Doğumun yaklaştığını veya doğumun başladığını nasıl anlarım?

Sancılar genelde belden kasıklara doğru dalgalanarak geliyor baskı hissi normal bebek kanala yerleşmeye çalışıyordur

1 Like

İyice artmaya başladı ağrısından uyuyamadım :woozy_face:

1 Like

Canım istersen bir acile git nst ye gir sancılarına bakılsın

Evde şuan yanlızım eşim işte artmaya devam ederse bakıcam bi çaresine gideceğim

Bende 39+2 haftalık gebeyim az önce sarı salya gibi katı birşey aktı şuan hafif sırt ağrım var

Ambulans çağır canım

Nişanın gelmiş olma ihtimali çok yüksek. Sancılarını kontrol et belli periyotlarla olursa geç kalmadan hastaneye git

Akıntım kesildi Ağrımda kalmadı bı değişik anlayamadım

Hanımlar ben sabahtan beri ara ara ağrı yaşıyorum kasıklarım aşırı hassaslaştı ve vajinamdan gelen bir ağrı da var. Bebişim 37+4 haftalık. Son bir saatte 5 defa bazen kasıklarımdan bazen karnımın altından ağrı yiyip duruyorum bebeğim bazılarında çok hareketleniyor. Böyle benim gibi belirtilerle hastaneye gidip doğum yapan oldu mu ya da yardımi dokunabilecek bir bilgisi olan var mı biraz fazlaca acilinden…

Uzanıp dinlenmeyi denedin mi canım. Eğer geçmiyorsa doğum sancısı olabilir. Sancı aralıklarını takip et…

Son 1 saattir hepsini not ediyorum sonuç daha çok düşündürüyor sanırım gerçek sancı ama emin olamıyorum

16.23 16.39 (16 dk sonra olmus) 16.50 (11 dk sonra olmus) 16.57 (7 dk sonra olmus) 17.09 (12 dk sonra)

Gerçek sancı gibi… korkma. Biraz daha takip et. Ağrıların şu anda çok sert olmamalı

Ne yaptın devam ediyor mu sancilarin

Yalancı sancıymış, nst’de düzenli sancılar olarak göründü. Benim için çok zor bir gün oldu gece boyu sancılarım sürdü artık doğumdan ciddi oranda daha fazla korkuyorum. Bugünse gayet iyiyim 1’er saat arayla giriyor ağrılar belimden

Kızlar Selam şu an 30+3’deyim 2 gün öncesinde şiddetle ağrılarımla birlikte hastaneye gittim nst sancım 86 çıktı hastaneye yatış yapıldı ciğer geliştirici iğne verdiler Erken doğum riski mi olduğunu söylediler Şu anda da sürekli olarak değil ama ara ara kasık ağrılarım ve kasılmalarım var Doğuma yakın nasıl belirtiler olur doğum engellemek için ilaçlar yapıldı Ama Ben doğmamın yaklaştığını hissedebilir miyim belirtiler nelerdir doğum yapan anneler yazarsa sevinirim

Geçmiş olsun canım inşallah sorunsuz bı sekilde doğar bebeğin vaktine kadar durur inşallah.Ben ilk dogumumu 7 yıl önce yaptım ama hatırladığım kadarıyla yazayım sana sancı oluyor evet ama doğuma yakın sürekli tuvaletin varmış gibi oluyor kasıklarına doğru yoğun bı baskı oluyor ve sancı geldikçe ıkınma isteğin oluyor bunlar son seviyesi artık başlangıçta sadece sancı oldu bende .

Sürekli tuvaletim varmış hissi oluyor şuanda ve afedersiniz normalde hamileliğiö boyunva hep kabızdım ama bi anda geçti diyebilirim artık daha sık çıkıyorum tuvalete. Ara ara da karnım sertleşiyor acı eşiğim yüksek olduğu için acaba doğum sancısı gelsede anlamaz mıyım diye düşünmüyo değilim tam olarak hangi aşamada hastaneye gitmem gerekir

İlk Bebek galiba rabbim sağlıkla zamanında nasip etsin inşallah…ben iki dogumumda da 40 +larda kendileri gelmediği için suni sancıyla doğum yaptım o yüzden normal sancı nasıldı bilmiyordum 3. Bebemde 38+4te gece bıraz sancı başladı önce yalancı sandım uyumaya çalıştım ama uyutmadi alttan hafif elektrik gibi bişey gelip gidiyodu kasık kısmında sonra siddetlenmeye başladı adet sancısı ×1000 diyebiliriz her saat ne yapsam geçmedi o zaman anladım gerçek sancı olduğunu benim 3. Doğum olduğu için çok hızlı ilerliyormus doğum gece 12 gibi sancım başlamıştı sabah 7 20de resmen ucu ucuna gittim hastaneye bende o kadar hızlı olacağını beklemiyordum 7 40 da doğdu bebişim …ama sizin ilkse 12 13 saatten fazla sürüyor sancıların başlamasıyla doğum arası