Merhaba arkadaslar. Size bi soru. Eşinizden ne zaman parayı rahatca istemeye basladınız. Ben bir bucuk yildir evliyim ama para istemekden nefret ediyorum. Utanip çekiniyorum soyelencek diye soylenmez aslında ama elinin ucuyla verir yuzu hemen sirke satar. Şimdi yine para lazım bebeyime bikaç şey almak için çekiniyorum gerek yok ne gerek var ne mecbur diyo nasıl yeneyim bu çekingenliyimi hiç cüzdanına bile dokunmadim simdiye kadar habersiz bisey goturmedim
@Su-misali Öncelikle aramıza hoşgeldiniz
Eşler arasında böyle durumlar olmamalı aslında. Sonuçta anladığım kadarıyla evde tek çalışan kişi eşiniz ve sizin çalışmadığınızı biliyor. Bebek de ikinizin bebeği sonuçta ve bu bebeğin ihtiyaçları karşılanmak zorunda elbette. Yani para verirken suratının sirke satması falan üzücü bir durum. Bence çekingen olmayın ve eşinizle açıkça konuşun bu konuyu. Sizin elinizde olan bir durum yok sonuçta, eşinizden para almak zorundasınız şu an. Cesaretinizi toplayın ve açıkça konuşun çekinmeden. Duygularınızı ifade edin. Belki de siz çekingen durduğunuz için sizin hislerinizi anlamıyordur Ben nişanlıyken sıkıştığım yerde istiyordum Hatta eşim hep der ‘Nişanlıykenden başladın beni sömürmeye’ diye
Hoş bulduk:) evet bende şuan daha once konuşmam gereken konuyu son ana saklıyorum çekingenlitimden . Haklınıznz çalışmamada izin vermiyo çalışmıyorum eşimin eline bakıyorum okumamıda istemedi zaten. Şimdi birikim yapıb ev almak sityoruz işlerde biraz zayıf o yuzden işte surat asıyo.
Birikim yapmaktan ziyade önceliğiniz bebeğiniz olmalı bence. Eşinize de böyle söyleyebilirsiniz. 'Bebeğimizin ihtiyaçlarını da almak zorundayız ’ falan diyebilirsiniz güzel dille. Hem sizin okumanızı ve çalışmanızı istemiyorsa ihtiyaçlarınız için size para vermek zorunda
Tavsiyeleriniz için çok teşekkürler. Ama eşim biraz geri kafalı desem yeridir. Mama sandalyesi silkon önlük alalım diyince bizim zamanımızda onlardan bize aldılarmı taktılarmı ne gerek var ozel sandalye olmadan yediremiyomusun falan diyo. Bend ebizim zamanımızda olsaydı almayacaklarmıydı bize diyorum nebilim işte biraz herseye mızmızlanır önceler cuzdanima parada koyardı şimdi yok
Ben eşimden para istemiyorum,para ikimizinde gordugu yerdə oluyor diye.
Ve ben tek disari cikmiyorum diye parada almadım yani. @Su-misali
Ne guzell. Ben hiç pranin adını bile çekinerek söylerim belkide eşim sandigim gobi biri deyil ama ben cocuklutan boyle yetiştirldim para isteyince babamdan babaannemde kavga çıxardılar həmişə o yuzdın buz hiss qalıb və yene bilmirem
Ben de para isteyemeyen biriyim genel olarak, elimdekiyle yetinmeye çalışırım karşımdaki sorana kadar. Bunda ailemin zamanında maddi gücünün düşük olmasının çok etkisi var, kıyamazdım hiç onlara. Eğer biraz olsun varsa sorduklarında hep param var derdim. Bu alışkanlığımdan ötürü sanırım eşime de doğrudan söyleyemezdim maaşım bittiğinde ya da çalışmadığım süreçlerde. Bir gün marketteyken kartta paramın kalmadığını fark edince eşimi aradım böyle böyle diye para gönderdi, akşamında da o malum konuyu konuştuk. Neden söylemiyorsun dediğinde anlattım içimdekileri, konuşmak , onun da hislerimi bilmesi bana iyi gelmişti. Tabi yeni evliydik o zamanlar, artık ne o benden çekinir ne ben ondan.
