Arkadaşlar merhaba, emzik ve biberon ile ilgili hemen hemen her paylaşımı okudum ama kafam karıştı…Herkes genel olarak 3 marka üzerinde durmuş fakat hepsinin ayrı ayrı kendine has özellikleri var, bu markalar:
1-Philips Avent (Bu markanın en çok ultra soft emziği tavsiye edilmiş bu emzik damaklı mi arkadaşlar? Biberon olarak ise mağazada yerinde görme şansım oldu başlıkları farklı sanki ya da bana öyle geldi, hangi basliklisi alinacak ve iki boyu var bir küçük bir büyük boy mu almak lazım, tek büyük alsakta olur mu? Çok fazla yavaş akışkanlı olduğu ve bebeğin emmesi için refleksleri biraz gelişmiş olması lazım diyorlar doğru mu? Yenidoğan emmekte zorlanır mi? )
2- Lansinoh Biberon
3- Dr. Browns Gaz Yapmayan Biberon
Tek eksiğimiz emzik ve biberon kaldı ama ben tecrübesiz olduğum için hangisi alınması gerekiyor bilmiyorum, yardımcı olursanız sevinirim.
Canım vallahi ben çok araştırıp comotomo Biberon aldım dünya para verip emzik de ilk önce avent aldım Ama bebeğim ne biberonu tuttu ne emziği tuttu
Anne sütü aldığı için biberonla çok gerek duymadım ama emzik olayı sıkıntı oldu daha sonra bips emzik aldım damaklı aldım damaksız aldım sonra başka markaları aldım en ucuzunu aldım ama hiçbirini tutmadı gerçekten bebekten bebeğe değişiyor O yüzden biberonunu falan set halinde alma derim
Ama comotomo bıberonu onerırım Çok araştırarak almıştım ben dememe reddi yapmıyor
Merhaba teşekkür ederim öncelikle, comotomo biberonu da ilk kez duydum nerede satılıyor Bundan korkuyorum bende dediğiniz gibi alacağım hepsini fiyatları da ortalamanın üstünde ya tutmazsa diye endişelendim, zaten anlamıyorum birde yanlış seçim yapmak istemedim…Galiba bunu deneyerek tecrübe edeceğiz ama ilk etapta hastane çantasında olsun istiyorum ondan birisinden birisini almak istiyorum çok kararsız kaldim
Gebe okulunda da tavsiye etmiyoruz emziği dediler fakat bazı çocuklar için gerekli özellikle kolikse durmuyorsa emzik susturucu görevi görüyor diyorlar, kışın doğuracağım için Allah izin verirse bu ufak şeylerle uğraşmak istemiyorum evde bulunsun istiyorum bebek uslu mu olur kolik mi fikrim yok
Philips avent air ultra night emzik aldım. Bebeğim sevdi biberon da kaşıklı philips avent aldım anti kolik olandan. 2 deliği var bir tık hızlı geliyor yenidoğana göre ama çok da değil böyle yarım tutunca daha yavaş akıyor ekstra yenidoğan için bir başlık almadım ondan da memnunum
Peki hem küçük hem büyük boy mu alınmalı, küçük boy mu kullanılıyor ilk doğduğu zaman nasıl oluyor? Chiccoya hiç bakmadım gördüm ama diğerleri daha ön plana çıkıyor diye muhakkak bakacağım
Ultra Air sert, soft olan yumuşak mi oluyor, bir de eczaneden mi aldınız e- bebekte falan kimse ilgilenmiyor çünkü ona göre bende eczacıya sorup almak istiyorum
Ben n11den kupon denk getirip öyle aldım biberonu da emziği de. Yumuşaklık olarak soft daha mı yumuşak bilmiyorum kullanmadığım için ama bunu gece parlaması hoşums gittiği için aldım. Meme reddi yaşamadık çok şükür uykuya geçişte aç değilken de emmek istiyorlar o arada kurtarıcı oluyor. İlk emzik vermede midesi bulanmış gibi tepki vermişti ama sonradan tuttu ve sevdi