Doğum korkusu

Arkadaşlar bana hiç hayatımda bir dikiş dahi atılmadı. Ameliyattan vs. Çok korkarım ben. Tamam herkes korkar ama benim aşırı derecede bir korku. Normal doğum istiyorum Allah nasip ederse. Ama sürekli doğum anını düşünüp çok korkuyorum. Diyorlar ya tüm vücudundaki kemiklerin kırılması anında oluşan acı ile eşit diye yani nasıl bir dayanılmaz acı bu aşırı korkuyorum

4 Beğeni

Allah öyle bir cesaret,güç,kuvvet veriyor ki o an sen bile şaşkın kalıyorsun​:slightly_smiling_face:

4 Beğeni

Benim ilk gebeliğim. Bende de biraz korku var. Daha önce kürtaj oldum. Doğum korkumu, doğumu kolaylaştıracak egzersizler, hurma yiyerek ve bazı duaları sık sık okuyarak aşacağımı düşünüyorum. Doğum vidioları ve başkalarının doğum macerasını dinlemeni kesinlikle önermem. Herkesin doğum süreci farklı ilerliyor.

6 Beğeni

Hiç korkulacak bir şey yok ben daha 19 yaşında ilk doğumum gerçekleşti hemde suni sancı ile kolay değil ama onu kucağına aldığında içine çekeceğin o misssss koku her şeyi unutturuyor banada yok çok zor yok öyle yok böyle videolar izleyip daha çok korkmuştum ama onu kucağıma alınca iyiki çekmişim o acıyı dedim ufacık bir kesik atılıyor olacak o kadar

5 Beğeni

Şimdiye kadar dikiş atılmamasının korkuyla ilgisi yok .

Ben 12 yaşımda ameliyat olmama rağmen doğumdaki ameliyatdan korkmuştum.

Ama eşim hep teselli ediyordu senin yerine keşke ben gire bilsem diyordu.

Ama ameliyata girdiğim gün hiç korkmadım​:blush:bebeğime kovuşmanın hayalini kurarak girdim o ameliyata.

Sende bebeğini düşün korku nedir ki biz ne acılar gördük bacım​:woozy_face:

2 Beğeni

Teşekkür ederim :two_hearts:

4 Beğeni

Bu güne kadar kim bilir nelere dayanmışsınızdır bunu da başarırsınız

Doğuma daha çok var o günü düşünurken anı yaşmayı aksatmayın

5 Beğeni

Dayanılmaz acı olsaydı iki normal doğum yapmış ben nasıl burda olurdum ? :wink::smiley:

2 Beğeni

Vakit yaklaştıkça bende korkuyorum. İlk olduğu için tecrübesizim o yüzden neyle karşılaşacağımı bilmiyorum bu beni daha çok korkutuyor. Ama inanıyorum ki Allah biz kadınlara onun üstesinden gelecek gücü vermiş

3 Beğeni

İyi teselliler veriyorsun böyle konularda sen​:joy:

3 Beğeni

Dogum sancisini denizin dalgasi gibi dusun Once bi yukseliyo sonra diniyo kalmiyo Zaten o sanci surekli devam ederse kimse dayanamaz

8 Beğeni

On numara beş yıldız bir örnek olmuş arkadaşım :hugs:

3 Beğeni

Teselliden ziyade gerçekleri göstermeye çalışıyorum diyelim :blush::smiley::star_struck:

2 Beğeni

En doğrusu kardeşim normal doğumda yaptım sezeryanda keşke diyorum hep normal olsaydı çok farklı cerrahi müdahale görmüyorsun iki güne her şey geçiyor ama ameliyat farklı inan ki

4 Beğeni

Aynen ben de senin gibiyim çok korkuyorum :neutral_face:

2 Beğeni

Dogum da az cok herkes aynisini soyluyo Nefes nefes kontrol altinda tut. Bunun cok onemi var ama o an insan kontrolunu kaybediyo kafada nefes egzersizlerini. Onun icin en buyuk tavsiyem yatagin saginda Sevdiginiz sizi sakince seninle beraber nefesini takip edecek bir kisi olsun. Solunuzda da esiniz olsun. SImsiki tutun.cok buyuk faydasini gordum. Basiniza ne gelecek onu bilmiyosunuz onun korkusu var. Ama gercekten gercekten hizli gelisiyo Anlamiyosunuz ve durmadan acikliginiza Baktirmayin 7 8 saat sanci cek hic ilerleme kaydetmezsen vucudun moddan duser moraliniz bozulur insan vucudunu gercekten taniyo O ikinma hissi gelince anliyosunuz zaten.

3 Beğeni

İşte bu da bizlere teselli oluyor

1 Beğeni

Korkulacak birşey yok sen sezeryanla doğum yaptım belden aşağısını uyuşturdular hiç birşey hissetmiyorsun

2 Beğeni

Herkeste ayni olmuyor bilginiz olsun bazen kesilmiyor o sancı aralik vermiyor yani ama dayanilmaz olsa Allah bize bu agriyi vermezdi

2 Beğeni