KIZLAR HİÇBİR DOKTORUM ENSE KALINLIĞI İÇİN BIRŞEY DEMEDİ BANA, İKİLİ TARAMAM YAŞIMA GÖRE ÇOK YÜKSEK DENİLDİ PERİNATOLOJIYE GÖNDERILDIM ORADAKİ DOKTORDA İNCELEDİ, BU EN SON Kİ ULTRASON GÖRÜNTÜSÜ VE DİREKT DEDI Kİ YAŞIN GENC BENCE COCUGU ALDIR, BU ÇOCUK OLUMLU DİYEMEM DOWN SENDROMLU OLMASA BAŞKA HASTALIGI OLUR ÇIKAR DEDİ. AMNİYOSENTEZ YAPACAKLAR 10 GUN SONRA. DÜN 3 LÜ TARAMA İÇİN KAN VERDİM KANIM PIHTILAŞMIŞ ZORLA KAN ALDILAR AMA İLACTA VERİLMEDI BANA. SİZCE ENSE KALINLIĞI DURUYOR MU ULTRASONDA ? DİGER GÖRÜNTÜLERINEDE BAKTIM BUNDA GERÇEKTEN ENSE KALINLIGI VAR GIBI GELDI EŞİMLE BANA. LUTFEN YORUM ?? ÇOK ENDİŞELİYİM NAPACAGIMI BILMIYORUM. KANIMDA DA PIHTI CIKMIS AMA DOKTORLAR ILAC VERMEDI ASLA BU DA BEBEĞE ZARAR VERMEZ MI ? BEN ARTIK NAPAYIM LÜTFEN YARDIM
Gittim ama açıklama yapmiyorlar. Simdi yine doktor araştırıyorum cunku bende amniyosentez olmak istemiyorum riskli diye. Ama daha dun doktordaydim o da illa diyorki mecbur em iyi sonucu o verir sana cok riskli duruyorsun diyor. Ense kalinligi varmi diyorum anlayamiyoruz diyor bu ultrasonlada diyor. 15 hafta 5 günlük oldu bugün bebegim. Detayli ultrasonda 22 hafta da oluyor dediler 1 temmuza taa randevu verdiler bunun icinde. Artık cok yoruldum haftalardir surekli boyle gidiyor. Benimde sagligim tehlikedr diyorlar ama ne bir ilac ne baska birsey sadece bekletiyorlar
Evet cok artmış durumda. Ama ben 24 yaşındayım ve gittigim tum doktorlar bana cok olumsuz konusuyor. Yaşın daha genc ama cok risklisin dogurman sağlıklı degil sana da komplikasyon olusur diyor ya cidden artik bilmiyorum. Özele gidecegim en son zaten ama suan bu ensesi kalın gibi ya icim daha da kötü oldu
O ne oluyor nasıl bir işlem
Evet 450 dolar istediler
Canim nip yaprirsan ne yaptirmasan ne once suna karar ver eger sonuclar kotu cikarsa doguracakmisin yoksa aldiracakmisin eger verende allah alanda allah diyorsan ben doguracagim herseye ragmen diyorsan bosuna hic birsey yaptirma gercekten ense kalinligi kac cikti suanda net birsey demedilermi baska doktora bi git yani
Cunku bu testler yuzde yuz garantili degil benimde yas riski cikti ultrasonda hersey normal ikili trstte cikti down sendromu vs yani once kabul etmen gerek anne karninda tek yapabilecegin aldirmak ona razi degilsen bosuna hic arastirmaya girme bak ben ikikiden sonra hic bir testi yaptirmadim kabulkendim bu sekilde oluo saglikli bebekleri olanlar varmis burada yazan cok arkadas vae
Ankara da yaşıyorum
Benim yaşımda 24 daha ve cok olumsuz doktorlar. Ultrasonda gorunmez anlasilmaz diyorlar hep ense kalınlığı icinde hicbirsey demediler hatta desigi su ultrasonda iyi gorunsede bebegin yuzde 70 80 hasta, baska rahatsizligi olusur kan hastaligi olusur direkt ameliyata alirlar belki yasamaz diyorlar artik bende bilmiyorum sadece ultrason görüntüsüne baktik dün ve biraz bizede en sonki bu görüntüsü kalın gibi geldi ensesi korktuk
Başka doktora da gitmenizi tavsiye ederim. Bu fotoğraftan ense kalınlığı olup olmadığını biz anlayamayız, doktorun ölçüm yapması gerekir. Umarım güzel haberler alırsınız
Merhaba, Balgat 100. Yıl Hastanesi’nde Elif Gözdemir hocayı tavsiye ederim içinizi ferah tutun, başka doktorların gormesinde her zaman fayda vardir
Sizi maddi olarak çok zorlamazsa bence 2.bir perinatolog görmesi daha iyi olur.
Hangi hastaneye gidiyorsunuz.
Başka bir doktora gidin o da aynısını derse Fetal Dna testi yaptırabilirsin hiçbir riski yok ve %99 da sonuc veriyor. Eve gelip senden kan alıyorlar en geç 15 günde sonucu çıkıyor. Ben 11 bin tl ye yaptırmıştım 1 hafta sonra sonucu çıkmıştı. Amniyosentezin düşük riski olduğu için yaptırmaman taraftarıyım.
Canım şimdi nipt testi diye bir test var kan veriyorsun kanında tüm taramalar yapılıyor bebekte çıkabilecek tüm rahatsızlıklar hastalıklar ve cinsiyeti falan hepsi çıkıyor 1 ayda sonuç geliyor biraz ücret olarak pahalı olabilir ama bence direk öyle bir şey yaptır kafan rahat etsin ne var ne yok herşey çıkıyor o testte
Bana da kizim da 3 taramada down sendromlu olabilir dendi ozel doktora gittim muhittin kilic ankara sincanda kendi klinigi var oyle birsey yok gayet saglikli dedi kizim simdi 5 yasinda cok sukur saglikli sihhatli dogdu buyudu
Bu sekilde konuşan doktoru direk değiştir bence. Şimdi herkese diyorlar her bebeğe bir şey buluyorlar bana da dediler detaylida böbrek genişliği kalpte parlaklık en son ense kalınlığı çıktı test verdik sonuç temiz çıktı stresten başka bir şey değil ense kalınlığı bebeğin pozisyonundan dolayı da yanlış ölçülmüş olabilir onunda bir sınırı var doktorun ölçüsünü söylemesi gerekiyor benim ki 6nin altında olması gerekirken 6 buçuk çıktı 21. Haftada
Aynen en bssindan belli olup olcum yapiliyor coktan bakmis ollmasi lazimdi benide 12 haftan itibaren hep olcu
Bana da sacma gelen o. Ultrasona bakiyorlar birde sürekli ultrasonoda alıyorlar hani soruyorum burasi net sonuc vermez en onemlisi kam değerleri diyor. Tamam hak veriyorum ama en azından ensede kalinlik varsa söyleseler. Gercekten insani korkutup icini karartıyorlar
Bilkent sehir hastanesine gittim oradaki perinatoloji amniyosentez önerdi. Bu ayın 13 ünde alacaklar sıvıyı