Doğumun yaklaştığını veya doğumun başladığını nasıl anlarım?

Ben 34 haftalık hamileyim. Belimde ve bacaklarımda ağrı var. Birkaç defa da ağrı hissettim. Neyle karşılaşacağımı bilmiyorum. Doğumun yaklaştığını nasıl anlarım? Sırasıyla neler oluyor? Deneyimli anneler tecrübelerinizi paylaşır mısınız :smiling_face_with_three_hearts:

2 Beğeni
1 Beğeni

Her kadında farklı sıralamada ilerliyor genelde ama zaten dogumun başladığını annelik iç güdüsüyle anlıyorsun

Genel belirtiler arasında kasılmaların düzenli gelmesi var. Ya belden kasıklara doğru yayılır bu ağrılar ya da kasıklardan bele doğru yayılır. Kaka yapacakmış gibi ıkınma hissi çok baskın olur. Kasılmalarını yoğun şekilde hissettiğinde süre tut ve 20 dk. da birden 5 dk.da bire düşüp düşmediğine bak. Kasılmaların gerçek kasılma olup olmadığını böyle anlarsın

Diğer bir belirti nişan lekesidir. Sancı ya da su gelmesi öncesinde gelebilir. Rahmin yumuşadığının yani doğumun yakın olduğunun sinyalini verir vücut. Mesela ikinci doğumumda nişan lekem geldikten 4 gün sonra doğumum oldu

Diğer bir belirti de su gelmesidir. İlk doğumumda suyum evde geldi benim. İçimde pıt diye bir şey patladı, hissettim ve saniyesinde suyum boşaldı. Suyun geldikten sonra hiç stres yapma. Bebek susuz kalmaz hemen. Ben duşumu almıştım, giyinmiştim, 1 saat sonra hastaneye gitmiştim

Tüm belirtiler başladığında önemli olan şey sakin kalmak. Gerisi kendiliğinden geliyor :blush::heart:

2 Beğeni

Yalancı sancılar düzenli sürelerde gelmeye başlıyor

2 Beğeni

Su geldikten sonra ne kadar sürede doğum olur?

1 Beğeni

Kişiden kişiye değişir o da. Bende ilk doğumumda suyum geldikten 11 saat sonra doğum yaptım. Suyum geldi, doğum sancılarım da 3 saat sonra başladı

1 Beğeni