Erken doğum riski olan hamişler siz neler yapıyorsunuz ben korkuyorum

Kızlae merhabalar benim yarın doktor kontrolüm vardı 31.haftamdayım. Ama bugün çok şiddetli eve dönerken sancım oldu çok sık eşim bugün gidelim dedi. Bugünden önce de sancılarım oluyordu ama ben yalancı sancı diye takmadım ve iki kere de mukusumsu sümük gibi akıntım oldu ben onuda normaldir diye umursamadım. Hastaneye gittiğimde ilk şoku çocuğun iki hafta geri kalması ile yedim. Sonra nstye bağlandım ve sancım çıktı doktor emin olmak için bir daha nstye bağladı yine sancım çıktı. Rahim boyumu ölçtü çok kısa 18 mm dedi dünyam alt üst oldu ağlamamak için zor durdum. Hastaneye yatırmak istedi ama evimiz çok yakın geliriz diyince tamam dedi gece 2 de tekrar nstye bağlanmak için gidicem. 4 tane ciğer geliştirici iğne yazdı ikisini oldum. Ağrı kesici, kasılmaları azaltıcı ilaç da yazdı. Şu an evdeyim ama kafam durdu resmen ne olacak ne olur hiç bilgim yok. Bundan sonra ne olur bilgisi olan var mı

7 Beğeni

Allah yardımcın olsun cnm hic bi bilgim yok sana bilgi vermek isterdim ama kusura bakma ins bisey olmaz

3 Beğeni

Rahim boyu derken serviks uzunluğu mu 18mm dedi? Eğer servikal uzunluk ise çok kısa olduğu için daha önce bahsettiğim sümüksü akıntı bebeği tutan mukus tabakası. 32. Haftada servikal uzunluğun 2.5 cm olması beklenir. Daha kısa bir serviks erken doğuma neden olabilir. Ama içini ferah tut, bebek doğarsa ki inşallah öyle olmaz o zaman küvezde kalması gerekir. Doktorun zaten mğdahale etmiş. Bebek doğsa bile kritik eşiği atlattığını düşünüyorum

4 Beğeni

Önce bir sakin ol canım

Çocuğun iki hafta geri olmasını takma şu an kafana, doğabilecek düzeyde demek ki kilosu, kendini suçlama

Ciğer geliştirici iğne vurmaları iyi, bebeği riske atmamış olurlar

Bebeğin erken gelmek istemiş, süreçteki olumsuzlukları düşünüp bebeği de strese sokma şimdi :pray:

Sancı aralarını takip et ve not al. Ben not almıştım her sancı geldiğinde. Zaten bebekte bir sorun olursa Nst’de belli olur, içini ferah tut

Şu an tek yapman gereken tüm olumsuzlukları bir kenara atıp derin nefesler alıp sakin kalmak. Nefes egzersizleri ile sancılarını kolay karşılayabilirsin

Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin :pray:

5 Beğeni

Evet serviks uzunluk 18 mm çıktı. Kafamı şu an karıştıran şey sancılar hiçbir şey anlayamıyorum arabadayken çok şiddetliydi şu an ise biraz daha iyiyim ama sancıları anlayamıyorum çok değişik karışık çok şiddetli değil ama hafifte değil

2 Beğeni

Teşekkür ederim canım hastanede yatmayı kabul mu etseydim diye kendimi darlıyorum ya bir şey olursa diye ama ev gerçekten çok yakın aynı sokakta ve gecesi 7000tl idi o yüzden istemedim. Bir sorun olurda anlayamazsam diye korkuyorum doğup doğmayacağını da bilmiyorum

2 Beğeni

Düzensizse doğum sancısı değildir. Karnın düzensiz şekilde sertleşiyordur şu an. 29. haftamda gittiğimde Nst’de bende de sancı çıkmıştı ama düzensizdi. Doktor bana da yatış vermişti, ben evim uzak diye mecbur yatmıştım. Düzenli doğum sancısı olsaydı doktorun eve gitmen riskli derdi. Korkma canım. Düzenli geldiğini anlarsın zaten, anlamam diye korkma.

