Zaten söylüyorum kanama görülmez ve rahim etrafında da kanama yok ise biraz bilimsel makale araştırmanizi öneririm
Asilama veya tup bebek tedavisinde kanama yokken niye doktorlar yaziyor ohalde madem makale okuyip buna karar vereceksen doktora niye gidelim annelerimiz ninelerimiz gibi doktor gormden dogurup gecelim yonlendirmeniz cok yanlış biriis sizi dinlese doktkra sormadan ilaci biraksa bebege bisi olsa vebalinin altindan kalakbilecek misiniz
Ben aşılama veya tüp bebek demedim ki normal hamilelikten bahsediyorum siz anlamak istediğiniz gibi anladınız sanırım doktorumdan duyduklarımi söylüyorum kimsenin de vebaline girmiyorum dediklerinizle alakası bile yok
Bende diyorum ki ilac saddce kanamasi olana verilmez doktordan daha iyi mi biliyorsunuz tip diplomaniz var gibi ahkam kesiyorsunuz
Pardonda siz kimsiniz benimle bu şekilde konuşabiliyorsunuz aramızda bir samimiyet mi var da senli benli konuşabiliyorsunuz ister yapın ister yapmayın sizin bileceğiniz iş ben hamileliği normal olup benim gibi olan hamile arkadaşlarımin stres yaşamasını istemediğim için netlestiriyorum ki yazdığım da başka doktorada görünün diyorum yani algilamaniz gereken bir doktor ile karar vermemek anlatabildiysem ne ala ve bunun için ayrı makale açtım yazan arkadaşlarımda bildikleri için sizin gibi tepki vermediler
Dusuk tehlik3si yasayan biri olarak siz beni daha cok strese sokup gerdiniz direkt kanama yoksa kullanmayin demek acikcasi cok sacma yazinizi da okuuin isterseniz
Bana direk neye istinaden bunu söylüyorsunuz deseydiniz uzun yazılı makaleme yönlendirebilirdim her neyse sizde hamilesiniz canınızı sıkmak istemem yok yere
Bende ayni durum oldu. Fitil olarak kullandim. Gecti cok şükür
İlişki sonra agrım oluyordu doktora gittim ilişkiden ve idrar yolu enfeksiyonu oldugunu söyledi bebegim iyiydi kanama birşey yoktu tek içimlik bir ilaç ve progestan yazdı sabah akşam 1 tane
İşte progestan zorunlu olmadıkça kullanılması bile çok doğru değil yan etkilerine baktığınızda görebilirsiniz tek doktor ile de kalınmaması lazım bunuda bugün öğrendim
Progesteron ve ostrojen hormonu bebegin tutunması icin gerekli olan iki ana hormondur. Özellikle tup bebek hastalarında kanama olsun olmasın 12 hafta veya daha fazla sure ile kullanılır. Spontan gebelikte de kanama olsun veya olmasın kesenin yerleşim yerine, plesantanın yerlesim yerine göre dr düşük tehlikesi gördüğünde progestan baslatır. Bazı vakalar da progestoron hormon yetmezligi saptandıgı için ilaca baslatılır. Kısaca hormon değerleri, kesenin veya plasentanın yeri, kanama leke vs durumlarında progestan tedavi ile düşük riski egale edilmeye calısılır. Herhangi bir ilacı kullanın veya kullanmayın diye forum ortamında yazmak etik değil. En basitinden bir aspirin kullanımı bile hastanın durumuna göre reçetelendirilir. Ben kullanmam birsey olmaz, ama baskasının midesinde veya bagırsagında yara vardır kanama riskini artıracagı icin hayati tehlike olusturabilir.
