İdrar yolu enfeksiyonu da çıktı bugün tahlilde 10 gün oldu sanırım akıntı çok vardı kıvamlı sarı şekilde afedersiniz sürekli iç çamaşırı degismekten günde kaç defa makineyi çalıştırıyorum. Zaman olmamisti hastane için . Kasik ağrısı cabasi
@FidanUğur teşekkür ederim
Gebelik haftası ilerledikçe insülin dozunu hep yükseltti benim endokrinoloji doktorum. 2 günde bir doz güncellemesi yapıyordum. Çok geçmiş olsun.
Hiç can sıkmayın. Beslenmenizi düzeltince inanın daha iyi hissedeceksiniz. Zaman zaman zor olacak ancak her seferinde ne kadar güçlü olduğunuzu hatırlayın. Ben rüyamda ekmek ve dondurma yakalamaya çalışıyordum. Ağlaya ağlaya uyandığımı çok biliyorum.
Ben 2 farklı insülin kalemi kullanıyordum. Günde 4 kere insülin yapıyordum. 3 birimle başladım 20 birime kadar çıktım. Ama doğumdan 1 gün sonra şeker namına hiçbir şey kalmadı
İnşallah benimde geçicidir sonrasında şeker kalmaz bebeğim sağ salim doğsun bende onu büyütecek bakımını yapacak kadar sağlıklı kalayım inşallah.Tatli niyetine dondurma çok yedim ondan yemek yiyemedigim için ilk 3 ay meyveye ağırlık verdim kesin ondan şeker çıktı başıma
Kendinizi suçlamayın lütfen. Siz dikkat etseniz de çıkabiliyor. Canınızı sıkmayın. Olacağı varmış diyelim ve önlem alalım. En azından insülin kullanmam, şeker yüklemesi yapmam diye diretmiyorsunuz. Bebeğiniz çok şanslı sizin gibi bir annesi olduğu için
Bana başta vermediler insülin diyetle ilerlemek istedik son 3 haftadır da gün bir kere 3 birim kullanıyorum geöen hafta kontrole gittiğimde böyle devam edelim yükseltmeye gerek yok dedi endokrinoloji doktorum. Haftaya tekrar kontrolüm var yükseleceğini düşünmüyorum insülin dozumun çünkü önceki haftalara göre daha daha düşük çıkıyor şeker değerlerim. Umarım da öyle olur ve doğumdan sonra İnşallah benimde geçer ve bebeğimi de etkilemez inşallah
Teşekkür ederim Allah razı olsun bugün sabah 08.30 dan başlayarak her saat başı kan alındı 4 defa . 100ml glikoz içtim şekerim malesef yüksek çıktı yine gebelik diyabeti. Fakat unsilin onermedi doktor diyetisyene gitmemi istedi en yakın zamanda diyetisyene gideceğim inşallah. Dünyaya getireceğim canlıdan sorumluyum
Kızım nasıl sağlıklı olacaksa onun için her önlemi alacağım Z
İnşallah dikkat ederseniz geçecektir sekerinizin normal değerlere yaklaşması güzel haber benim doktorum da insülin onermedi diyetisyene gitmemi istedi dediği gibi yapacağım. inşallah ne biz ne çocuklarımız etkilenmez bu durumdan
@Zühre @Cansu merhaba kızlar. Bugün dahiliye ye gittim ordan diyetisyene yönlendirildim.Diyet listesi verildi ayrıca insülin tedavisi başladı Bu süreçte bana önereceğiniz bir şey var mı. İnsülin kalemi uyguladım kolum omzuma kadar ağrıdı normal mi acaba
Beslenmenize dikkat edin çok stres yapmayın o da yükseltiyor şekeri ben sıkıntılı stresli olduğum gün yüksek çıkıyordu şekerim. Yemeklere sebze ile salata ile başlayın. Yemek yerkenki sıralama bile etkiliyor ya bu arada sarımsaklı yoğurt şekeri muazzam dengeliyor. Hazır paketli gıdalar çok yükseltiyor
insülin bende hiç ağrı yapmadı normal mi ağrı yapması bilmiyorum bi hekime danışın derim
Stres artık hayatımın bir parçası Malesef annemin yoğun bakım sureci ,özel hayatimdaki sıkıntı lar beni mahvetti. Beslenmeme dikkat edemedim düzenli hayatım yok bu yüzden sürpriz olmadı bana hastalık. Sarımsaklı yoğurt ancak çalışmadığım zamanda ancak yiyebilirim
@FeHa YouTube de uzman hemşire videosu izledim ağrı sebebi buzdolabından çıkarır cikarmaz insülinin soğuğunu kirmadigimdan acımış. Cuma haftaya kontrolum var doktora yinede anlatacağım ağrıyı
Canım göbekten vurabilirsin. Göbeğini yan taraftan tutup direkt uygulayabilirsin. Kolda aşı bölgesine uygulanıyor. Yağ dokusu yoksa ağrı yapar. Soğuğu kırma olayına gerek yok normalde. Dolapta yumurtalık kısmında durmalı iğnen. Bir de her seferinde yeni uç kullan mutlaka
Yani ben ana ve ara öğünleri atlamadım hiç. Yoksa şekerim korkunç düşüyordu. Ekmek, makarna, pilav, çoğu çorbayı, kızartmaları vs hep çıkardım hayatımdan. Paketli gıdalar, abur cubur, çikolata, reçel, meyve hepsine elveda dedim
Arkadaşım bak en yağlı kısıma yapman gerekiyor. Çok güzel anlatımı olan videoyu bulamadım ama bu da güzel anlatmış. Her defasında ayni yere yapma morarır
Göbekten korkuyorum bacağıma ve aşı yeri bolgeme yaptım kolum çok ağrıdı ama bacağım biraz sizlayip durdu ağrısı
Kızım iyi olsun hayırlısı ile hepsini sonsuza kadar hayatımdan cikarabilirim
Cansucum eğer ödem değilse her yerim tombiklikten yağ gibi sabah ölçtüm sekerimi 102 deydi en yüksek açlık referans aralığı 95 mis şekerim yüksek halen
Düzenli takip et insüline rağmen yüksek çıkarsa tekrar doktora söyle. Ben göbeğime kan sulandırıcı iğne yapıyordum. Sağ alt köşeye yapıyordum