Ek gida tarifleri

Böyle güzel süslemeye alışınca süsü olmayan yemeği yemek istemiyorlarmış biraz da anne baba tutumu da vardır illaki

1 Beğeni

Eylül’e dün yaptığım sebze çorbası tarifini veriyorum :star_struck:

Malzemeler :

Çeyrek soğan

Çeyrek kabak

Küp küp doğranmış 10 adet balkabağı

Yarım havuç

1 yemek kaşığı pirinç

Zeytinyağı

Yapılışı :

Sebzeleri buharda haşladım. Soğanı ince ince doğrayıp zeytinyağında biraz kavurdum. Haşlanmış sebzeleri attım içine. Pirincini kattım. Çok az su ekledim. Pişmeye bıraktım 15 dk. Sonrasında afiyetle Eylül’e yedirdim. Çok sevdi

Püf noktaları :

Çorbayı blend etmedim. Blend edince vitamin değerleri kayboluyor. Kaşıkla ezdim. Tam püre yapmadım, taneli bıraktım ki çiğneme becerisi gelişsin diye

Sizin bebişlere de afiyet şifa olsun :kissing_heart::pinched_fingers::star_struck:

3 Beğeni

Sana diyormuşum canım çekti falan hahahaha ahhahaahha :rofl::rofl::rofl::rofl:

1 Beğeni

9 gönderi yeni bir konuya bölündü: Ek gıdaya ne zaman başlanmalı

Hemen gönderelim teyzesi :joy::joy::joy:

Nurancım İlkin 4aylıkken ben duru yaptığım zaman hiç yemezdi ama senin yaptığın gibi yiyordu tükürüyordu hep duru olunca

1 Beğeni

Pütürlü verince merak ettikleri için de çiğnemek istiyorlar aslında. Mamadan ya da anne sütünden farklı bir şey olduğunu anlamaları açısından da önemli

1 Beğeni

Ay ay teşekkür ederim :face_holding_back_tears:

1 Beğeni

Bazen mamayı redd ediyor mutfağa götürmemi istiyor tadımlara bakmak için​:rofl: tattırıyorum yine ağlıyor istiyor,ama mamayı bazen redd ediyor

1 Beğeni

Bizimki de öyle. Yemek yerken bize bakıp ağlıyor, onun da eline bir şey veriyorum :joy:

Bugün öğlenden beri hiç mama yemedi maşallah, daha az önce uykudan uyanınca yedirdim. Akşam da armut yer yine, sonra uyku mamasını içip yatar :grin:

Ek gıda dönemi çok eğlenceliymiş :joy:

1 Beğeni

3 Beğeni

5 gönderi yeni bir konuya bölündü: Ek gıdaya meyve ile mi başlanmalı yoksa sebze ile mi

Bizim kuş bile öyle. Ben bir şey yerken özellikle sesli bir şeyse (çekirdek gibi) hemen o da yem yemeye gidiyor :rofl::rofl::rofl:

1 Beğeni