Sen şu an çok streslisin, ben bile hissettim. Sakin ol ki takip edebilesin :pray:

4 Beğeni

Doğum sancısı değildir kuzum. Hastanede daha çok korkup stres olurdun. Ben öyle olmuştum. Keşke evim yakın olsaydı demiştim. Sen iyi olanı yaptın, tebrik ediyorum. Şimdi sakin ol olur mu ? En kötüsünü düşünme :heart:

3 Beğeni

Yasamadim ama senin suan yaşadığıni az çok tahmin edebiliyorum kendini bu durumda strese sokma lütfen rahat olmaya çalış inşallah hayırlı bir şekilde bunu da atlatırsın eğer bebeğin gelmek istese dahi önlemin alınmış çok şükür aklımdaki olumsuzluklari at bebeğinin orda iyi olduğuna odaklan rabbim yar ve yardımcın olsun inşallah :palms_up_together:

3 Beğeni

Çok teşekkür ederim Nuran ya valla inan içim rahatladı. İnşallah doğurmam da bir süre daha gece 2 de tekrar nst için gidicem sanırım o sırada bir şey derler

3 Beğeni

Ne demek kuzum. 29. haftamdayken aynı korkuyu ve bu aynı süreci ben de yaşadığım için seni çok iyi anlıyorum :heart:

1 Beğeni

Çok şükür doktorum çok iyi bir doktor özel hastane ama hiç para için bir şey yaptırmadı aksine testlerimi devlette yaptırdı hep burada pahalı olur diye. Eve geldim şu an aradı hemen ilaçlarını iğneni vurdun mu diye bütün önlemleri aldı gerçekten. Stresim biraz geçti anlayamamaktan çok korkuyordum bir şey olurda anlayamam diye.

3 Beğeni

İçini ferah tut ve dinlen. Mümkünse uzan ve kalkma

3 Beğeni

Çok şükür​:palms_up_together:en azından stresinin biraz daha azalması senin avantajin olur zaten evin yakın demişsin hiç anlamazsan bile küçük bir ağrınla yetisebilecegin iyi bir doktorun var bebeğin de önce Allah a sonra sana emanet kötü hiçbir şey olmayacak inşallah :palms_up_together::cherry_blossom:

2 Beğeni

@Zerrinirrez Sizi merak etdim gitdinizmi doktora tekrardan? Serviks uzunluğu kısa fakat yatak istirahetinde devam ede bilirsiniz.Ben 22mm ile 37 ci haftama kadar yatakta oldum.19 cu haftamda aniden kısalma oldu bende de.NST de stresten sancı çıka biliyor.Sakin olun lütfen ve olumlu şeyler düşünün sadece.Buraya kadar geldiniz size çok değil sadece 3,4 hafta gerek.İnşAllah bebek birazda sabr eder :pray:t2:

2 Beğeni

Teşekkür ederim sorduğunuz için birazdan gideceğim inşallah tekrar nstye bağlayacak doktor şu an baya sakinleştim birden şokla çok stres olmuştum şimdi daha sakin bir şekilde giricem nstye sancım yok ayağa kalktığımda ağrım oluyor sadece

3 Beğeni

Rabbim şifa versin inşallah iyi haberler alırsınız

2 Beğeni

Şimdi geldim hastaneden sancım çıkmadı rahim ağzı boyda aynı kalmış ilaçlar fayda etmiş dediler bir aksilik olunca gel dediler

4 Beğeni

Çok şükür :blush::pray:

1 Beğeni

Benim erken doğum riskim olmadı ama çevremde erken doğum riski olup da sağlıkla bebeğine kavuşan anneler gördüm. Arkadaşım da 31.haftada erken doğum riskinden dolayı hastanede kalmıştı size uygulanan tedavilerin aynısı uygulandı ve 35 haftalıkken doğumu gerçekleşti. Seni en iyi @FidanUğur anlar. O da erken doğum riskinden çok çekti ve yanlış hatırlamıyorsam bebek zamanında doğdu. Arkadaşım senin yapabileceğin tek şey sakin kalıp ilaçlarını zamanında alıp bol bol yatman gerek bebeğinle konuş müzik dinleyin film izleyin sakin kalmak için çabalayın olur mu?

5 Beğeni