İkiside kalsın ne sorun olacak ki… kayınvalideye gelme demek de ayıp
Eşin bu kalma kabul etmeme olayini nasil soyledi peki benimki dese dunyanun lafini yaparlar
Benim kaynanam bu gebelik süreci ilerledikçe bebeği benden çok sahiplendiği için kesinlikle kalmasını istemediğimi söyledim nefret ederim sürekli müdahale eden insandan normal doğum yapar bir an önce kalkarım diye umuyorum o arada da annem gelir gider, eşimde destekliyor beni böylesi ruh ve akıl sağlığımız açısından daha iyi olacak
Kesinlikle öyle
En doğru kararı vermişsiniz dediğin gibi baştan babasını ne kadar olaya dahil edersen daha rahat büyütrsünüz beraber
Bence herkesi kendi haline bırak kimseyi kırma eğer kayınvalidenle aranda sorun yoksa benim şu an kimsem yok kaynanamla küsüz annem de gelmez onla da farklı sorunlar var küs değiliz ama evime gelmez ikiside gelirse gelsin sen düşünme gelene gelme deme.
İlk çocukta en ufak bir şeyde panikniyorsun her kafadan bir ses çıkıyor daha çok olumsuzluklar meydana geliyor ama anne baba ne kadar çabuk adapte olursa süreç daha sağlıklı ilerliyor
Ben ikisinide çağırdım annem kardeşimle önce gelicek kaynanam doğuma yakın gelcek bı süre benimle kalcaklar bakalım
Benimxe kayinvalidem aynı seyleri söylüyor üstelik elin kizi icin yillardir baktigi yetmiyormuş gibi hala o kiza bakabilmek icin kendi torununu görmezlikten gelmeyi tercih ediyor şimdiden
Benim kayvalidem basta dedi ben bebek bakamam. Zaten biraz rahatsizlikları var. Bende sen bilirsin dedim. Zaten gelmek isteyen çok kişi var kardeşim görümce arkadaşım teyzem. Annem gelmek isterse gelir. Ben kimseye gel demedim ama. Benle eşim halledebiliriz diye düşünüyorum…
Hastane sürecinde 3 gün kayınvalidem kaldı kalan 2 gün de eşim yanımda kaldı evde de zaten hep kayınvalidem var
Bence anne kalmalı ben de de ikisi gelcek doğumda ama yanımda ilk bir hafta annem kalsın istiyorum kendi annemle daha rahat ederim kayinvalidemden cekinirim ben
Benim kaynanam yok annemle teyzem tartışıyor. Teyzem ben gidiyim doğunca sen gelirsin diyo annemde benim ilk torunum doğumunda yanında olamicak mıyım diyo. Anneme sen ne istiyosan onu yap istiyosan sen gel istiyosan o gelsin biriniz gelin de hanginiz olduğu önemli değil dedim belki ikisi birlikte gelir bilemiyorum. Annem çok hevesli doğuma yakın gidiş dönüş biletini de aldım o kesin geliyo ama teyzemi de bilemiyorum gelmek isterse gelsin ben isterin ne kadar fazla bakıcı o kadar iyi
Ben annemden çekinmem giyin soyun kanaman olucak yarana bakılıcak gerekirse tuvalete seninle giricek belki temizliğine yardım edicek o yüzden bence utandığım için annem kalsın derdim zaten anneye herşeyi söyleyebilirsin kırılmaz loğusa döneminde değişik oluyo çünkü naz niyaz annenene bişi söylesen yanlışlıkla alınmaz ama kaynanan alınır falan bi sürü teferruat oyüzden ben eşimle kalıcam hertürlü laf da söylesem kızsamda ağlasamda çeker şükür sen bana bunu dedin bunu yaptında demez kocamdır çekinmemde uygun bir dille söylemek en iyisi
Tecrübeli bir anne olarak söylüyorum iki sezaryen doğum yaptım ikisinde annem geldi bütün çileyi uykusuzluğu annem çekti 15 gün hiç kalkamadım ilk dogumumda sondami bile annem bosaltmisti annem gitti iyileştim ayağa kalktım kaynanam geldi hiç bir işe yaramadi şimdi 30 haftalık hamileyim kaynanamı aradım sen gel diye gelmiyor ben 11. Ayda gelirim diyo yani hizmet beklemeye geliyor
Bırak ilk kaynanan gelsin iyice nazlan hiç kalkma yerinden suyunu bile iste bak iki güne nasıl kaçıyor ağrın yoksa bile bilerek ağrım var dee
Benimki çok farklı yüzüme beni çok seviyorms gibi davranıyor sonra böyle seyler anlam veremiyorum hiç bir sebep yokken nefret ettiriyorlar kendilerinden Allah’a havale ettim boşver elimden geldiğince gidip gelmemeye çalışıyorum sizde öyle yapın doğunca da fazla göstermeyi düşünmüyorum sefasını sürmelerine izin vermem çünkü fark ediyorum ki başkalarının yanında hava atmak için varlar sadece eşim gil Urfalı onlar için erkek çocuk duymussundr onunla övünüyorlar doğduktan sonra da eminim herşeyi onlar yapms gibi davranacaklar herşeye hakları varms gibi olacak buna izin vermeyecem
Anne kalmali bence