Detayli ultrason yaptirmayan anneler

Sonlandırma olmaz bu senin isteğine bağlı elbette ama normal ultrasonda bir sıkıntı yok ise yaptırmaya gerek yok dedi benim danıştigim ebem . Sonuçta bir sıkıntı olsa bile gebe iken müdahale etme şansları yok mecbur doğum sonrası olacak e hâl böyle iken hiç strese girmeye gerek yok

1 Beğeni

Iste bende tam da bundan bahsetmeye calistim aslinda. Ne guzel ifade ettiniz teşekkürler:) bakalim yarin ola hayr ola :heart_eyes:

1 Beğeni

Detayli ultrasonda hamileligi sonlandirma gibi bir durum yok. Zaten isteseniz de doktor yapmaz bunu. Detayli ultrason demek bebegin organlarinda bi sorun varsa erken mudehale etmek demek. Mesela cigerleri gelismemis oluyor anneye igne yapiliyor. Yaptırmanızda fayda var

2 Beğeni

Benim daha zamanim gelmedi ama yaptirmayi dusunuyorum sey diye duydum eger kalbinde yada herhangi biyerinde bi sorun cikarsa dogumdan sora hemen cocuga hemen tedavi baslatiyorlar ben ole duydum

Canım kendi kanaatin, gebeliğinde bir sorun görüp bilmeden devam etmekte isteyebilirsin. Bazılarıda bileyim der.

En sonunda zaten rabbimin dediği olur.

Ama ornegim mesela cigerlerinde bobreklerinde bi sorunmu var birsey yayılabiliyorsa eger tedavi uyguluyorlar anne karninda bide oyle dusunun hemen birsey ciktigi icin sonlanmasi gerekmiyebiliyo ve aurica bazen hicbirseyde cikmiyo temiz cikabiliyo yaptirsanizda iciniz rahat etmis olur onunda stresi var sonuçta

Yok oyle deyul anne karninda gerekiyosa mudale baslatilabiliniyo

Ben yaptırmadım doktorum istek üzerine yapabiliriz dedi cok gerekli görmedi doktorum bana rahatlık verdigi icin gerekli gormedigi icin de yaptirmadim

O şekilde düşünme canım gebelik sonlandırma ile alakası yok yani olmasın inşallah ama bebeğinde bi sorun olsa ya anne karnında sağlığına kavuşsun diye tedaviye başlıyorlar yada doğar doğmaz ama böyle birşey varsa eğer sende yaptırmazsan doğduğunda nereden bileceksin belki müdahale için doktorlar geç kalacaklar sorunu bulmak için stres yapacak bişey yok ki Allah’tan gelen hediyeyi kabul ediyoruz ne şekil olursa olsun en azından bilinçli olursun bi şey olduğunda bunu demişlerdi diyebilirsin

1 Beğeni

Ben gecen gün yaptırdım sonlandırmayla alakası yok bence tam tersine çok gerekli bir test çocugun bütün gelişimini görebiliyosun eğer olumsuz birsey varsa da dogum sirasinda ona müdahale edebilmeleri için gerekli diye düşünüyorum

Bende kızımda h8ç gitmedim bir sıkıtıda olmadı çok şükü yine hamileyim 34 haftalık yine gitmedim

Aslinda yapilmasi.lazim bebekde herhangi bisey oldugunu goruyosun bizim kalpde aciklik var tam kapanmamis 2 kere daha gittim fetal ekoya doktor dogumdan 5 gun sonra gel bebege bakalim dedi yani detayliya girmesem bundan haberim olmuycak tedbir sizden takdir allahdan

1 Beğeni

Ben girmedim nasip kısmet Allah’ım hayırlısıyla kolaylıkla sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin :palms_up_together:t2: suan 36. Haftamdayim çok şükür bi skntim yok iyiyim

1. Haftada yaptirabiliyormuyum bana 22. Haftada söyledi sanırim doktor değiştirsem iyi olucak

Yapilir tabi canim bence yaptirin en azindan bisey varsada dogumdan sonrasi icin ne oldugunu bilirsiniz