Kızlar normal doğumdan korkuyorum doğumum muhtemelen devlette olacak. Doktoruma sezeryan istiyorum desem yaparmı normale zorluyorlar mı? Kontrollerimin bir çoğunu özele gittim ne tepki verir bilemiyorum
Devlet bebekte ve sende bi sıkıntı olmadığı halde sezeryan yapmiyor normal yapiyolar
Yok bi sorun olmadıkça sezeryana almıyorlar ben bi Doktor’un alttan muayene olamadım diye vajinismus olduğumu söylediğini söyledim devlet hastanesinde bi doktora sende veya bebekte ciddi bir sorun olmadıkça sezeryana almayız dediler vajinismus da normal doğuma engel bir durum değil dedi bana
Ne demek engel değil doğumda kendini kasıp çocuğu bogabilirsin buda bir risk yani. Bence umursamıyor devlette umarım normal yapabilirim korku oluyor insanda
Bende devlete gidiyorum herhangi bi tehlike durumu olmadan sonuna kadar normali deniyorlar mecburi olunca sezaryene alıyorlarmış hayırlısı olsun hakkımızda
Yaa ben normal doğumdan korkmuyorum doğum öncesi ve sonrası için yapılan müdahelelerden korkuyorum istemiyorum alttan muayene olmak kesi dikiş istemiyorum onlardan korkuyorum inşallah hiçbirinede gerek kalmaz
Aslında umursamamazlık değil, çünkü doktorlar için de sezaryen yapmak normal doğuma göre daha kolaydır. Doğum esnasındaki komplikasyonlar ve riskleri daha azdır. Hastaneden çıktıktan sonrası hastayı bağlar zaten. Doktorun da kendi tercihine kalsa sezaryen yapmak ister ama sağlık politikalari ve anlaşmalar gereği tercihe bağlı doğum yaptırmıyorlar.
Bende Sezeryan doğum istiyorum kronik hastalığım var ayrıca makatta anal yırtık var kalça da enfeksiyon yol oluşturmuş sürekli iltihap akıyor bağırsakta darlık enfeksiyon çamurlaşmaya bağlı yırtılma riski var bunca şeye rağmen kadın doğum doktoru gastroenteroloji doktorumdan imzalı kağıt getirirsem eğer sezeryan yapacaklarını söyledi normal doğum sırasında benim bağırsağım yırtılır ise yada makatta ki anal yırtık artarsa doğum sonrası ben kendime yada bebeğime nasıl bakabilirim bu kadar zorlastırmamaları gerekir ayrıca bende vajinismus da var normal muayene bile inanılmaz can yakıcı oluyor doğum da o korku acı sitres gebelik süreci yeterince yoruyorken anneleri bu kadar da zorlaştırmasalar keşke
Devlet asla sezeryan yapmıyor
Yapıyorlar ama doktoruna denk gelirse benim 2 görümcem de devlet hastanesinde sezeryan oldu daha dün yiğenim oldu devlet hastanesinde sezeryan doktordan doktora fark var yada hastaneden hastaneye değişiyor
Ben fıtıktan dolayı sezaryen talep ettim. İlk doğumum olduğu için normal doğumu sonuna kadar denerim olmazsa sezaryene alırım dedi. Bende özel hastane ile anlaştım. İki ayrı doğum sancısı çekmemek için… Bir aydır ikna etmeye çalıştım ama nafile. Devlet hastanesinde ilk doğumlar hep normal olur sezaryen olursa sıkıntı olur dedi ne kadar doğru ne kadarı yalan bilmiyorum
Başka bi doktorla daha görüşseydin keşke dediğim gibi çevremde devlet hastanesinde sezeryan doğum yapan çok kişi var benim de çesitli rahatsızlıklarım var sezeryan dışı olamam olursam bağırsağım yırtılır dedi doktorum mecbur kabul edecekler sonuçta nasıl doğum yapmak annenin seçeneği olmalı bu kadar çart kosmamaları lazım ek hastalıkları olabilir bi anne ne bebeğini ne de kendi canını tehlikeye atmaz zaten benim bebeğimin plesantası önde ayrıca
Ahhh ne korkuyorsun bacım bende geçenlerde yaptım doğum çekeceğim ağrı doğum yapana kadar ve devlette öncelik hep normal doğum normal doğumda diğer gün ayaktasın sezeryanda ağrıdan belki bebeğini bile emziremicek
Devlet Hastanesi’ne direk doğuma da gidemiyorsunuz zaten bana öyle dediler yani kontrollere gtmek gerekiyormus. Ama ne yazikki öncelik sonuna kadar normal deneme… Bence gidin bı kaç drla da olsa görüşün.zaten sezeryan için bile dr secilmiyor kim denk gelirse o yüzden deneyin
Normal doğum berbat bir şey. İlk zamanlar normal doğum düşünüyordım şuan buz gibi soğudum normal doğumdan. Vajinaya atılan dikiş, yırtılma ihtimali daha nice vahşet korkunç şeyler duydum… Saatlerde oda da tek başına ecel teri döküp sancı çekmen de cabası.
Çoğu doktor zaten sezeryan yapıyor canım devlette de çok normel.dogum olmuyor gibi ben mesele özele gidiyorum devlette doğum yapcam iri bebek dendi devlette planlı sezeryan var dendi araştırdım acildeki ebelere sordum o anlık muaneye bakıyorlar zaten acilmanda olsa bebek donmese inmese yada catin dar olsa hiç zorlamadan sezeryan
Siz kendi kendinizi korkutmuşsunuz anlaşılan. Oysa ki herseyin doğal olanı makbuldür,öncelikle Rabbine güvenip teslim olduktan sonra en güzeli normal doğum. İkisini de tecrübe etmiş biri olarak kesinlikle normal doğum derim. Doğumun acısızı sancısızı yoktur yeter ki Allahın izniyle herşey yolunda gitsin sizlere de hayırlı doğumlar dilerim tavsiyem kendinizi korkutacak yazılar okuyup videolar izlemeyin akışına bırakıp kendinizi rahatlatın
Devlet deliler mecbur görmediği sürece yapmıyor ama yapabiliyorsan normal doğumu öneririm 4 gün oluyor doğum yapalı son çare sezeryan oldum ve bebeğini kucağına alıp çok emziriyorsun birinin yardımı olmadan bebeğini kucağına alamıyorsun altını değiştiremiyorsun yürürken çok fazla zorlanıyorsun yeri geldim mi ağrı sızın artıkça ağlıyorsun canın çok yanıyor
Normal dogum berbat degil de, devlet hastanesinde normal dogum berbat. Ben ozelde normal dogum yaptim, son ana kadar esim yanimdaydi, dogumhaneye de ben istemediğim icin girmedi. Doktorlar ve ebeler gayet ilgili, motive ediciydi. Kisacasi herkes cok destekleyiciydi. Evet buna ragmen hic kolay degildi ama dediginiz gibi eşim olmadan bi basima bu sancilari cekmek iskence gibi olurdu.
Evet orası öyle tek başınasin ne zaman doğumun olursa artık dikişlerde evet atılıyor ama sezeryandada karnını mahfediyorlar normal doğum diğer günü ayaktasın