Ek gida tarifleri

Arkadaşlar 1 aydır ek gidaya geçtik biz meyve sebze püreleri fln . Önere bileceğiniz ek gida tarifleri var mı ?

2 Beğeni

Oo baya erkencisiniz :smiling_face_with_three_hearts: hangi tatları denettin ben sana tarif bulayım

2 Beğeni

1aya yakındır meyvelerden yogurttan vermiştim sonra yavaş yavaş birlikte püre şekilinde yapmaya başladım severek de yiyor​:blush: evet arkadaşım anne sütü de veremiyorum doktoru geçe bilirsin dedi ama çok koyu olmasını da istemiyorum çorbaların az olsun içinde sebze fln.Havuç biber patates prinç unu muz elma armut mandalina portakal tattırmıştım

1 Beğeni

Sabırsızlıkla bekliyorum bende o günleri.:heart_eyes: 18 gün sonra 4 cü ayıda bitiyor ve ben 5 ci aya geçtikten sonra su vermek istiyorum verebilirmiyim acaba? 1 tatlı kaşığı günde

3 Beğeni

Bize doktor doğduğundan beri vere bilirsin demişti mama içtikten sonra dilinde beyazlar oluşurdu o yüzden ek gidaya geçtikten sonra sa suyunu artırdım her yemekten sonra veriyorum

1 Beğeni

Kız kaç aylık seninki de hemen başladın ? :grin:

1 Beğeni

Biber mandalina portakal için çok erken. Bir de önce sebze vermeliydin. Çünkü meyvedeki şekeri seviyorlarmış aynı tadın sebzede de olmasını bekliyorlarmış. Bebekler için yemek kitabı aldım. İlk olarak başlanması uygun olan besinler; yoğut, tuzsuz peynir, labne, lor peyniri, bal kabağı, yeşil kabak, havuç, patates, avakado, yumurta sarısı, kefir, tuzsuz tereyağ, brokoli, enginar, tatlı patates, soğan, sarımsak, pırasa, arpa, bebek irmiği, pirinç, şeftali, ayva, elma, kayısı, armut, mango, mor erik, hindistan cevizi yağı, zeytin yağı, keçiboynuzu özü. Yani bunlar 6. Ayda tadım olarak başlanıyor. 1.gün 1 çay kaşığı 2.1tatlı k. 3. Gün 1 yemek kaşığı vererek allerjisi var mı diye bakmalısın. Sonra örneğin yoğurt ile havucu karıştırıp yeni bir tat oluşturmalısın. Asla blendırdan geçirmiyoruz ilk 1 ay ek gıda rendesi kullanıyoruz. Haşlarken suda değil buharda haşlanmalı.

Artık tadım faslı bittikten sonra tariflere bakıyoruz

Taze kabak çorbası 250 ml suya 1 kabak ve havuç rendele sebzeler yumuşayınca altını kıs anne sütü ya da formül mama ve zeytin yağını ekle tel süzgeçten geçir afiyet olsun

Biber 8.ay mandalina portakal 12.ay için uygun

4 Beğeni

Doktora sormak lazım dünya Sağlık örgütü bebek 180 günlük olduğunda ek gıdaya başlanmalı diyor

1 Beğeni

@Cansu İnanıyormusun şimdi aklıma geldin de yazacaktım ki,bi sorunmu var bu aralar az gözüküyorsun.:face_with_hand_over_mouth:Yok arkadaşım ek gıdaya başkamıyorum ben 6 ay dolduktan sonra başlayacağım.Şimdiye kadar hiç su vermedim 4 cü ayı dolduktan sonra günde 1 defa 1 tatlı kaşığı vere bilirmiyim diye sordum​:face_with_peeking_eye:

2 Beğeni

Sadece anne sütü veriyorsan bence su icin de 6. Ayı bekle. Ben gece yarısı sık girmeye başladım. Saat 01 ile 05 arası daha sık aktif oluyorum onun dısinda kısa kısa bi neler olmuş diye bakıp çıkıyorum

2 Beğeni

İlk yogurt sonra meyve sebze oldu ama severek yedi sebzeni de​:joy:

2 Beğeni

5ay tamamlanıyor bu ay​:laughing:

2 Beğeni

Evet evet yogurtla havucu birlikte vermştim yemişti.Bide bişey sormak istiyorum neden buharda pişmeli peki?

2 Beğeni

Suda haşlayınca vitamin mineralli kayboluyormuş

2 Beğeni

Bebekler için sebzelerin buharda pişirilmesinin tercih edilme nedenleri arasında besin değerlerinin korunması, vitamin ve mineral kaybının azalması, tat ve dokuların daha iyi muhafaza edilmesi bulunmaktadır. Ayrıca, bu yöntemle sebzelerin doğal lezzeti ve besleyici özellikleri daha iyi korunarak bebeklerin sağlıklı beslenmelerine katkı sağlanabilir.

2 Beğeni

3 Beğeni

Şimdi benim bile canı çekti bunlardan :rofl:

4 Beğeni

İlkinden önce kendim yerim​:rofl::rofl::rofl:

3 Beğeni

Kız çileği 1 yaşından önce verme ha, alerjik besinler arasında :grin:

2 Beğeni

Görseller hoşuma gitdi​:rofl::rofl:

3 Beğeni