nasil oldun cnm nasılsın erken doğjn dedinde kac haftalık gevesin acaba
Öncelikle çok geçmiş olsun, arkadaşımın 31 inde yoğun kanaması olmuştu, 1 hafta daha tuttular hastanede yatarak, 32 de doğdu, Max bir haftada çıktılar bebekle hastaneden. Kg şu 2 kg yu tamamlayınca, şu an da bebek çok iyi. Endişe etmeyin. Riskli haftaları atlatmissiniz, ciğer geliştirici de vurulmuş, Sadece dinlenin ve bol su, şu kasilmayi azaltiyormus.
Ah benim büyük korkum 30. Haftadan beri erken doğum riskim vardı gripten dolayı çok oksurmekten bebek kanala yerleşmişti kanamam ve sancım çok fazlaydi 33. Haftaya kadar dayan 35 hftaya kadar dayan diye diye şuanda 35 haftaya girdim çok ağrılı çok sancılı sürekli hastane yollarında birde evim hastaneye iki saat mesafede yol beni iyice mahvediyordu ama bu haftaya kadar geldik 9 gün sonra sezeryanda giricem 25 kasıma gün verildi en son şuanda hep yatıyorum annemlerde sadece lavabo ve yemek için kalkıyorum gerçektende stres yapmamak elde değil ama yapmamaya çalışmak iyi oluyor ben buradaki arkadaslarimada çok teşekkür ediyorum çok destek oldular bu süreçte inşallah sizinde düzene girer bu sancılı dönemi atlatirsiniz ben çok korkuyordum bebek erken doğarsa ne olur diye Allah’ın izniyle hersey yoluna girer dualarım hepinize inşallah ![]()
![]()
Adalat diye bir ilaç var resmen onunla tutuyor gibiyim bir saat kalsın ilacın vaktine sancılarım başlıyor hemen o ilacı alınca kesiliyor.
Bi şey sormak istiyorum bu doktora gitmeden önceki süreçte veya şu an bebek hareketlerini hissediyomuydunuz?
31 haftalık hamileyim canım ben şu an
Evet hissediyordum şu an belki en hareketli zamanında o kadar hareketli ki sanki çıkacak gibi karnımdan
Allaha şükür kendimi sakinleştirdim diyorum her şey olacağına varıyor. Kanamam yok benim sadece 10 dk bir sancılarım çıktı hep nstde onuda serum iğne ve ilaçlarla durduruyorlar doktorumun şu an yaptığı şeyde bu sancım olduğunda onları durdurmak. Rahim ağzı boyum kısa 15 mm e düştü daha fazla kısalacak mı açılmam olacak mı bilmiyorum
Allah razı olsun canım benim valla benimde şu an hayalim sizinle aynı haftaları görebilmek rahim ağzı boyunuz için ne demişlerdi 30. Haftalarda açılmanız olmuş muydu
Acilmam hala daha var 3 cm
Yatak istirahatine devam ediyorum azcik kalkipta yurusem hemen ağrım sancım başlıyor artı olarakta kanamam başlıyor hemen stres yok stresle beraber tansiyonum çıkıyor ![]()
Açılmanız yavaş yavaş mı artıyor? Birde doktorunuz neden sezeryan kararı verdi acaba. Ben kendim için merak ediyorum da erken olunca sezaryen mi olmak zorunda oluyor
Hımm anladım teşekkür ederim
Benim ilk çocuğumda sezeryan o yüzden acilmamda yavaş yavaş oldu evet önce ilk gittiğimde sancı vardı açılma yokdu sonra tekrar kontrol için gittim 1 cm dedi öyle öyle arttı bir hafta daha dayanayim bir hafta daha derken işte son 9 gün ama çok zorlanıyorum valla oturup kalkmak yatmak uyumak yemek yemek hepsi sanki işkenceye döndü bugün ağrılarım birazdaha arttı inşallah 9 gün sabredebiliriz![]()
Kızlar Ben Biraz uyudum Kalikdigimdan beri Miydemden Belimden yukari Dikan gibi bi şeyler batmaya başladı nefes alıb verdikcə simdi de Həmən kısımda ağrım var dayaniyor uzandım belki gecir amma yox Bide Sancim var Karnimin altında Boyle nasil anlatsam Adet sancısı gibi Bi şey çok korkuyorum ![]()
Kesinlikle her şey olacağına varır, benim ilk gebeligimde şikayetim yokken 34. Haftada doğum olmuştu, bunda 18. Haftada kanamayla 22 mm ye kadar düştü rahim ahzim. İğne ilaç serumla toparladım.simdi 27 hafualigim. Rabbim hepimize kolaylıkla hayırlısıyla zamanında doğumlar nasip etsin, sağlıcakla yavrularımızı kucağımıza alalım inşaallah ![]()
Nasıl oldunuz geçti mi? Bir doktora gitme ihtimaliniz var mı
Doğum gerçekten mucize bebeklerimiz nasıl gelmek istiyorsa öyle geliyor. O kadar çok şey okudum baktım araştırdım ama şöyleyse şöyle olur diye kesin bir kuralı yok. Tamamen doktorlarda duruma göre şekil alıp en iyi seçeneğe karar veriyorlar
zerrin nasıl oldun