Ek gıdaya meyve ile mi başlanmalı yoksa sebze ile mi

Peki ilk meyveylemi başlanmalı yoksa sebze?

3 Beğeni

Ben ilk yoğurt ile başladım sade sonra meyve ekleyerek

2 Beğeni

@FidanUğur bunları uygulayabilirsin

4 Beğeni

@Leyla1991 Çook teşekkür ederim! Süpersin.Hepsini kayd etdim.Bunlar benim işimi çok kolaylaştıracak.:handshake::heavy_heart_exclamation:

2 Beğeni

Rica ederim canım benim :two_hearts::smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Doktorumuz meyve ile başlamayı önerdi desem :face_with_hand_over_mouth:

3 Beğeni

Yok benim ikisinde de doktorum önce sade ev yoğurdu ile başla dedi şahsen ikisinede öyle yaptim

3 Beğeni

Ayyy ben hagisinden başlayacağım.Sanırım beni en çok heyecanlandıran bu ek gıda konusu.Nerdeyse her gün araştırma yapıyorum​:rofl:

1 Beğeni

İlk sebzeyle başlanmalı,eğer meyveyle başlanırsa bebek tatlıya alışır sonra sebzeyi yemekde zorlanır

1 Beğeni

İlk labneyle başladım ben. Sonra yoğurt verdim. Havuç, balkabağı, yeşil kabak, patates, yumurta sarısı, armut, elma, şeftali, muz, pirinç (sebze çorbasında kullandım), sarımsak (çorbada kullandım), soğan (çorbada kullandım), tahıllı ekmek (kahvaltıda minik minik veriyorum). Şimdilik verdiklerimden aklıma gelenler bunlar :grin:

İlk olarak istediğinle başlayabilirsin kuzu. Kimi doktorlar sebzeyle, kimisi de meyveyle başlatıyor. Benim doktor sebzeyle başla dedi

1 Beğeni

Bunu diyen sen ilk olarak muzla başladın :joy::joy::joy:

2 Beğeni

Daha kolay kavrayabilmesi için ilk olarak yoğurt verebilirsin mesela. 3 gün tadımı bittikten sonra havuç haşlayıp eline verebilirsin. Tam püre yapma besinleri, çiğneme becerisi gelişsin :blush:

Çok güzel bir dönem kız, inşallah bir an önce siz de tadarsınız :grin::smiling_face_with_three_hearts::pray:

1 Beğeni

Yo ben ilk tavuk çorbası falan tatdırdım canım ,ek gıdaya tam geçmeden önce ,sonra meyva verdim

1 Beğeni

Resmen kanayan yarama parmak bastın. Yemiyo benimki ya blw yapıyorum. Sebzelerle başladım sonra meyvelere geçtim. İlk zamanlar mıncıklayıp atıyordu. Tanıyor dedim sorun etmedim. Sonra kahvaltıları ekledim öğünlere ( yememesine rağmen) yumurtayı mama sandalyesine sürüştürmeye bayıldı. Şuan salatalık, mandalina, simit dışında hiç bir şey yemiyor diyebilirim. Çorbalar yapıyorum iki mama kaşığı yiyor sonra pffff yapıyo kaşığa. Bardakla içireyim dedim ilk bir kaç seferde yarım bebek bardağı kadar içti sonra gene pfff. Doktora sordum emdiği için böyle olduğunu söylüyor. İlk bir yıl ana besin kaynağı anne sütü diyor bütün araştırmalarım ve okuduklarım. Ama içimde bi ses yemelii yemeliii deyip duruyo ve susmuyo. Nerde yanlış yapıyorum. Çok mu kafama takıyorum bilmiyorum :confused:

3 Beğeni

Benimki elma yemiyordu Esma öğürüyordu,ben muzla karıştırıp verdim hiss etmedi yedi :joy:

Birde biliyormusun tok karınayken yemiyor,aç olunca yiyor o yüzden tok olunca vermiyorum ilk onu veriyorum sonra mamasını

2 Beğeni

Ben tam Blw yapmıyorum canım. Birazını pütürlü yapıp ben yedirirken verdiğim gıdanın da bir parçasını parmak kalınlığında kesip haşlayıp veriyorum eline. Hem Eylül ağzına götürüp besinle tanışıyor hem de o keşfederken ben ağzına veriyorum yiyor. Şu ana kadar hiçbir şeyi seçmedi cok şükür :pray: Sen de tam Blw yapmak yerine böyle dene istersen

2 Beğeni

Denedim onu da denedim. Ağzını mühürlüyo resmen ya. Ben istersem yerim havalarında. Çok da ısrar etmek istemiyorum hepten soğumasın yemekten diye. Başıma ağrılar giriyo resmen. @NURAN

2 Beğeni

Elmayı kesip verirsem kemiriyo. Ama püreyi yediremedim bende. O tokluk açlık olayı da zaten. Emiyo ya şimdi sonra oyun oynuyoruz biraz sonra mama sandalyesinde oturtup kahvaltı hazırlıyorum ikimize. Ben yiyorum o kurcalıyo. Benim kahvaltım bittiğinde biraz daha bişeyler yedirmeye uğraşıyorum pfff. Sonra üst baş değiştirme falan. Belki de açlık ve uyku olayını oturtamıyorum. Dediğin doğru aslında. @Sevane

2 Beğeni

Ben mama saatinden 3 saat sonra veriyorum ek gıdayı, o arada da oyunlar, aktiviteler yapıyoruz, oyalıyorum. Tamamen aç olmasını bekliyorum yani. Uykudan uyanınca da tam acıkmasını bekliyorum yine. Açlık tokluk olayını ayarlamaya çalış bir de bakalım. Çok da zorlama evet. Belki de senin stresin yansıyor ona

2 Beğeni

Benimki daha 5 aylık elind vermeye biraz çekiniyorum elmayı, sende bi karıştırıp ver belki yer, bugün ne yaptım biliyormusun,yarım elma yarım Muz, küçük patates püresini ezdim birlikte karıştırıp verdim,sevdi :face_with_hand_over_mouth:açken denedim tokkende deneyeceğim bakalım yiyecekmi

1 Beğeni