Merhaba hanımlar sizce doğum sancısı nasıl bir şey? Neler hissettiniz? Tarif eder misiniz?
Tarifi yok denir bence nedenmi canin oyle bir yaniyo ki o an ve tarif edilemez
Bana göre çekile bilir bir ağrı.Sonlara doğru sancı sıklığı kısalıyor ama nefesini doğru kontrol edersen onuda çeke bilirsin
Doğum sancısı kalp kriziyle aynı sancidaymis
Başlarda her şey çok güzeldi 10 saatten sonra tolore etmek zor oluyor ebe, doğum kemiklerin kırılması ile aynı eşdeğerdeymis dedi bi durum değerlendirmesi yaptım vay be dedim
Eylül’de bizzat bilinçli olarak yaşadım çünkü tek başımaydım. Başta uykumdan uyandıran özel bölgemde hissettiğim iğne batması gibi bir ağrıydı. Sonra kasıklarıma yayıldı, sonra ıkınma hissiyle beraber belimden kasıklarıma doğru dalgalı bir şekilde yoğun iğne batması gibi bir şeydi. En ayrıntılı yapabileceğim tarif buydu
Gerçekten de çekilebilecek bir ağrı az dayanılırsa. Allah öyle bir güç veriyor ki yapıyorsun
Bende İlk Gebeliyimde kəndim Doğurdum Herseye dözülürde o sanciya asla Dözemiyordum Çok fena oluyor doğum sancısı Resmen ölüb dirildim Kız bebeklerde daha çok Oluyor sancı Kız bebekler yandıra yandıra geliyor diyorlar
Benim ilk hamileligimde doğuma yakın sadece ara ara regl sancısı gibi oluyordu doğum için suni sancı verdiler ve 8 saat o sanciyi yasadim bana gore çok zordu sanki bedenimin üstünde yük vardı o yük bütün karnıma ve kasigima ağırlık veriyordu ve parçalıyor gibiydirabbim her kadına kolay doğum nasip etsin inşallah
Belden karnı saran başta hafif sonlara dogru beline darbe aliyormuşcasina zıplatan ağrı
Belimi yarıyorlarmış gibi bir his bana göre. Ne oturabiliyorsun, ne uzanabiliyorsun, ne ayakta durabiliyorsun. Ama en zoru kesinlikle sırt üstü uzanmak. Ay İnsana her şeyi sorgulatıyor ya
En korktuğum konu sanırım hem bebeğimi kucağıma almak istiyorum onu çok merak ediyorum hemde o an nasıl yaşanır düşününce korkuyorum
Herkesin farklı oluyor ama bunyeyle ilgili mi başka şey mi bilmiyorum. Benim dayımın kızları öyle rahat doguruyor ki birisi merdiveni çıkarken bebek taytina gelip çıkmıştı diğer kuzenim de sedyedeyken birden doguruverdi hiç kimse yoktu ebe falan . İnşallah onlara cekmisimdir.
Doğum sancısı ,normal doğum zamanı değil vücudun, burunun eti bile kemiğinden ayrılıyormuş diye okumuştum.
Ayyyy ne güzel ağrılı korkunclu doğum duyunca içim ürperiyor . Öyle kolay dogumlarla gelin
Ayyy hiç korkma dayanılamayacak bir şey değil. Tek tavsiyem bağırma. Derin derin nefes al ver konsantre ol bol bol dua et. Sonra oldu da bitti maşallah oluyor, hatta insan çektiği sancıyı bile unutuyor. Ben salak olduğum için mesela 48 günlük bebem varken ikinci çocuğu düşünüyorum daha 3 gün önce aman aman Allah isteyene versin ben daha doğurmam diyordum İrade ve kararlılık konusunda inanılmazım
Estağfurullah kendine hakaret etme lütfen sen minnoş bir annesin . Bazen düşünüyorum zaten eğer dayanılmaz olsaydı sanırım kadınlar üremeye ya ara verirdi uzun yıllar yada son verirdi bu olaya. Demek Allah unutturuyor çekilen çileyi. Fakat yinede zor gecirilen doğumlar üstüne abartilr korkunç şeyler duyunca olur olmaz içim ürperiyor normalde de acı çekiyorum kol bilek bacak ayak kalça her yerim acıyor sanırım vücudum acıya alıştı
Başlangıç aşamasında sancılar bele vuran regl sancıları gibi hissedilebilir ağrılar zamanla daha şiddetli ve uzun süreli olmaya baslar Sıklığı da giderek artarak 3 veya 5 dakikada bir sancı hissedilmeye başlar Doğum sancısı, gebeliğin son dönemi olarak kabul edilen 38 ila 41. haftaları arasında başlar Rabbim herkese kolay doğum nasip etsin tek avazda kurtarsın hepimizi