Kazandığımız her kuruş para ikimize de aittir. Kız çocuklarının okumasını o yüzden bu kadar istiyorum,her kız çocuğu kendi ayakları üzerinde durabilmeli diye dikiliveriyorum velilerimin karşısına. Eşiniz okumanıza, çalışmanıza müsaade etmediyse ve evlenmeyi istediyse öncelikle sizin sonra da tabi ki bebeğinizin ihtiyaçlarını karşılamak zorunda. Bence konuşmalısınız, bize anlattığınız hislerinizi anlatmalısınız eşinize de. Belki açık açık konuştuğunuzda hislerinizi daha iyi anlayabilir, hem siz de üzerinizdeki bu yükten bir nebze kurtulmuş olursunuz. İçinizde tuttukça daha da büyüdüğünü göreceksiniz
Ne güzel anlatmışsınız inşAllah bemde burda size anlata bildiklerimi eşimede anlata bilrim tavsiyelerinizide uygulaya bilirim deneyecem bi nebze konuşup hall etmem lazım benimde bu yuk bana ağır geliyo git gide cocukda var ihtiyacimiz artiyo
Allah o gücü versin size, bence de bir an önce konuşmakta fayda var. Hatta belki bebeğe ihtiyaç listesini birlikte yapabilirsiniz, en azından bunlar için paraya ihtiyaç duyduğunuzu görebilir, sizin de konuşabilmeniz için fırsat ayağınıza gelmiş olur
@duygugillerdenbiri ne guzel soyledin kiz cocuklari illa ki okumali kendi ayaklari uzerinde durabilmeli
Lise öğretmeni olunca çok fazla okuldan alınan, erken yaşta evlendirilen öğrencime şahit oluyorum. Kanayan yaram o yüzden maalesef bu konu
Maalesef kiz cocuklari uzerinde ki evlendirme baskisi bitmedi bitmiyor
Evet bende şimdiye kadar babamdan ne zaman para istedim hatirlamiyorum,
Utanirdim hep.
Eşimdende istemedim o yuzden.
İyikide eşimisiz disari cikmiyorum.
Bende istemek zorunda kalirdim yoksa aman allahım
Banada izin vermiyo zaten dışarı çıkmama. Mecbur kalamdıkca mecburda olsa yanimla illa biri gidecek
yok benimkisi kendi olmasa aslaaa kimseyle cikmama izin vermez
Ne gzule baş başa olursunuz hep. Peki sık sık ı çıkarsınız dışarı? Para konusnda rahat konusa biliyomusn
Para harcamiyoruz,yani hava almaya parka felan gidiyorduk.
Bizde maddi durum aman aman cok aman aman da az degil.
O yuzden cok para harcamiyoruz.sukur yedigimiz normal ama lazimsiz yerlere harcamadik şimdiye kadar şükür
Canim benim bir an once konus cunki
Daha yeni de evliymissin nasil basladiysa
Yillar ca devam eder.erkekler alisir buna
Onun icin bir an once konus.
Simdi firsatini da bulmussun bebisin eksikleri
Var.
Ilk yillarda cebine koyardi ordan alirdim
Simdi banka kartini koyuyo tv unitesine
Kimin ihtiyaci olursa ordan alir.
Zaten kendi maasimda var.
Para istemek demeyelim de eşim aldığı parayı benim hesabıma aktarır . Birşey alacağımız zaman danışırız bunu almak istiyorum çünkü diye . En son pazara gitmiştim bir baktım kartımı eşimde unuttum yanımda da nakit yok o an çok sinirlenip her ay bana 1000 TL verceksin cebimde durcak diğerleri de kartta dursun demiştim her ay ekstradan 1000 TL veriyor bende onu çocuğa harcıyorum