Doğumu başlatan yöntemler

Bende yükleniyorum anas hurma yürüyüş :smile:

Aa öyle mi bende ilk çatı muayenesi olduğumda 37 Haftalıktım ve 1 cm açılma vardı gece tekrar gittiğimde 2-3 cm arası vardı sabaha kdr doğum yaptım :smiling_face: yani senin de doğumun yakın o zaman

1 Beğeni

Cuma günü oldum ben çatı muanesi 2 gün oldu henüz bir belirtimde yok bakalım çarşamba tekrar çağırdı yine yapar mı çatı muanesi acaba

Yaparlar bence sen çatı muayenesi olmuştum 1 cm açılma vardı dersen tekrar bakarlar ki zaten demeden bile onlar yine bakacaklar kaç haftalıksın bu arada

38+3 oldum ya biraz lekelenmem olmuştu çatıdan sonra 1 gün sürdü geçti sonra

Anladım, o lekelenme çatı muayenesinden sonra normal illa oluyor bende doğum yapmasaydim şu an 39+3 Haftalıktım :smiling_face::grin:

1 Beğeni

Bana da bunlara ek olarak günde 10bin adım at dedi.

Senin doğumun nasıl ilerledi

Benim doğumum şöyle oldu doğumdan 2 gün önce hurma yemeye başladım ve bol bol yürüyüş yaptım o 2 günün ardından hastaneye gittim kırmızı akıntı gelme sebebiyle işte çatı muayenesi oldum 1 cm açılma vardı akşam tekrar çağırdılar tekrar çatı muayenesi oldum aynıydı 1 cm açılma vardı eve döndüm gece 2’de kan gelmeye başladı durmadan çok kan geldi hastaneye gittim tekrar çatı muayenesi oldum bu sefer 2-3 cm açılma vardı yatış verdiler bebeğin suyu azalıyor diyerek işte hastanede saat 5 civarı sancılarım baya artti ve alta da çok baskı ve sert bişe hissettim hemşirelere tekrar çatı muayenesi olmak istiyorum derken bebeğin başı gözüktü :smile: ve hemen doğumhaneye alındım alınır alınmaz da doğum yaptım yırtılma oldu ama yapacak birşey yok çok şükür ki normal doğum yaptım ve bebeğin aglayis sesini duyunca herşeyi ve bütün acıyı unuttum Rabbim isteyen herkese, kolay bir doğum yapabilmeyi nasip etsin :smiling_face:

8 Beğeni

Seni çatı muanesi de tetiklemiş olabilir demekki :smile: bende yürüyüş yapıyorum ama bugün heryer kar fırtına çıkmak istemedim hurmaya devam ama şimdilik çok yırtılman oldumu kesi almışlardır muhtemelen

Yani olabilir :smiley: kesi atmadilar sadece yırtılma oldu aslında hemşire beni uyardı bebeğin başı görünüyor dedi sakın ıkınma sakin ol dedi ben ikindim ve yırtılma oldu suç benim ikinmasaydim nefes alıp verseydim ve hemşireyi dinleseydim yırtılma olmadan doğum yapacaktım ama yapacak birşey yok oldu bir kere birde hemşire bana kızıyor aferin iyi yaptın mı yirtildin dedi :smile: yırtılma çok değil normaldi demişti hemşire

1 Beğeni

Bende sizinle aynıyım 38+3 bugun geçen hafta gititşimde 1 cm dendi yarın tekrar kontrolüm var ama doğum belirtisi hiç yok ve çatı muayenesinden sonra kanamamda olmadı tetiklemedi demekki sabırsızlıkla beklemedeyim bende :blush:

Evet ya bu konuda hemşireleri dinlemek lazımmış ıkın dediği yerde ıkınmak ıkınma dediği yerde ıkınmamak lazmmş:smile::smile:

Aynıyız ya evet bakalım hangimiz önce doğuracak​:smile:

1 Beğeni

Doğumu başlatan şeyler için yazdıklarınıza kaçıncı hafta başlamalıyım 35. Haftadayım :smiling_face_with_three_hearts:

Aynen öyle… :smile::grin:

1. Haftadan sonra hurma yemeye başlaya bilirsin yürüyüş, egzersiz falan bunları da yapabilirsin 36.Haftadan sonra

Korku var heyecan var valla çok değişik hisler yaa

1 Beğeni

Aynen öyle bende de çok heyecan ve korku vardı ilk gebeliğim ve gerçekten de çok korkmuştum ama bebeği kucağıma alınca herşeyi unuttum buda çok güzel his ve duygu

Teşekkür ederim :smiling_face:

1 Beğeni