Merhaba arkadaşlar bende burada her gün doğum hikayeleri okuyan biriydim. Şükürler olsun ki kendi doğum hikayemi yazacağım gün geldi.
39+6 da sabah doktor muayenemi oldum hiçbir doğum belirtim yoktu. Doktorum 41. Haftayıda bekleriz dedi. Doğum konusunda acele etme dedi ama ben stres yapmaya başlamıştım artık 40 hafta doldu hala tık yok diye. Doktorum belkide burdan çıkarsın sancın gelir dedi bu işler hiç belli olmaz. Öylede oldu o günüm hastanede geçti akşam ev işleri yemek vs derken saat 9 buçukta karnıma adet ağrısı gibi bir ağrı girdi. Geçsin diye uzandım ama geçmedi. Lavaboya gittiğimde birden çok güçlü bir ıkınma isteği geldi bana ve ıkındım kanama oldu. Ama burada nişan diye bir şeyden bahsetmişlerdi acaba nişan dedikleri şey mi bu diye kararsız kaldım ama yinede eşime haber verdim geldi hastaneye gittik ama çok sakinim ve mutluyumda. Artık bebeğime kavuşacağım diye dualar ederek gittim. Yolda çok sık olmayan sancılar geliyordu 15 dkda bir. Hastaneye gittik 3 cm açıklık var dediler yatış verdiler ama ben nasıl mutluyum belkide 41. Haftayı beklemediğim için
hemen yakınlarımıza haber verdik doğuma gidiyoruz dua edin diye. Beni odaya aldılar. İşlermleri yapıp odama geçtiğimde saat 11 olmuştu. Hemşire Sabaha kadar süreceğini söyledi. Odaya geçince duşa girdim. Çok çok iyi geliyor kesinlikle deneyin ben bu şekilde 3 4 kere duş aldım saçımı ıslatmadan. Görümcem geldi hadi dedim egzersizlere başlayalım
yerde çömeldim ve ördek yürüyüşü yaptık beraber. Sancılar 1 gibi sıklaşmaya başladı. Gelip kontrol ettiler 6 cm açıklık olmuş çok iyi dedi hemşire. Ben yürüyüş yapıyorum odanın içinde. Dualar ediyorum kendime sevdiklerime. Yarım saat sonra tekrar kontrole geldi hemşire 8 cm açıklık dedi bir iki dk sonra 9 cm dedi hemen oda desteği çağırdı. Doğum yatağını hazırladılar. Doğum başladı dedi ebe. İki ebe şehir hastanesinde doğumuma girdi. Ama tam doğum esnasında karşıdaki odadaki Kişide doğurunca ebelerden biri bırakıp gitti ve beni bir ebe tek başına doğurttu. Bir arkadaşım bana ebe ne derse onu yap demişti ıkın derse ıkın. Ikınma derse ıkınma dedi bunlar hayati risk taşıyor demişti. Ebe ne derse harfiyen uydum 10 dkda doğum oldu. Toplamda 11 den saat 2 ye kadar sancı çektim yani 3 saatlik sancı. Rabbime hamdolsun dayanılmayacak gibi bir sancı kesinlikle değil. Rabbim güç kuvvet veriyor yeterki cesaretli olup kendinize inanın. Kesisiz suni sancısız hafif yırtıkların olduğu bir doğum yaşadım. Ebe ilk doğuma göre harikaydın dedi kendi sancılarımla doğurdum. Ve en önemlisi enerjimi boşa harcamadım. Doğum esnasına sakladım. Bağırıp çağırmadım sabır ettim sancımı çektim ve doğum başladığında da hemşireyi dinleyip ıkınma dediği yerde ıkınmadm. Ki bebeğim bu sayede oksijensiz kalkmaktan kurtuldu. Ikın dediği yerde de var gücümle ıkındım. Tüm hamile arkadaşlarıma bol bol dua ettim. Birkaç dikişim oldu yırtıklar için ama hemen ayağa kalktım sabaha taburcu olup evime geldim. Bebeğimle ve ev işlerimle kendim ilgilendim. Şuan 13 gündür doğum yapmış biriyim. Ben çok güzel bir deneyim yaşadım. Çok daha güzeli daha kolayını siz yaşarsınız inşaAllah
Gözün aydın canım Allah analı babalı büyütsün inşallah lohusalığın hayırlı olsun 🫶🏻
Normal doğum gibisi yok gerçekten sezaryan oldum iki gün önce oturup kalkamiyom gözünüz aydın güle güle büyütün bebeginizi
Gözünüz aydın canım maşallah barekallah ne güzel atlatmissiniz rabbim bütün hamile arkadaşlarda bana böyle güzel bir şekilde doğumu nasip eylesin rabbim analı babalı büyütsün sağlıkla sıhhatle mutlulukla güzellikle ins
Gözünüz aydın Allah analı babalı büyütsün inşallah ne güzel hikayeniz içim açıldı valla bende 39+4 deyim benimde doktorum 41 e kadar beklicek aynı sizin hissettiginizi hissediyorum sanki gelmeye niyeti yok gibi inşallah sizin bebiş gibi ansızın gelir kızımda 41 beklemez
Ay senin adina cok sevindim . Allah anali babali buyutsun kolay acilman olmus. Bende 6 gunluk anneyim ve normal dogum yaptim . Ilk gebeligim olmasina ragmen o kadar sakin gittim ki hastaneye . Gece 20:45 nisan su geldi . Gece 3,5dogum yaptim .kendi acikligim 6 cm di hastanede dirrk doguma aldilar ve suni verdiler öldüm oldum dirildim.Beni hem ebe hem.doktir dogurtu 1 kisi degil hastanenin bayan guvenlikcisi bile vardi 5,6kisi digurtu .
Oda geçici bir süreç inşAllah ağrılarınız tez zamanda geçer
Amin inşAllah
En hayırlı zamanda en hayırlı şekilde doğsun inşAllah bebiş
Olsun bebeklerimiz için her türlü acıya değer
Ay senin adına çok mutlu oldum. Allah hepimize böyle kolay, güzel doğum nasip etsin. Hamileyken spor vs yaptın mı acaba merak ettim. Genelde böyle sporla ilerleyen hamilelerin doğumları kolay geçiyor.
Ayn oyle
Amin çok teşekkür ederim
Canim nasil oldun merak ettim seni goremedim de yorumlarda falan
İyim cnm salı günü doğum yaptım ben şuan evdeyiz
Gozun aydin canim iyisiniz dimi bebisde sende
Sağol cnm çok şükür iyiz sen nasılsın bebek nasil
Bizde iyiyiz sukur canim bi skntimiz yok bakalim simdilik
Allah iyilik versin daima cnm snaa bişey sorcam sabah biz kontrole gittik doktor çocuğu d vitamini varmı dedi bende yok dedim ama yazdimi yazmadini unuttum sormadım muayane yegeçti hemen bunu yazdıysa nasıl alabilirz kimliği basvuruus oldu eve daha gelmedi kimliksiz muayne oldu zaten sen kullanıyormuş in d vitamini
Yani yazıp yazmadiginafa emin degilim unuttum bianda tekrar sormadim