Benim annemle babamda öyleydi. Ne oldu sonunda? @Songül06 dediği gibi. Çok çektirdiler. Olan evlatlara oldu. Şimdi yaşlı olan annem babam boşandılar. Zamanında boşansalardı da biz çekmeseydij.
Orası öyle ama elalem lafı bana etselerdi neyse ama laf anneme babama gelecği için elim kolum bağlı onlara bnm yüzümden asla laf gelsin istemiyorum
Gerçektenmi ya çok üzüldüm annenle babanın sizin durumunuzu da kim bilir neler geçti neler yaşandı Allah kimseyi kimseye kırdırmasın bu hayatta herkesin yaşadığı hayat zor bem kendime üzülüyorum bazen sonra çevreme bakıyorum benden bin beter daha kötü durumlarda olanlar var Allah bi şekilde sabır veriyor ama dünya rahatlık yeri değil
Tövbe estagfrllh daha neler duyucaz Rabbim böyle insanların kalplerine merhamet versin inşallah
Maalesef… Her ailenin kendine göre yaşadığı zorluklar mevcut. Önemli olan sabır edilecek yer ile sabır edilmemesi gereken yeri ayırt edebilmek bence.
Bacim baskalari icin yasarsan kendini bulamazsin bu annen babanda olsa onlar bir birey sen farkli bir bireysin bu durumunu bilmiyorlar mi sanki ne diyecekler annem hep ellerin daha kotuleri sukredin diyor ama o raddeye gelene kadar susalim mi bizim omrumuzden ruhumuzdan gidiyor benim annemde babamdan ailesinden cok cekti cok siddet gordu hayallerini yasayamadi sustu oturdu hala oyle hem seker hastasi hem antidepresan kullaniyor iyice dusun bu karari verecek olan sensin cok kolay degil cocugunu dusun
Yazıları okurken bile çok üzüldüm insan sonuçta hepimiz ve genelde el alem ne der diye yaşıyoruz aslında çok hata yapıyoruz şöyle düşünyorum ben şahsen el alem konuştu diyemi biz dünyaya geldik veya el alem söylendi diyemi biz büyüdük el alem zaten hep konuşur el alem sonuçta bir lokma ekmek vermiyor bırak konuşsun el alem ne der diye mutsuz olmaktansa el alem konuşsun der mutlu olucagım hayatı seçerim allah korusun el alem diye bu kadar üzüntüye katlanırken çocuguna zarar gelirse el alem mi sana yardımcı olur hayır o yüzden el alemi degil kendini ve çocugunu düşün en dogru olan yolu seç mutlu olmana bak el alem üç gün konuşur susar ama sen bebeginle mutlu olursun ben olsam asla el alemi düşünmezdim
Kimse boşanmak için evlenmiyor tabi ki ama mutsuz huzursuz bir evliliğin içinde olmaktansa ayrılmak daha iyi ve bu çok normal bir şey asıl millet ne der diye birbirlerine sabreden çift daha kötü her anlamda.
Haklısın ama elimde küçücük bebeğimle gidemem baba evine köyde yaşıyorlar bide eşime boşanalım dediğimde öyle bir şeyi aklının ucundan bile geçirme dedi babamı arayacam gelip beni alsın dedim o zaman da birinin ölüsü çıkar bu evden dedi korkuyorum
Orası öyle de çaresizlik çok zor ne yaparsam huzurlu mutlu olamicam ki ayrılsamda mutlu olamicam evli kalmaya devam etsem de
El alem ne diye düşünürden ziyade iki türlü de huzurlu olamicam eşim akraba boşanıp gitsem küçücük bebeğimle köyde herkes eşimi de tanıyor belki onun akrabaları ailesi bebeği görmek isteyecek yani bilmiyorum öyle ayırılınca mutlu huzurlu olabileceğime inansam zaten bi şekilde ayrılırdım ama iki türlü de mutsuz olacam sadece eşim düzelsin diye dua ediyorum Allah yardım eder inşallah
Madem oyle diyor niye boyle davraniyor o zaman sende oyle soyle neden boyle davraniyorsun o zaman de esim de beni cok tehdit etti oldururum keserim diye bende onu cok tehdit ettim ayni sekilde ama ne o bemi incitti ne ben onu ilk hamilelegjmde bana yasatmadogi sey kalmadi bende altta kalmadim ona yasattim simdi hatalarimizi anladik sukur
Madem böyle deyip niye adam gibi davranmıyor mutlu huzurlu bi evde olmak varken neden bu kasveti hergun size yaşatıyor. Kendisidr yaşıyor ayrica
Tabi yaşadıgın hayatı sen daha iyi bilirsin ve en dogrusu ve hayırlısı nasıl olucaksa öyle yap sen kendini üzme fazla çocugu düşün ve en mantıklı kararlar vericeksindir eminim allah hep seni ve bebegini kötülüklerden korusun eşinede merhamet versin kalbine hatasını anlasın inşallah
Bende anlamıyorum sordum hem boşanmak istemiyorsun niye bize bu işkenceyi çektiriyorsun diye hiçbir şey demedi bilmiyorum çözemedim bu adamı bugün iyi olsa yarın içinden canavar çıkıyor sanki sakin efendi biriydi şimdi sinirlenince kapıları kıran bi adama dönüştü en çok zoruma giden hamileliğimden sonra böyle olması ondan önce çok iyidi ve o benden daha çok sevinmişti hamile olduğumu öğrendiğimizde ağlamıştı sevinçten o kadar teşekkür ediyordu bana mutluluktan ama sonra ne oldu sorumluluğu arttı düşüncesi iş yerinde ki sıkntıları kardeşleri ile olan sorunları derken hepsinin içinde yanan benle bebeğim olduk soruyorum benim yüzümden mi böyle oldun hayır diyor senle alakası yok diyip kardeşlerinden bahsediyor diyorum onlarla olan sorunların sebebi bizmiyiz diyorum hayır diyor ona da velhasıl olan bize olmaya devam ediyor kardeşleriyle biraz ayrı düşmeden bize de rahat edemicez ama kendisi bilir
Hayirlisi olsun dogumdan sonra duzelir ins bizde hamileyken cok kapi kirdik resim yirttik ben sinir krizleri gecirdim esimin ofke kontrolu yoktu ikimizinde ruhsal sorunları vardi bir laf varya ya bu deveyi gudeceksin ya bu diyardan gideceksin ben gitmeyi istiyordum esim birakmadi duzelicem dedi tedavi oldu ilaclarini icti kavga etsek dahi hemen barisiyoruz kirmadan konusarak hallediyoruz insallah duzelir ama bu yaptiklari senin icinde yara olacak benim icimde oldu derim bazen sinirlendigimde zamaninda sen bana soyle boyle yapmistin diye simdi bana o zamanlari unutturmaya calisiyor insallah sizinde oyle olur
Ben bir enerji hiss etdim sanki trip atıyor size gibi yani konuşma yöntemi ola bilir . Çünkü herkes bilir en odun insan da bilir kokuya hassas olduğumuzu . Canın çekiyorsa git bir lokma al bence bu yüzden yapıyor bunu öyle geldi bana