Doğumun yaklaştığını veya doğumun başladığını nasıl anlarım?

Ben 34 haftalık hamileyim. Belimde ve bacaklarımda ağrı var. Birkaç defa da ağrı hissettim. Neyle karşılaşacağımı bilmiyorum. Doğumun yaklaştığını nasıl anlarım? Sırasıyla neler oluyor? Deneyimli anneler tecrübelerinizi paylaşır mısınız :smiling_face_with_three_hearts:

2 Likes
1 Like

Her kadında farklı sıralamada ilerliyor genelde ama zaten dogumun başladığını annelik iç güdüsüyle anlıyorsun

Genel belirtiler arasında kasılmaların düzenli gelmesi var. Ya belden kasıklara doğru yayılır bu ağrılar ya da kasıklardan bele doğru yayılır. Kaka yapacakmış gibi ıkınma hissi çok baskın olur. Kasılmalarını yoğun şekilde hissettiğinde süre tut ve 20 dk. da birden 5 dk.da bire düşüp düşmediğine bak. Kasılmaların gerçek kasılma olup olmadığını böyle anlarsın

Diğer bir belirti nişan lekesidir. Sancı ya da su gelmesi öncesinde gelebilir. Rahmin yumuşadığının yani doğumun yakın olduğunun sinyalini verir vücut. Mesela ikinci doğumumda nişan lekem geldikten 4 gün sonra doğumum oldu

Diğer bir belirti de su gelmesidir. İlk doğumumda suyum evde geldi benim. İçimde pıt diye bir şey patladı, hissettim ve saniyesinde suyum boşaldı. Suyun geldikten sonra hiç stres yapma. Bebek susuz kalmaz hemen. Ben duşumu almıştım, giyinmiştim, 1 saat sonra hastaneye gitmiştim

Tüm belirtiler başladığında önemli olan şey sakin kalmak. Gerisi kendiliğinden geliyor :blush::heart:

3 Likes

Yalancı sancılar düzenli sürelerde gelmeye başlıyor

2 Likes

Su geldikten sonra ne kadar sürede doğum olur?

1 Like

Kişiden kişiye değişir o da. Bende ilk doğumumda suyum geldikten 11 saat sonra doğum yaptım. Suyum geldi, doğum sancılarım da 3 saat sonra başladı

1 Like

Merhaba 34 haftalik hamileyim dogum baslarsa nasil anlayabilirim ? Yalanci sanci ve dogum sancisi nasil ayrit edebilirim ilk hamilelikligim oldugu icin bilgim yok erken dogum durumum olabilir ?

Bu konuyla ilgili bilgisi olan hamileler var mi ?

Merhaba :blush: Yalancı kasılmalar düzensiz şekilde ve düzensiz şiddette olur. Doğum kasılmaları ise tam aksine düzenli gelir ve siz zaten bu düzenliliği fark edersiniz. Kaka yapma isteği gibi bir istek gelir, ıkınmak istersiniz öyle olunca. Bu da bir belirti. Nişan lekesi gelebilir, bu da rahim ağzının yumuşadığına ve doğumun yakın olduğuna işarettir. Suyunuz patlayabilir. Belden kasıklara doğru ya da kasıklardan bele doğru olan düzenli sancılar da bir belirtidir ama şunu bilelim ki her belirti her kadında olacak diye bir şey yok. Her gebelik herkeste farklı işleyebilir

Nişan lekesi dediginiz ne oluyor kanma filan mi yoksa akinti mi

1 Like

Kahverengi, kırmızı ya da pembemsi renklerde gelen bir akıntı :blush:

1 Like

Kızlar ilk gebeliğim tüp bebek 35 hafta dayız aralıklarla sancılarım oluyor mu doğumun başladığını nasıl anlarım suyumun gelip gelmediğini anlamam diye çok korkuyorum

Bi sekilde anlasiliyo canim herzamankinden farkli kasilmalarin olur agri belden gelir suyun gelirse bilirsin camasirin islanir zaten nisanda ayni sekilde bende boyle olmustu

1 Like

Bide hareket azalmasına dikkat edin son haftalar benim suyum sızıntı şeklinde geldi hareketleri azdı doktora gittim baktılar 6cm açılmam olmuştu

1 Like

@1Kubra ben de yarın 38 e giriyorum benim de hareketler de azalma var bide rahim sızlıyo doğuma yakın hareketlerni hisssettınmi

2 Likes

38de felan hissediyodum ben uyutmuyodu hatta.

39uncu haftaya girdiğimde hareketleri azaldı yani çok az hareket ediyodu önceye göre doktorumla randevuyu bekledim 5 gün o da niye bekledin diyip hemen hastaneye gönderdi orda da baktılar açılmam olmuş farketmedim.

Su akıntı gibi geldi ama baya su gibiydi akıntı gibi değil Ve doktor bana hareketler azaldığında kesin gel demişti yine de önceye göre hissedilir bi azalma varsa doktorunuza söyleyin

1 Like

Dün gittim bn de hatta bn de kahve rengi sıvı bi leke gördüm onu da söyledim nstn iyi deyip gönderdi muayene bile etmedi haftaya yani 16 mysta tekrar gel dedi bide devlete gidiyorum pekde umursamadı

Risk görmedi demek ki kasılmaları izlemiştir. Düşünmeyin haftaya netleşir çünkü açıkma bi anda olmuyo haftaya zaten netleştirir doğum tarihini

1 Like

Zâten hareketlerinn de de azalma var eskisi gibi değil bi sabah biraz oynar bide akşam doktora dedim ki hareketlernde azalma var nstn iyi nstn iyi e tamm bn de anladım nst iyi sonuçta ilk gebelik nerden bilim bn​:unamused:

Haklısınız insan herşeyden bi pimpirikleniyo maalesef

1 Like