Detaylı Ultrason hakkında

10-15 mayis arası detaylı ultrasona gireceğim simdi bu başlığı gördüm. Detaylı ultrason için önceden bi sey yapmamız gerekmiyor sanirim ama işlem uzun sürüyormuş her seyine baktıkları icin. Sen girdin mi Cansucumm :smiling_face_with_three_hearts:

10-15 mayis arası detaylı ultrasona gireceğim. Bir yer buldum. Bir kadın hastalıkları ve doğum kliniği 850₺ nakit, 900₺ ise kredi kartına yapıyormuş. Tavsiye üzerine gidiyorum daha önce gidip yaptıran var bir tanıdığım. Özel hastanelere sordum en uygun 1000-1300₺ arasıydı. Çoğu ekstra muayene ücreti de alıyor ama cok sukur ben uygun bir yer buldum :hugs:

Ben girdim. Tecrübemi paylaşmak isterim. Doktorum bana böyle bir kağıt verdi

Eskişehir’de herkes Turgay Beye gitmek için sıra oluyor. Ben hiç araştırma bile yapmadan Turgay Beyi tercih ettim. Randevuya gitmeden önce hatırlatma mesajı geldi Tuvelete sıkışık olun Yarım saat öncesinden tatlı yemeye başlayın 2li ve 3’lü test sonuçlarını ve tüm ultrason fotoğraflarını yanınızda getirin Üst solunum yolu enfeksiyonunuz varsa diğer gebelerin sağlığı için randevunuzu erteleyin Yakinlardaki otopark bilgsi vardı

Turgay Bey hakkında biraz ters adam ama bilgisi yeter diye yorumlar duymuştum

Randevuya gittik. Belgeler imzalattı (belgede detaylı usg hakkında bilgi vardı) Usg odasına cep telefonu vs almıyorlardı eşyaları doktorun odasında bıraktık Sadece göbeğimi açıp uzandım hemşire bilgi verdi. Sorularınız olursa incelemeden sonra odasında cevaplayacak, kalp incelemesi biraz uzun sürebiliyor endişe etmeyin dedi

Doktor muayeneye başlamadan önce ben biraz pohpohladım. Bana, geç kalamıza rağmen çok kibar davrandı, hatta inceleme yaparken şarkılar türküler mırıldandı. Kafası ile başladı ayak kemiklerine kadar ölçtü. En son renkli olarak yüzünü gösterdi. Suyumun sınırda olduğunu söyledi (bu gebelik şekeri belirtisi) !!!sana da bunu söylerlerse testi erkene mi alalım zamanında mı yapalım diye sormalısın Ben bunu duyunca ertesi günü şekerimi takip etmeye başladım. Maden suyu içme dedi Belediye otobüsü ile şehire inebilir miyim diye sordum bol bol gezememde sakınca var mı dedim Avm olarak gezme dağ bayır gez dedi

Kendi kadın doğum doktorum da ben güzel haberler bekliyorum. Randevudan çıkınca sonucunu bize ilet dedi.

Bu sebepten dolayı ben iyi bir sonuç alacağımdan çok emindim.

Randevumuz 13.00’da olmasına rağmen 13.07’de kapıdan girdik. 13.40’da kapıdan çıktık. Bebeğe bakması 25 dakika kadar sürdü.

İnşallah sen de güzel haberler alırsın. Burda da tecrübeni paylaşmak istersen çok sevinirim

@afrikanın_gelini54

Süpersin cansu, cok teşekkür ederim :smiling_face_with_three_hearts: hemen ekran görüntüsü aldım yazdıklarını muhakkak uygulayacagim :kissing_heart: ama benden 3 lü test istenmedi.

Faydalı olmasına çok sevindim. 3lü testi, Afp testi olarak görüyor olabilirsin :heart_eyes::smiling_face:

@Betuesk benim detaylı ultrason tecrübem böyle geçmisti. İnşallah sizin de güzel geçer :innocent::heart_hands:

Benim doktorum detaylı ultrasonu ayrı olarak yapmadı. Kontrole gittiğimizde bugün detaylı olarak bakalım dedi ve yaklaşık yarım saat baktı. 2 hafta sonra tekrar çağırdı, tekrar detaylı baktı. Doktorum detaylı baktığı zaman iki hafta sonra tekrar çağırıyormuş ki daha emin olsun baktıklarından diye. Ben çok şaşırmıştım ve ek para ödemediğimiz için de mutlu olmuştum açıkçası :grin::grin::grin:

Teşekkür ederimm​:smiling_face: Ultrason görüntüsü ve ikiliyle üçlünün sonuçlarıyla alakalı bir şey demediler İdrara sıkışık ol, tatlı ye de demediler Öğrendiğim iyi oldu gerçekten yoksa boş boş giderdim :sweat_smile:

Sizin adınıza çok sevindim Benim doktorum da her gittiğimizde organlarını ölçüyordu. Detaylıya gitmeden önce de doktorum inceledi ben hocadan güzel haberler bekliyorum dedi. Benim içim rahat etti. Perinatoloji uzmanına giderken kafam çok rahattı. :innocent:

@Cansu Ahh çok güzel, sağlıklı olsun bebişlerimiz :pray::star_struck::smiling_face_with_three_hearts::kissing_heart:

Arkadaslar dopplere gitnek onemlimi?sizler gitdinizmi?

Hamilelik döneminde doppler ultrasonu bebeğin kalp etrafında kan akımı var mı bebeğin kalbi atıyor mu diye bakıyorlar diye biliyorum. Yanlış bir bilgim varsa da düzeltin

Detaylı ultrasondan mı bahsediyorsunuz?

Amin :star_struck::heart_hands::nazar_amulet::heart:

Doppler bebek için yapiliyor.onemlimi gitmek yoksa gitmesekde olurmu?

Sen gittinmi?

Ben bebekle ilgili yapılması gereken tüm işlemleri yaptırdım. 6. Hafta kan değerlerimi verdim 13.hafta ikili test yaptırdım 16.hafta 3lü test yaptırdım 21. Hafta detaylı ultrasona girdim. Bu sıra şeker takibi yapmaya başladım. 28. Haftamda (Haftaya çarşamba) ultrason kontrolüm var. Doktorum ne zaman gelmemi isterse o zaman gidiyorum. Senin için de güvendiğin bir doktora gitmeni ve doktor ne zaman kontrole gel derse gitmeni gönülden istiyorum

gitmelisin önemli hamileliğin 4 5 ayında ya da 7 8 ayında gidiyorlar eğer bir sorun yoksa 1defa yeterli hem bebeğin resmini de görmüş olursun​:smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts:ben gittim 21haftamda

Kizlar hamilelikde doppler önemli biseymi gitmem gerekiyor mu bilen varsa söylesin

Bence gitmelisin @Nergiz13 doppler tecrübeni anlatmak ister misin? @Cesurumm @Yusifin-annesi