Normal doğum mu sezaryen doğum mu kızlar sızce
Tabiki normal doğum.
Ben sezaryen’den korkuyorum normal doğum diyorum
@Ayşee zorunlu bir durum olmadıktan sonra kesinlikle normal doğum
Normal doğum
Herşeyin hayrlısı doğumun da hayrlısını nâsip etsin Rabbim normal doğum bence
2 normal doğum yapmış biri olarak söylüyorum ki normal doğum en güzeli
Sonrasını düşündüğüm için normal istiyorum
Kızlar bebeğin 40 cıkınca araştırdım da dinen 40 lik banyosu fln yokmuş ama yapanlar da var nasıl yaptınız yada gerek duydunuzmu yapmaya?
Ben de yapmadım. Normal kırkının olduğu gün kuran okuduk ve akika kurbanı kestirdik
Arkadaşlar normal doğum ve sezaryen arasındaki zorluklar neler bilgisi olan
Normal doğum bebek için de anne icin de daha yararlı ve ayaklanması daha kolay, sadece alttan dikiş atılıyor diye korkuluyor ama sezeryanda 7 kat kesiliyor insan, normaldeki dikiş onun yaninda hicbir sey. Normal doğumda en gec 1 haftaya iyilesme saglanirken diğerinde aylarca hatta yıllarca dikişlerin ağrısıni çeken var, elbette normal doğum da zor ama diğeri neticede bir ameliyat ne olursa olsun övülecek bir tarafı olmuyor maalesef. Ben sezaryen olan biri olarak asla tavsiye etmiyorum. Sağlıklı gebelik ve sağlıklı doğum diliyorum
Yuşi17 katılıyorum bende sezeryan oldum mecbur okadar kötü geçti ki hem ameliyat hem ameliyat sonrası bide o dikiş kışmındaki ağrı sancı iyileşme süreci çok kötüydü korkunçtu
@Ayşee merhaba Normal doğumda ;Perine dikişleri dışında herhangi bir ameliyat kesikleri bulunmaz.Anne ve anne vücudu kendini daha kısa zamanda, daha rahat bir şekilde toparlar. Doğum esnasında kanama oranı oldukça düşüktür. Doğumda ve doğum sonrası süreçte iltihaplanma riski yoktur.
Sezaryen ile; Bacak bölgesindeki damarlarda pıhtılaşma riski vardır.İyileşme süresi normal doğuma göre daha uzundur.Doğum sonrası ağrıları, normal doğuma göre biraz daha fazladır.Sonraki doğumlar için plasentanın rahim ağzına yerleşmesi veya plasentanın rahim duvarına yapışması gibi komplikasyon riski vardır. Normal doğumda bebek, doğum kanalından geçişi sırasındaki uğradığı basınçtan dolayı akciğerlerindeki suyu atabilirken, sezaryen ile doğan bir bebekte solunum ile ilgili rahatsızlıklar meydana gelebilir.
Tabiki ikisininde ayrı zorlukları var ama Tıbbında dediği gibi sezeryan doğum normal doğumdan daha zor.7 kat kesiliyoruz.
Sezeryan olan biri olarak söylüyorum eğer normal doğumdan korkmuyorsanız sezeryan yaptırmayın.
Normal doğumda en azı 1 güne ağrılar geçiyor
Sezeryande ise kimisinde 15 kimisinde 1 ayı buluyor iyileşme süresi.
Ben tam net olarak 1 aya iyileşmiştim.2 ci ayda ve diğer aylarda ağrıları yine hiss ede biliyordum.
Karın dikişi yüzünden berbat gözüküyor,doğum yapılsa bile iyileşene kadar yüz üstü yatamıyor insan. Sağ tarafa uzanınca veya sola uzanınca taş gibi bir şey sallanıyor sanki ağrısı da bi fena onun. Türkçede ismini bilmedğim için ne olduğunu bulamadım,ama bizim dilde uşaqlıqdı
Ben son kontrole kadar normal doğum istiyordum çatı muayenesinde doktorumda uygun gördü ama son kontrolde acil doğum olması gerekti o yüzden mecburen sezeryan doğum yaptım. Normal doğum deneyimim yok fakat sezeryan doğumu mecbur değilseniz tercih etmemenizi öneririm. Bugün bebeğim 50 günlük ama benim hala ağrılarım var maalesef
Benim iki doğumun da normal doğum. Allah nasip ederse inşallah üçüncü de normal olsun çok istiyorum. Çok rahat çok güzel ve temiz sağlıklı bı doğum. Sezeryan deneyimim yok ama eltim sezeryan olsu ona baktım çok zorlandık cok ağrılı bir surecti. Normal doğum sadece eğer açılma varsa bir saatlik bı ağrı bile değil doğumun hemen arkası hiç bişey hissedilmiyo.
Kızlar normal mi sezeryan mi ne zaman bellli olur
kac haftaliksin
dogum yaklasinca doktor soyluyo diye biliyorum