Kızlar doğumdan sonra yanınızda kim kalacak ? Ben annemin kalmasını istiyorum ama kayınvalidem de gelmek istiyor ben ikisinin aynı anda gelmesini istemiyorum, hem iki kişinin olmasını gereksiz görüyorum hem de ilk zamanlar benim anneme ihtiyacım olacağını düşünüyorum. Ama eşim ayıp olur gelme diyemeyiz diyor. Böyle bir durum yaşayıp nasıl çözdünüz ? Bir de bu sıcakta kimin kırılıp kırılmayacagiyla ilgileniyorum iyice sıkıldım
Kayınvalidenizi kırmadan şunu diyebilirsiniz ilk hafta annem kalsın 2.hafta senin enerjine ve yardımına çok ihtiyacım olucak hepimiz aynı anda yorulup uykusuz kalırsak Bi kaç gün sonra hepimiz pert olucaz en azından annemle dönüşümlü bakarsanız bana ve bebeğe daha çok faydanız olur dersen sanırım kırmadan daha iyi bir konuşma olur
İşte hemen gelicez diye dusunmeseler kızım senin bana ne zaman ihtiyacın olacak öyle geleyim deseler karşı tarafı da böyle zor durumda bırakmazlar
Valla canım ilk doğumda bana sormadan 1 ay önce geldiler yerleştiler evime doğumdan sonra herşeye annem deli gibi koşuyordu kaynanam bişey yapmıyordu 5 gün dayanabildiler birbirlerine birbirlerini yemekten laf sokuşturmaktan zıtlaşmaktan benim sinirlerimi hoplattılar 5.günün gecesinde kovdum ikisini de evden, bazı şeyleri en baştan konuşmak daha güzel daha sonra hem sen sıkıntı çekiyorsun hem de eşinle aran bozuluyor
Aynen ben zaten normalde de aman dunurler birbirine kırılmasın iyi olsunlar diye düşünüyorum. Biri ak dicek biri kara diyecek burda ben onun stresini yaşayamak istemiyorum zaten ilk doğumum ne yaşayacağımi bilmiyorum bile
Bence tatlı bir dille kayınvalidenize dile getirin en azından yakınsa her iki tarafta 3 gün sırayla baksalar dinlenmiş te olurlar
Biz burdurdayiz annemler yakın afyondalar ama kayınvalidemler İstanbul’dalar gelince 40 gün duracakmiş
O zaman geçmiş olsun şimdiden bacım benim kaynanam da uzaktaydı geldi gitmek bilmedi Allah seni inandırsın bir bardak su içmedim elinden umarım seninki vicdanlı ve merhametlidir sağlıklı bir lohusalık geçirirsin
İnşallah
Benim kaynanam da inatla diyor ilk senin annen gelsin ben çekemem biraz iyi ol sonra ben gelip bakarım kaç kez yüzüme söyledi ben de istemiyorum bu saatten sonra inşallah gelmez zaten küçük çocuğu var yaramaz baya gelipte beni söyletmelerini istemiyorum iğneleyici saçma sapan lafları var kesinlikle anne kalmalı kaynana iyiyse bişey diyemem tabiki
Insanin derdinden en iyi anlayan tabiki annesi olunca onu yaninda istiyor. Biz esimle konusmustuk ilk basta annem gelecekti sonra kayinvalidem . Ama ne olduysa bilemiyorum ben ameilyattan ciktim bide kayinvalidemin gelecegini ogrendim falan. Neyse geceleri annem yanimda kaldi sagolsun. Gunduz de hastanede kayinvalidem geldi. Bebek agladi ben ameliyatli kalktim aldim ee soyleseydin ben verirdim oldu. Boyle yapti ister istemez o bebegi aldikca falan benim surat ifadem degisiyordu . Hele cikacagimiz gun karsi odaya gitti gelmiyor. Ordakilere ne anlattiyda artik ertesi gun o odadakilerle bebisleri kontrole goturdugumuzde esime neler anlatmislar . Tam olarak bilemesem de beni kotu gelin yaninda istemiyor gbi lanse etmis. Eve geldik yine ayni . Bebegi ben yikamam modjna gecti sanirsin lohusa ben degil oydu. Cidden cok asiri sinir bozucuydu. Ikinci dogumumda yanimda hastanede esim kalacak kayinvalidem de kizimla evde kalacak. Hastaneden cikinca da annem gelecek oyle planladik nasipse. Insallah güzel gider travmasiz. O yuzden esinizle konusun . Annesiyle gorussun. Iki anne yanyana iki kuma gbi olur. Bebegi ben aldim sen aldim ben yikayacagim sen yikayacaktin. Gbi gbi bi suru sey.
Kayınvalidem iyi bir insandır o yüzden istemiyorum değil ama ne olursa olsun ben anneme nazlanirim yeri gelir birbirimizi yeriz ama 5 dk sonra hiç bişey yokmuş gibi hayatımıza devam ederiz ama kayınvalidemle öyle olmaz biliyorum bişey söyleyecek olurum söyleyemem içime atarım öyle bir stresi yaşamak istemiyorum. Aynen dediğiniz gibi iki kuma gibi doğru söylediniz herkes kendi bildiğini uygulamaya çalışacak
Ay keşke benimki de öyle dese
Benim kayinvalidem de oyi insandir canim. Ama o tur durumlarda herkeste ayri bir bilmislik oluyor herkes kendi istedigini yapmaya calisiyor. Bebegi tuzlamak istediler ben yok dedim. Sütüm gec geldi sutu yok ilan edildim. Hele zaten normal dogum yapmadim diye baska baska ifadeler falan. O yuzden istemedigin biseyi yapmalarina da izin verme sirf buyukler vs diye. Gorevleri yemek temizlik vs yardiminda bulunup anneyi dinlendirmek ama baska seyler de olasi iste
Emin ol öylesi insanın daha çok zoruna gidiyor hele ki ikili oynuyorsa
Maalesef
Derman olacaklarına dert oluyorlar
Ben en basından beri hamileyken evime misafir istemedigimi ve dogumda hastaneye veya eve ziyaret istemedigimi soledim acik acik.zaten evde yatarak geçirdiğim hamileligim var annem bakiyor bana dogumdada o olacak .kayinvalidemi görümcemi severim ama dogum psikolojisi cok ayri bisey insanin nazi anca annesine kocasına gecer insallah sakinlikle gecirebiliriz
Evet bende seviyorum sevgiyle alakalı birşey değil benimkisi de o an istemiyorum aslında sadece bu kadar. keşke bende baştan söyleseydim yaklaşmadan
Agustosa daha var gec kalmis degilsiniz benim evde yatma surecim olunca kimseyi cekemezdim psikolojik olarak bende firsattan istifade soledim