Doğumun yaklaştığını veya doğumun başladığını nasıl anlarım?

:unamused: hiç ama o adam günde kaç kişiye bakıyor benim ki çok iyi aman nazar değmesin nst ile hareket ediyorlar sancı çıkarsa zaten hemen yatış verilir 35 haftalık olunca yatmiştjm benim sancı ve enfeksiyon vardı ama sen zaten doğumu anlarsın uzanmak istersin uzanamazsin nasıl desem sana yani vücut bir terslik olduğunu illaki hissettirir sana :melting_face:

1 Beğeni

32 + 2 gunlugum hareketleri kipir kipirken azaldi baya ve belim kasiklarim cok agriyo iştahım azsldi hafif hisediyorum kendimi sanki hamile deyilim gibi agrilar disinda ve bugun biara ozel yerime ve afedersiniz arkaya zonklama seklinde sızı yasadim iccamasirim sırılsıklam oluyo surekli deyistiriyo dkada idrara cikma istegi gidincede damla seklinde hala idrar istegi gecmiyo bu bir haftadir bi deyişiyim

Suyunuz sızıntı şeklinde gelmiş ya bunu tarif edebilir misiniz rengini kokusunu

Koku yoktu ve sanki afedersiniz altıma kaçırmışım gibi ıslanıyodum hep

Anladım çok geçmiş olsun bazıları kokusu çok değişik diyo da o yüzden sordum bende de üşüttüğüm zamanlar oluyor ama sanırım benimki öylr bir şey değil

şöyle düşün bacaklarından bir şey akıyor ama sen bunun çiş olmadığını şu şekilde anlarsın vajinadan akar idrar yerinden değil kokusuz ve su gibidir benimde bir defa suyum geldi oda çok az aktı ben nişan gördüm de anladım doğum olduğunu

1 Beğeni

Benim bacaklarımı ıslatır gibi olmuyor sadece üşüttüğüm zaman tutamıyorum ama idrar olmadığına da eminim bazen sarı bazen beyaz oluyor sarı olunca kokusu oluyor ama beyaz olunca koku olmuyor birkaç kez suyum sandım ama şükürler olsun doktor daha iki gün önce suyun fazla dedi bana bilmiyorum. Bir de doğum yaklaştıkça amniyon sıvısı azalıyormuş öyle mi

akıntıdır o su azalmaz böyle şeyleri takma günü vakti geldi mi gelir bebeğin

Kızlar yardımcı olur musunuz

Merhaba canım! Doğumun başladığını anlamak, özellikle ilk kez anne olacaklar için biraz kafa karıştırıcı olabilir. Doğumun başladığına dair birkaç önemli işaret var. İşte dikkat etmen gereken bazı belirtiler:

1. Düzenli ve Şiddetlenen Kasılmalar: Kasılmalar doğumun en önemli belirtisidir. Eğer kasılmalar düzenli aralıklarla geliyor ve giderek şiddetleniyorsa (örneğin her 10 dakikada bir başlıyor ve sıklığı artıyorsa), doğum başlamış olabilir. Gerçek doğum kasılmaları yürüyünce ya da pozisyon değiştirince geçmez, aksine daha da yoğunlaşır.

2. Nişan Gelmesi: Doğuma yaklaşırken rahim ağzındaki mukus tıkacı düşebilir. Buna “nişan gelmesi” denir ve genellikle pembe, kahverengi veya kanlı bir akıntı şeklinde olur. Bu tıkaç düştüğünde doğumun yaklaştığını gösterir, ancak herkes nişan gelmesini fark etmeyebilir.

3. Suyun Gelmesi: Amniyotik sıvının gelmesi, doğumun çok yakın olduğunun göstergesidir. Bu sıvı aniden bir akıntı şeklinde veya yavaş yavaş sızıntı olarak gelebilir. Eğer suyun geldiğini fark edersen, mutlaka doktorunu ara.

4. Bel ve Kasık Ağrısı: Doğum öncesinde kasık ve bel bölgesinde sürekli bir ağrı hissedebilirsin. Bu ağrı bazen adet sancısına benzer ve doğum sancılarının habercisi olabilir.

5. Bebekte İnen Hareketler: Doğuma yaklaştıkça bebek pelvis bölgesine yerleşir ve bu durumda bebek hareketlerinde değişiklikler hissedebilirsin. Karnın daha aşağıda görünebilir ve idrar ihtiyacın artabilir.

Bu belirtilerden birkaçı aynı anda oluyorsa, doğumun başlamış olabilir. Emin değilsen veya çok sık kasılmalar hissediyorsan, doktorunu arayarak durumu paylaş. Panik yapmana gerek yok, bedenin seni yönlendirecek. Az kaldı, bebeğini kucağına almak için sabırsızlanıyoruz! :heart:

Daha fazla bilgi istersen “BLOG” sayfasındaki “DOĞUM” kategorisine göz atabilirsin. Orada konu ile ilgili çok detaylı bilgi veren yazılar var.

1 Beğeni

İlk kez doğum yapacakların hepsinin aklındaki soru bu :joy:

2 Beğeni

Ya normalde de ağrım olduğu için anlamam diye korkuyorum 37+4 teyim bebeğimin hareketlerinde azaldi

Benimde magnezyum eksikliğim var o yüzden çok kramplarım oluyor bir anda kasıklarıma agrı giriyor bazen ama bilemiyorum tam ne olduğunu eşimle birbirimize bakıyoruz acaba basladı mı diye

Anlatılmaz yaşanır​:rofl::rofl:

Benimde ilk gebeliğimde hep korkuyodum ya anlamazsam falan diye anlıyosun bi şekilde

Ay bazen bende öyle sanıyorum

Çok mu ağrı oluyo

Canısı merak etme doğum sancısını anlarsın :kissing_heart::smile: benim ilk gece başladı regl ağrısı ishal oldum sandım mesela sonra sabah oldu ufaktan arttı derken akşam sıklaştı gece de 5dk bire düştü ve 5dk bire düşünce zaten artık hissedilir ve öyle rahat oturamaz yatamaz seni rahatsız eden bir ağrıya dönüşüyor, ayrıca eğer benim gibi ilk doğumun olacaksa süreç biraz uzun oluyor sen doğuma odaklan başladığını anlarsın :two_hearts: suyun gelirse eğer suyunun geldiği saati not almayı suyunun rengi nasıl bakmayı (bulanık mı kanlı mı yoksa berrak mı) not almayı unutma eğer nişanın da gelirse falan diye bence son haftalar açık renkte külot giymeye dikkat et :white_heart:

Çok açıklayıcı olmuş teşekkürler :heart:

1 Beğeni

Merhaba benim ilk gebeliğim bugün 34+6 günlük doğum sancıları nerede oluşuyor adetteki gibi kasıklardamı yoksa vajinal bölgedemi bikaç gündür vajinal bölgede baskı ve ağrı hissediyorum yalancı sancılar bunlarmi oluyor​:thinking:

Bende aynı durumdayım zor yuruyorum