Doğumdan sonra nasıl korunmayı düşünüyorsunuz

Sağlık ocağında korunma çeşitlerini söyledi ebe.hic birinden iyi baksetmedi.size tavsiyem doğal korunmaniz dedi.igne ,hap,deri altı bandı,Spral bunlar adet düzensizliği,adet gününde 5 Ken 10 gün 12 gün olma ihtimali var dedi.sirt ağrısı vs oluyo dedi Üstelik bunlara rağmen gebe kalan var dedi Ben doğal yolla korunurken gebe kaldım Doğuma çok az kaldı.9 . Aya giricem Üçüncü çocuğum olucak .başka istemiyorum Napsam bilemedim

Ben arkadaşım 3 aylık iğneyle korunuyordu. Belki 3 aydır falan adet olmuyordu geçen hafta doktora gitti adet söktürücü ilaç verdi onunla başladı adeti. Ben kol altı implant düşünüyorum. Doğal yollarla korunma derken nasıl yani

Yani eşin geri çekilmesi yada kondom kullanması Bunları tavsiye etti ebe

Ben spiral düşünmüyorum

Bende doğumdan sonra bağlatmayı düşünüyorum ama kararsızım

Annem erken menepoza girdi acaba bende erken girermiyim ırsimidir bu menepoz bilmiyorum bu yüzden kararsızım

Valla canlarım Allah’ın izniyle sezeryanla doğum yapıp kordonları bağlatmayı düşünüyorum. Yaşım 42 çok fazla sorunlu gebelik yaşadım… Bakalım hayırlısı

Eşim korunmayi sevmiyor geri çekilme yöntemiyle gebe kaldım yaşım 20 ve bir çocuk yeterli diye düşünüyoruz kordon baglatmak bana cazip geliyor bunun yaşı var mı böyle bı talepte bulunsam yaparlar mı yoksa farklı bı yöntem mi denemeliyin

1 Beğeni

Yaşın genç olduğu için yapmazlar.

35-40 yaş üstüne yapıyorlar diye biliyorum.

Bizde doğal yollarla korunuyorduk, prezervatif bende alerji yaptığı için de kullanamadık, ilaç kullanmak istemiyordum spiral falan da annem çok sorun yaşadığı için kullanmak istemedim. Annemin regl süresi şu an maalesef en az 15-20 gün 1 ay bitmediği oluyor. Geri çekilme yöntemini kullanıyorduk pek korunma sayılmaz ama korunmayı bırakınca 3 ay sonra hamile kaldım. 2 yıldır evliyiz. Doğumdan sonra ne yapalım bende bilemedim.

Kordon bağlatmak çok kesin bi karar, ve daha yolun bayağı başındasınz. Kararınız değişecek olsa dönüşü zor olabilir. İlk çocuğum o kadar akıllı uslu tatlıydı ki bundan bi tane daha olmadı dedik. Bana en mantıklısı prezervatif geliyo. İlaç vb gibi yan etki yada tereddüt yok. Bence yüzde yüzde korunma sağlıyor.

Tüplerini baglayabilirsin benim arkadaş baglatti kesin çözüm sezeryana girceksen eğer sezeryan da bağlıyorlar diğer türlü doktorunla konuş ben kırkım çıkınca sprel koydurcam

Arkadaşlar Kordon bağlatmak dinen caiz değil Araştırın isterseniz Günaha girmeyelim Elimizden geldiğince dikkat edelim başka türlü korunalim

2 Beğeni

Geri çekilme yöntemine assssla güvenemem büyük risk cesaret edemem. Hiçbir yöntem yüzde yüz koruma sağlamıyor biliyorum ama bu işi erkeğe bırakmak da bana kendimi tehlikeye atmak gibi geliyor. Prezervatifte biz birkaç defa kaza yaşadık iyi bir marka olmasına rağmen yırtılmıştı yeni evliydim ama teditgin olmuştm düşünmüyordm henüz bebek çünkü

1 Beğeni

@anon55971403 genel olarak tercih edilen yöntem prezervatif

@sude1 daha çok gençsin ve yolun başındasınız tek çocuk fikrine saygı duyuyorum ama bağlatmayı lütfen hiç düşünme :slightly_frowning_face: farklı farklı korunma yöntemleri var araştır sana hangisi cazip geliyorsa öyle korunun

Senin yaşın çok küçük ama baglamaz genelde 3 4 cocugu olupta yasi 35 ustleri bağlıyorlar.

Kizlae vücudunuza hic bisey yaptırmayın kimsayasal erkek korunacak bu kadar basit. Onların şeyi yüzünden hiç biseyi riske atamayiz. En guzeli prezervatif

1 Beğeni