Nipt testi yaptır %99 dogrulk payı var . Bende yaptırdım içim rahatlamştı 11 bin e yaptırmştm bursada 12. Haftada şuan 25 hagtalığız
Bana da aynısı dendi ense kalınlığı fazla diye daha sonra bende perinatolojiye gittim ve hemen down sendromlu aldır dedi nedense herkese aldır diyorlar ve bende ense kalınlığı 3 çıktı kendi doktorum öyle bir şey demedi ama perinatolojideki herkes öyle diyor ve gerçekten çok üzüldüm. Duyduğuma göre de herkese aynısını diyorlar sebebini bilmiyorum
@Erva merhaba aramıza hoş geldiniz evet aynen öyle gerçekten bu durum çok can sıkıcı bir hâl almaya başladı. Şu söylenenler yüzünden kimse hamileliğini huzur içerisinde doya doya yaşayamıyor. Bebek sağlıklı olsa bile Asıl annenin yaşadığı bu üzüntü ve stresten dolayı bebekte sıkıntı olur. O yüzden şu testlerden vs. nefret ettim hiç yaptırmamak daha iyi sanırım…
@Ferkür merhaba maalesef ultrason fotoğrafından bunun için birşey diyemeyiz ölçüm yapılması gerekiyor. Ne hikmetse artık her bebek down sendromlu
eskiden ne güzelmiş ya ne doktor ne test…
Önce oturup sakin kafayla şuna karar vermeniz gerekiyor Allah korusun sonuç kötü çıkarsa bebeği aldıracak mıyım cvbınız hayırsa ben yaptırmayın derim.
Rabbim evladınızı sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin siz sadece bol bol dua edin
Bununla ilgili haber çıkmıştı bilmiyorum denk geldiniz mi. İkili tarama testinde risklicikanlari bebeği aldırmak için baskı yapildigina dair vs falan. Haberin çok detayını dinleyemedim. Ama ikilide ense kalınlığı yola alakali bişey denmediyse neden şimdi deniyor. Bende ikiliyi bilkentte yaptırdım. Maddi durumunuz varsa nifty testini öneririm . Amniyosentez yaptırmak sonuçta riskli. Benim ikilide üçlü de iyi geldiği halde bile bana diyor ki doktor sonuçta bunlar doğruluğu çok yüksek olmayan testler isterseniz karından sıvı aldirabilirsiniz vs falan diye. İyice arastirn derim. Özele gidin. İkili tarama kağıdı vermislerdir size sakliyorsanuz bı bakın 12 haftalıkken ense kalınlığı yani NT kac çıkmış diye.
Canım Allah yardımcınız olsun Allah hiç bir anneyı evladıyla sınamasın . Başka doktora görün derim gerekirse başka sehır başka hastane . Böyle soylenıp çok sağlıklı doğan çocuklar çok gördüm etrafımda . Doktor ihtımali konuşmuş sankı , başka hastalıkları çıkar diye demıs nerden biliyo ki Allah’a güven duanı et Rabbım bebegını sağlıkla kucağına almanı nasıp etsin inşallah
Sevgili annecim öncelikle şuna iyi bir karar ver yapılacak olan testin sonucunda sana bu çocuk 100 de bir milyon engelli ya da dawn sendromuyla doğacak dese bu çocuğu aldıracak mısın.? Cevabın evetse peşine düş git tarama testlerini yaptır ama yok ben ne olursa olsun aldırmam diyorsan sakinleş ve sadece bekle çünkü bu testler tedavi vaad etmiyor. Ve kesin bir sonuçta vermiyor. Tevekkül işi birazda bu mesele. Her engelli birey doğuştan olmuyor sonuçta sonrasında hayatın ne getireceğini bilemeyiz.
Nipt testti yaptirabilirsin kisa surede çıkıyor. Bana yuksek riskli dediler. Ama ölçümleri normal cikti. Korktum hemde cok korktum agla agla perisan oldum. Sonucu bekliyoruz.
Seni cok cok iyi anlıyoru. Bol bol dua et. Allaha sığın gercekten cok zor. Rabbim yar ve yardımcımız olsun
Hacettepe de özgür hoca varmis. Googleye yazinca cikiyor hemen. Ozel muayenesi var 6 bin fiyat dedi dün konuştum. @Ferkür
Merhaba, 6 bin dediğiniz neyin ücreti acaba
Günaydınn muayene ucretti nakit.
Ankara tıp fakültesi perinotoloji gerçekten çok iyi benim riski bir gebeliğim yok tanıdık doktor olduğu için perinotoloji doktoru takip ediyor. Sıra beklerken gözlemlediğim riskli gebeliği olan hanımlarda çok memnun sıra bulabilirsen inan bana senin için müthiş olur doktorumuz Gülşah Hanım
Benimde 6 ayımda saçma sapan şeyler söyledi detayliya gittiğim doktorum Fetal DNA yaptirdi bana kolundan kan alıyorlar sadece onu yaptirabilirsin.Okadar çok benzer hikaye dinledim ki herkese aynı seyleri söyleyip psikolojisini bozuyorlar bende çok ağladım ama gidip yaptırdım içim rahat etsin diye henüz sonuç çıkmadı özele başka doktora gittim herşey normal için rahat etsin yaptır dedi sıkma canını dua et ne olursa olsun bize verilen mucize bebislerimiz ne gelirse Allah’tan başımızın ustune