Ankara mamaktaym ben.
Detaylı ultrason nasıl olur?
Ben detaylı ultrason yaptırmadım . Riskli gebeler için 25 haftada detaylı ultrasonu uygun görüyorlar
Ama internetde böyle bişey buldum umarım işine yarar ![]()
Kalp, beyin, büyük damar yapıları, mesane, omurga (kapalı olup olmadığı), ense kalınlığı (bazı kromozomal hastalıklarda kalınlık artmıştır), böbrekler, karın duvarı gibi bölgelerdeki yapılar, Burun kemiği, yüzdeki yapılar ve yerleşimleri izlenir.
Bende yaptırmadım banada dedi 20 haftada git ![]()
Detaylı ultrason 22.-24 haftalarda bebeğin organlarına ve uzuvlarına tek tek bakıldığı ultrasondur. Devlette yaptırırsanız genelde bir rapor verilir ama özele giderseniz renkli fotoğrafınıda alabiliyorsunuz. Bütün hamilelikte en önem verdiğim testti. Detaylı ultrason sonucunuza göre hamileliğiniz takip edilir. Bebeğinizde bir sorun varsa geç kalmadan öğrenirsiniz
Canım merhaba, ben dün detaylı ultrason yaptırdım. Bir problem öncesinde görülmemesine rağmen, problem olmasada bebekte yaptırmakta fayda var. Her doktorun ultrason cihazı iyi olmuyor
özelden özele bile fark ediyor . Biraz pahalı ama bencedede gebelikte en önemli test .
Normal canım, bana da baskı yapmıştı doktor. Organları daha iyi görebilmek için bastırıyorlar
Cevap için teşekkürler canım. Organlarını gördüde , eli yüzündeydi oğluşumun .
Elini çekmesi için uğraştı, biraz. Normalde ultrosonlarda hiç yerinde durmaz dün sakindi ve inatla elini çekmedi
![]()
![]()
Bana da çok yapardı
Arkadaşlar detaylı ultrason için sıra alınıyor mu yada nasıl oluyor. 182 yi aradım fakat detaylı ultrason için randevu olmadığını söylediler. Bu konuda bilgisi olan cevap verirse çok sevinirim çünkü haftam geçmeden ultrasona girmek istiyorum
Doktorun radyolojiye anomali taraması diye sevk vercek canım direk alamazsın
Perinatoloji bölümüne randevu alman gerek onu da kadın hastalıkları Dr randevu sisteminden açması lazım canim
Doktorunuz bir tarih verecektir, o tarihe randevu alacaksınız hastaneden
Doktorum son kontrolumde " sıra bulmaniz zor olabilir o yüzden şimdiden sıra alın" demişti sadece onun yonlendirecegini bilmiyorduk
ben ozele gittim 2 bin tl ye devlette bulamadim
Bana doktor istek açtı radyoloji bölümüne gittim Ocak için randevu alındı kafana göre alamıyorsun devlet hastanesinde
İsterseniz bir de hastanede detaylı ultrason bölümünü arayın veya hastaneye gittiğinizde uğrayın ben 1 ay öncesinden özel klinik için randevu bulmuştum
Kızlar bişe sorcam 23+4 haftasında ayrıntılı ultrason çekilir mi haftası geçmiyor değil mi?