Eşimin ailesi çok anlayışsız

Merhaba arkadaşlar nasılsınız inşallah iyisinizdir. Aslında burda anlatmak istemedim ama sizden akıl almak istedim 37+2 günlük hamileyim ve haliyle artık oturduğum yerden kalmakta bile zorlanıyorum o halde eşim abileri ve annesi hepsi evime kalmaya geliyorlar toplam 6 kişiler ve ben bu iki hafta içerisinde evimi boyatıp halılarımı yıkamaya verecektim evimi bebek için temizlicek bebeğin odasını hazırlıcaktım hepsi mecbur iptal oldu ve evime gelip kalıcaklarından en son benim haberim oldu bu gün doktor kontrolümden geldim doktor her an doğum olabilir dedi yani çok zor durumda kaldım napıcam bilmiyorum benim onlara hizmet edecek bir durumum yok ve eşim çarşamba günü askerden gelecek daha bir özlem bile gideremeden onlar gelecek çok morelim bozuk ben mi bu kadar abartıyorum bilmiyorum ama ne yapıcam hiç bilmiyorum utanmadan bu gün arayıp bide gelicez kalıcaz diye beni arıyorlar insanlarda gram anlayış yok :pensive:

Sizin kapınızda ne olursan ol yine gel mi yazıyor hepsi toplaşıp gelmiş bacım sen en iyisi suçı eşine at eşin kötü olsun onunla konuş anlat herşeyi güzelce sen bişiler dersen kötü sen olursun abinler varken ben bh sıcakta nasıl rahat hareket edicem lohusaykende zor olcak çocukta çok kalabalık içinde olucak falan filan deyip abart

1 Beğeni

Eşimin ailesi evet İstanbul’da yaşıyorlar benim için gelmeeinde yine bir problem yok ama benim dediğim gibi bebeğin odasıydı ev boyanıcak halılar yıkamaya gidecekti onlar evdeyken yapamayız birde ben hamileliğimin sonuna geldim hiç bir desteklerini görmedim sadece köstekler

Anladigim kadariyla esiniz askerden geldigi icin geliyolar. Halbuki dogurmak uzeresiniz sizin icin gelselermis ya. Olan olmus canim sende cok haklisin madem geliyolar yaptir isini gucunu valla

Eşim yapıyor birazda bana sormadan danışmadan gelmelerine izin veriyo bu konudan onlada tartıştım ama ailesine çok düşkün ben zorlanırım rahat edemem gram umrunda değil ben rahat edemem diyorum evin anahtarını veririz onlar kalır gider bizde senin annenlerde kalırız diyo o derece ailesine düşkün

Valla hiç işini gücünü bırakma senin doğuracağını bile bile geliyorlarsa herşeye katlanmak zorundalar boya olmasa da halılarını ver yıkamaya bu evde niye halı yok derlerse de doğurcam yakında çocuk temize gelmesi lazım dersin geri kalma hiç birşeyden. Boya için biraz geç gibi geldi boya kokusu çıkmazsa sorun olur belki bebeğin doğarsa. Eşinin ailesine gelince de hadi kayınvaliden neyse de kaynın falan varken nasıl rahat hareket edeceksin bunu kendilerinin düşünmesi lazım ben 29 haftadayım ben bile şuan çok oturursam belim ağrıyor yoruluyorum uzanmak istiyorum ki sen yakında doğum yapacaksın çok saçma

2 Beğeni

Bence sen işini yap canim boyani falan yaptir ayarlamistik onveden haberim olsa cakismazdi falan dersin mahcup olurlar isini onlaar yuzunden aksatma

Aslında ben doğum yaptığımda geliceklerdi kalıcaklardı bende izin vermiştim sonuçta ben o zamana kadar her işimi haledicektim bebeğin 40 kı çıkana kadar da kendi annemlerde kalacaktım ama bunların köylerinde işleri falan varmış maksat işlerini haletmek eşimi aradan çıkarmak birde otel parası vermemek

Bence hiçbir işini erteleme hatta bu işler için onlardan da yardım talep et , ve yardıma muhtaç olduğunu hisettir onlara birlikte temizlik yapın mesela ay ben yoruldum de çekil

1 Beğeni

Bende öyle yapıcam işlerimi halletmeye çalışıcam inanın çok zoruma gidiyo ben hamileliğimin başından beri eşimin ailesinden destek görmedim tek başıma hallettim herşeyimi şimdi bide utanmadan gelip bana yük olucaklar

Öyle yapıcam yeterince geciktirdim zaten herşey sona kaldı

Açik konus kaynananla anne esimle kari koca vakit gecirmeme izin verirmisin de…

Öyle yapıcam daha fazla erteleyemem yeterince geç kaldim zaten

Onlara bişey diyemem eşim bile bile onların gelmelerine izin vermiş zatende halden anlayan insan değiller kadın zaten 6 kişi evime geliyor bide evime köyden misafir çağırıcanı anlatıyo

Öncelıkle sen işlerimi erteleme yap onlar gelıyorsa herseye yardım ederler yemegıde kayınvalıden yapsın senmı uğraşılan boşver sen rahat takıl son zamanların zaten hiç umursama tadını çıkar kocanın istememesi lazım ama sanırım ufak biri onun demesi lazım kalmaya gelmeleri saçma

İnşallah yardım ederler ama sanmıyorum telefonda konuştuk kayınvalidemle bu gün diyorum ev boyanıcak halılar yıkanmaya vericez kadın dediğimi hiç Duymuyo şunu çok iyi anladım evlenirken eşimden çok ailesini tanımaya çalışsaydım keşke

Merhaba. Asla abartmıyorsunuz ve anlayışlı olması gerek yerde anlayış beklenmemesi gerekiyor. Bence ya açıkça eşinize söyleyin ailesine bu durumu o anlatsın ya da siz açıkça söyleyin. Haaa ikinizde söyleyemezseniz sakın kendi işinizi onlar için ertelemeyin. Onları memnun etmek için değil bebeğiniz için hazırlık yapmaya bakın yani onlar yokmuş gibi devam edin.

Öyle yapıcaz artık gelecek olanla gelme diyemem ama işlerimi onlar yokmuş gibi halledicem yoksa yetiştiremem zaten destekten çok köstekler

Tatlı dille geri çevir bence. Gerçi senden önce eşimin konuşması lazım. Benim kaynanam gebeliğimin başından beri çay içmeye bile gelmedi uğraşma siz gelin bizde yiyin için dedi sağ olsun. Birazda kişinin kendisi düşünmesi lazım ya çok acımasızca resmen

2 Beğeni

Evet gerçekten öyle ve eşim askerde olduğu için bende kendi ailemin yanında kalıyorum evime 6 ay boyunca ara ara gidip havalandırdım yani evimde 6 aydır durmuyorum ve temizlenmedi hiç zaten çok fazla işim var evle ilgi birde bu oldu stres içindeyim ben eşimin ailesinden evlendiğimden beri ne maddi ne manevi hiç bir destek görmedim sürekli hep yükler bana başka hiç bir faydalari yok :pensive: