29 canim
himmm soyler bi kac haftaya bende haftaya gitcem 32 haftalik olucam haftaya bakim dicekmi der diye dusunuyorum
Kizlar 23 haftalik hamileyim sezeryan veya normal dogum hakkidna daha bilgim yok ve persembe günü kontrol um var daha nasil dogum yapacagim belli de degil bana ikisi hakkimfa bilgi verir misiniz biraz da cok korkuyorum
Yani suan neyle karşılaşacağımız bilmedigim icin icimde ister istemez bir korku var ilk dogumum olacak bide ben tek bobrekliyim doğuştan ve çift rahim e sahibim bu da dogustan
Normal doğumu yaşamadım sadece 14 haftalık bebeğimi düşürmem için sancı verildi öyle bir deneyim oldu . Bana kalırsa en güzeli normal ama senin ve bebeğinin sağlığı hepsinden önemli doktor hangisini onerirse ikileme bile illa şu olsun diye sartlama kendini. Her doğum kendine özel birde kimseye aldırma şu zor şu kolay diye . Yolun sonunda bebeğini kucağına alacağını düşündüğün zaman bütün zorlukları asiyorsun sadece dua et hakkınızda hayırlısı olsun sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah rabbim
Teşekkür ederim tum anneler bebeklerine sağlıkla kavussun
Cok teşekkürler
Canım spinal anestezi ile sezeryan oldum hiç öyle korkulacak birşey yok forumlarda okudum çok korkarak girmiştim sezeryana ama inan ki belden vurulan iğne damar yolu kadar canını yakmıyo hemende uyuşuyosun zaten uyanık olduğun için bebeğinle temas ediyosun hemende dikiyolar zaten
Sezaryen yapılırsa 2 gün hastanede kalıyorsun ağrıların ve gaz sancıların oluyor ama yürüyerek bunu hafifletebiliyorsun onun haricinde ayagakalkmak genel olarak 10 gün sonra mümkün oluyor (kişiden. Kişye değişir) karnında ağrı hissedebiliyorsun hafıf hafıf 3-4 ay sürebilir sonra düzene giriyor .
Normal doğumdan çıkıp sezaryen olduğum iöin normal doğum zor . Ama doğurduktan sonra eskı halıne donup toparlanman daha kolay sezaryende eski haline belli bir zaman sonra dönüyorsun fakat ülüttüğünde agır kaldırdıgında falan agrılar hissedebilirsin.
Devlette yapacaksan zatem devlet istesende sezaryen yapmıyor normal olana kadar bekliyorlar Olmayacagına kanaat getırırseler sezaryene alırlar
Benim doğuştan rahmim cift ve tek böbrekliyim bu yuzden sezeryan olur diye tahmin ediyorum saten riskli gebelik bolumundeyim
Icimi rahatlattıniz gercekten en azindan sezeryan in nasil bisey olduğunu ogrendim
İçini rahatlatabildiysem ne mutlu bana sağlıcakla bebişini kucağına alırsın inşallah
Sezeryandan sonra uyuşukluğun geçince ayağa kaldırıyolar ilk kalkış biraz acı veriyor ama inanki 2. 3. Kalkışında çok rahat oluyosun 2. Gün ayaktaydım taburcu oldum ve 4. Gün her işimi kendim yapabilecek durumdaydım
Nasıl gidiyo hamileliğiniz bize de çift rahim teşhisi kondu ve hemen ameliyat olduk.
Cok sık agrim oldu hamilelik boyinca riskli gebelik bölümünde takip ediliyorum amaliyat soz konusu olmadi bana
İğne korkum ve sonda oldugu için tamamen bayılmayı tercih ettim yani birde duyduklarım falan beni biraz gerdi normal doğumda bazıları hemen ayaklanırken bazılarıda kesikten dolayı 2 3 ay acı çektiğini duydum ee ben bu acıyı 2 3 ay çekiceksem neden doğum sancısı çekeyim diye düşünüp genel anestezi yani tamamen bayılmayı tercih ettim birde yengem ebe oldugundan belden vurulan iğneyi tetcih etmemi istemedi şuan değil ama ileriki yaşlarda belde illa bir ağrı bir şey olacağını söyledi ona istinaden de en güzel tamamen bayılmayı istedim kısmetse haftaya pazsr köstebeğime kavuşacağım
Sezeryan ile doğum yapan annelerim doğumu normal doğum yapan annelerkinden zormuş.nasıl zormuş peki. Normal doğumda bir kaç saatlik sancı cekip doguruyorsun ama sezeryande,karnında 7 deri katı kesiliyor ve bu övguye şayanmış ,zorluklar bebek dünyaya gətirmək bu olsa gerek diye. Ben boyle okudum bir iki kez çıktı karşıma. Doğrusu gercektende sezeryan acısı zor bir şey ama bebek oyle bir unutturuyor ki her şeyi .onun yüzünü bakinca ağrıların geciyor.eziyetimin sonucu karşımda diyorsun ,ve ona baldiginda sanki hic yara almamıssin canın hic acimiyor diye hiss ediyorsunanne olmak gercekten çok güzel hiss,rabbimize her zaman dua edip şükr edelim ki bu hissi bizlərə Hepimize yaşatdışükür. Peki siz biliyormuydunuz bu soyledigim i?sezeryanın daha zor bir doğum oldugunu.ama korkulacak bir şey yok
doğumun her ikisi de zor ama tabii sezeryan daha zor dediğin gibi 7kat kesiliyor karnımız
Bu dedigim gbs bakteri normal dogumda yuksek Bi derecede geciyor bebege. Eger planlanmis bi sezeryaniniz varsa Bayagi dusuyo risk ama yine de tamamen Kalkmiyo. Suyun patlarsa sancin yoksa Ve 37 haftayi gecmissen karninda sertlesme varsa Yada kanaman varsa eben veya doktorun acilen Test yaptirmasi lazim tasiyicimisin diye Eger kendin supheleniyorsan 36 hafta da bu Testi yaptirabilirsin ki onlemini onceden Alirsin. Dogum aninda ogrenirsen sancin baslayip Dogum yapasiya kadar her 4 saatte bir Igne yapilir ama o biraz SIkinti. Zaten sanci icindesin o an bide buna odaklaniyorsun. Bazen bebegi eve gonderiyolar Kendin takip etmek zorundasin 1.surekli agliyor susmuyo teselli olmuyo 2.halsiz veya gucsuz gorunuyorsa 3.iyi beslenmezse 4.vucud derecesi 36 dusuk 38 fazla 5.hizli nefes alip veriyorsa 6.kivraniyosa 7.teni soluksa
Bu sIkayetler bir kac saat icinde yada bir kac Gun icinde cereyan edebilir
Cocuk doktoruna haber etmeniz gerekiyo