Merhaba bahar hanım şahsen ben daha uzun ve ayrıntılı şekilde bir başlık altında belirttiğim için dediğinizi üstüme alınmıyorum ve bilgilendirme içinde teşekkür ederim
Ben tüp bebekle hamile kaldim ve 12.haftaya kadar gunde üç kez fitil olarak kullandim.Kanama vs.yaşamadim hamileligim cok sukur rahat geciyor su an 29+4 oldum.Size tavsiyem doktorunuz ne derse onu yapin kendi kanaatinizle fitil veya hap seklinde degisiklik yapmayin veya sayisini gunde ucten iki veya bire dusurmeyin ya da artirmayin.Progestan hormonu cok onemli bir hormon tedaviye baslarken östrojen ve progesteron hormonuna bakiliyor oncelikle o yuzden kanama olmasa bile doktor onerdiyse onun onerdiği sekilde kullanin derim .Sonradan vicdan azabi cekmeyin.Baş donmesi yapiyor normal hayatinizi çok etkiliyorsa doktorunuza söyleyin fitile cevirir zaten .Fitil olarak kullanildiginda yan etkisi yok .
Tek doktorla kesinlikle kalinmamali ben uzun bir başlık altında başıma gelenleri belirttim bu başlığa da uzun uzun belirtmedim çünkü buradaki çoğu insan diğer yazımıda biliyolar
Diğer konunuzu okudum, tek drla kalınmaması gerektigi konusunda size katılıyorum. Bu sadece gebelik değil baska hastalıkların tanısı için de gecerli. Kendimden ornek vereyim, yıllar once bel fıtıgından ameliyat oldum. Ameliyat kararı vermeden önce alanında uzman beş ayrı dr’dan daha gorus aldım. Tek drun görüsü ile hemen ameliyat olmak istemedim. Bunun gibi tanı ve tedavi içimize sinmiyorsa mutlaka farklı gorusler almakta fayda var. Sizinle aynı sorunu yasayan ve kendi dru düşük riski var dediği halde ikinci görüs almak icin alanında uzman perinatoloji bolumune gidip ayrıntılı bilgi almak isteyen gebe de olabilir mesela. Bunlar tamamen ayrı bir konu yani… Kanama yoksa kullanmayın yan etkileri var seklinde keskin yorum yapmak süreci endiseli gecen gebeler için daha yıpratıcı değil mi? Kendi deneyimlerimizi tabiki burada paylasalım ama siz dr bile olsanız kendi hastalarınız haric kimseye su ilacı al veya alma riskleri var deme inisiyatifiniz yok. Yan etkisi olmayan hiçbir ilac da yoktur bu gibi durumlarda kar zarar oranına bakılır. Ayrıca size de gecmis olsun.
Teşekkür ederim bı nebze diğer arkadaştan daha üslubu düzgün bir şekilde benimle konuştuğunuz için
Neden canım benim olmamasına rağmen doktorum kullan dedi
Kuzum ben biliyosun geçen hafta Dr sırf plesanta aşağıda dedi diye düşük riski var deyip progestan verdi ya bugün doktorum takipli doktoruma bunu paylaştım yahu plesanta dediğimiz şey 10. Haftada yeni oluşan bir şey aşağıda olup düşük riski var diyerek gereksiz yere gebelerimizi edişelendiriyolar dedi biz doktorlar olarak progestani iki ihtimal de öneriyoruz biri gözle görülür bir kanama görülürse diğeri bizim ultrason da görebildiğimiz rahîm etrafında kanama olursa dedi sende ikiside yok boşuna progestan kullanma dedi dolaba kaldir devam etme dedi
Bende de var kese etrafinda kanama vardi pazartesi gidicem hala sancilarim var insallah kalp atisini duyarim insallah
Ayyy benim doktorum bana ultrasyona bakarken cok fazla kese etrafinda kanama var dedi yaticaksin progestan ve folikasit kullanicaksin dedi yada ben oyle anladim ve bana sadece folikasiti yazmis benfr aile hekimime gittim ve olayi anlattim bana kese etrafinda kanama varsa dusuk tehliken cok dedi neden progestan yazmadi dedi ve kendisi yazdi acaba sorun olurmuki hastaligima bile kadin dogm doktori duzensiz adet yazmis