Merhaba şeker hanımlar, kimlerde diyabet var süreciniz nasıl geçiyor belki birbirimize yardımız dokunur
Cebinizdeki şekerleri çıkarın da dertleşelim
Ben diyet yapmıyorum ama diyet yapar gibi giyorum herkes öyle der. Mesela sabahtan beri bişey yemedim. Canım bişey istemiyor. Yedigim zamanda ekmek çok az yiyorum. Yani diyabet eden bir anne değilim. Ama ameliyat yerim daha iyi olsun. Spora başlayınca ona uygun yemekler yemeye çalişacağım
Hellööö ben şeker gibiyim valla hahaha şu diyabetten çektiğini bir ben bir Allah biliyor
Bu süreçte diyet + günde 4 kere insülin kullanıyorum
34+5’teyim toplamda 10 kilo aldım.
tamam sen kenarda bekle bakalım
allah yardımcın olsun. Ben günde 6 defa seker takibi yapıyordum. Beslenmemde büyük bir düzen disiplin olmuştu 3 hafta daha sabret arkadaşım. Yüzdun yüzdün sonuna geldin
Ah Cansucuğum telefonum bile parmaklarımı tanımıyor artık neyse ki bu hafta sadece sabah açlığı ölçüyorum diğer açlıkları ve gece 3 şekerini ölçmüyorum artık. Buna da çok şükür bebiş sağlıklı olsun da gerisi önemli değil sıkıcam artık dişimi
Parmaklarının ucu acıyor mu
Acımaz olur mu hiç. En düşük ayarda delmeye çalışıyorum ama günde 8 kere delince 1.5 aydır mahvoldum. Şimdi 5 kere deliyorum
Ben güzel arkadaşıma tüolar vereyim kız neden baştan söylemedin. Kimi iğnelerin ucu kalın oluyor en incesini al. Img 0.30 kullanıyordum ben o acıtmadı.
Her kullanmada iğneni değiştir.
Kalemi 1 veya 1,5 ayarında kullan
Ben böyle 20 gün boyunca günde 6 defa yapardım acısız atlattım
İğne ucumuz aynı kuzu. Her kullanmada değiştiriyorum. En düşük ayarın 1 üstünde çünkü en düşük artık delmiyor
Allah dayanma gücü versin
Aranıza @Flz de katıldı bir de yanlış hatırlamıyorsam @Glsh887 hanımda vardı
Filiz hanım tanısını yeni öğrendi. Başka diyabetli hamiş var mı tanışın kaynaşın
@Cansu evet malesef bende diyabet olan gebelere katıldım nasıl geçiyor gebelikleri nelere dikkat ediyorlar bebisleri etkileniyor mu bu durum dan
Gestasyonel diyabet anneden çok bebeği etkiliyor maalesef. Bebekte sarılık, iri olarak doğması, zor solunumun olması, şeker düşüklüğü, kalsiyum düşüklüğü ve doğuştan kalp rahatsızlığı gibi şeylere sebebiyet verebiliyor. Erken doğuma, engelli doğuma ve düşük olmasına sebebiyet verebiliyor. O yüzden lütfen bir diyetisyen ile görüşün. En sağlıklı beslenme programını o size verecektir. Sağlam bir beslenme programı ve insülin takviyesi (eğer gerek duyduysa doktorunuz) ile süreci sorunsuz atlatırsınız. Şimdiden çok geçmiş olsun.
@Flz Çok geçmiş olsun
Bende diyabetten muzdaribim 2 aydır daha dikkatli besleniyorum . Arada tabi kaçamaklarım oluyor ama çok şükür aşırı yüksek çıkmıyor şekerim 2 kere 200 ü gördüm onun dışında genelde 130 un altında seyrediyor kaçamak yaparsam 140-160 ı buluyor. 3 haftadır da günde bir kere 3 doz insülin kullanmaya başladım . Son 3 haftamız inşallah bebeği etkilemez ve sağlıkla kucağıma alırım
Birde bu hafta enfeksiyondan dolayı antibiyotik kullanmaya başladım o da kan şekerini etkiliyor sanırım. yatma zamanı ölçtüğüm şekerim bir tık yükselmeye başladı onu kullanmaya başladığımdan beri
Yarın 100ml daha şeker yüklemesi yapılacak ne tür bir diyabet olduğu anlasilir sanırım sabah ilk işim hastaneye gidip tahlil yaptırmak olacakhalsizlik boğaz kurulugu sürekli susamak gece sabahlara kadar wc gitmekten öldüm. Üstüne Karpal tünel sendromu var her iki el bilegimde omzuma kadar kırılmış gibi sancı çekiyorum. Üstüne diyabet haberi kötü oldu benim için