişey yok.
Hər kesin eşi farklı,karakter meselesi de dahil buna.
Asla burda soylenenler yuzunden eşinle para konusunda kavga yapıb evliligine golge düşürme.
ama canım buda kısıtlama yapiyor. Bence baştan böyle alıştı ben ondan sadece ihtiyac olduguniçin para aldım eve para koy demedim hiç. Oda karıya para verilemz verirsem daha cok harcamak icin daha cok ister diye düşnmeye başaldı baştan boyle dyeildi baştan hep isteseydim boyle yapamazdı . Ben soylemeden cüzdanıma parayi kendi koyar laızm olur diye ama şimdi yok. Hatda hamileliyimde rahatsızlandım evd epara yoktu cuzdanımdada toktu sadece 50lari vardı. Doktora randevusuz gittim. Param yetmedi annemle gitmiştim annem. Verdi doktor uzm parasını. Gorumceme falan soyleyince kaynim falan eşime kızdıki neden eve para bırakmıyor karının büdcesi nerden olsun. Hiç konuşmuyomu bunlar. Gerçekden hiç hoş durum olmadı kendide sevemz benim tarafımdan biri param olmadığı zaman para vermesinden ama yinede buna ramen evde para koymuyo
Bence eşler arasında para muhabbetinden çekinme olmamalı. Eğer siz çalışmıyorsanız zaten eşinizin sizin istemenizi beklemeden düşünmesi gerekir sonuçta sizede biryerlerden para yağmıyor. Evin ibtiyaçları çocuğun ihtiyaçları illaki oluyor. Ben çalışıyorum ama bazen yanımda nakit olmuyor bankayada gidemiyorsam eşime diyorum bana para bıraksana sabah işe giderken diye ya da onda olmadığında bana diyo şu kadar para çeksene bana diye.
Eşimde çocuğa mama yediridiken bez olan onlukler çabuk kirleniyo yetiştremiyorum silkon onluk al o kullanışlıdır dedim bana çok kızıd buraya yazmak istemiyorum neyse. Sana bana ondanmı taktılar cocuk doke doke yer diyo. Mama sandalyesi alalım oturamaz o bizimle sofrada onu niz yemek yerken yanimiza cekerim oyle yedirirm diyorum bizom zmanmızd avarmıyı ne gerek var diyo. Sanki bizim zamanımızda olsa almayacaklarmıydı dedim. Yani herseyi sorun edip bahane ediyo
İyide devir sürekli değişiyor bizim zamanımızda her yaşın ayrı bir sendromu da yoktu ama şimdiki çocuklar direk sendromla dünyaya geliyorlar ona bakılırsa eşinizin zamanıyla eşinizin annesinin zamanıda aynı değildi ama annesi de sonuçta o çağ neyi gerektiriyorsa onu yapmıştır yani.
Boyle eşlere ne demeli ya
İnşallah duzelir eşin,duzelte bilirsin inşallah
Maalesef menimde yontemim budurki işimi gorub sora pulunu isteyiremdaha vermemek kimi durum qalmır ortada axırsa deyecek vermiremget nece istirsen ödə
İş gormeden alırlar axı pulu sonra işi həll edirlər ele eşitmişdim.
Ama mən ocur etmerem e, xoslamiram nese ,ne bilim məndə də vermeseydi isteyende veya isteseydim flan belkede ederdim ocur ne bilim
Yəni mən kiməsə məsələn anamgilə deyiremki al bu şeyi isteyirem filan sey istyirem gelende parasını verəcəm əlimdədə pul yoxdu bax aaa yene deyirem al gelend verecem. Alırlar ora gedende ise yoldaşıma dyeriem anama filan sey tapşırmışam para ver özüm gedımmirəm aparmırsan mende mamaya deyirem alsın gedendede pulnu verim oda mecbr verir göz süzdürəmsüzdürə
Ben eşimle sevgilim dönemimizde bana para verirdi taksi parası felan diye ondan sonra evlendik ben söylemeden her ay düzenli bi şekilde vermeye başladı daha sonra da ben ihtiyacım oldukça çekinmeden isteyebildim
Hə qorxmursanki ocur halda vermesin desin anandıda alsın nolarki? Dəmir helə?nə əceb
Cok şükür ben istemiyorum
Yani tek dişari cikmamak işime yaradı resmen.
Ama ciksaydim isterdim para.
Ama eşim izin vermez yalnız veya baskasiyla cikmama illa kendisi olacak bence dogru bisey cunki etraf da ancak kotu kotu niyetliler var.iyikide eşim beni yalnız disari izin vermiyor o kendinden benden baskasina guvenmiyor iyikide
Çünkü mama özü cox pay alıb uşağa qorxuram e əslində birgün deyecek nece istyirsen ode yoxdu pulabardamaya calışıram