Detaylı ultrason da bebeğimin burnu küçük cikti buda down sendorumunu gösteriyor Muş ama üçlü tarama temiz çıktı içimde kendime anlatamadıgim üzüntüler yaşıyorum bunu daha önce yaşayan var mı lutfn uzuntumun geçeceği bı şeyler diyin bana
Belki de küçük burunlu bir bebek olacaktır anlamıyorum gerçekten niye bu kadar çok korkutuyorlar
Umarım öyledir
Ense kalınlığı böbrekleri ya da başka bir bulgu var mı yoksa sadece burun küçüklüğü mü
Böbreklerde gayet iyi normal dedi ense kalınlığı da iyi çıktı sadece burun dedi bunun için yurtisina sizden kan alıp 10bin TL karsiliginda bunu ogrenebilrsin dedi eğer istiyorsan tabi yaptirirsin bende çok endişeliyim bu konuda ne yapacağımı bilmiyorum
Banada aynı testi önerdiler benimde bebeğimin maalesef böbreğinde genişlik ve kalbinde parlaklık varmış. Bu da down sendromu belirtisiymiş. İlk bi kaç hafta çok üzüldüm ağladım stres yaptım ama sonra kabullendim bunlar sadece bir ihtimal birsürü belirtisi olup da sağlıklı doğan bir çok bebek var. Yaptırmadım testi ne olacaksa kabullendim ve bebeğimin sağlıkla doğmasını bekliyorum. Sende bu süreci stressiz bir şekilde geçirmeye çalış maddi gücün varsa dediği testi yaptırabilirsin bence kesin sonuç veriyormuş ama tek bir bulgu için üzülme arkadaşım Allah bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almamızı nasip eylesin
Kendini hemen karamsarlığa sokma bunlarin hic biri dört dörtlük kesin tani degil. Sağlikli diyipte down sendromlu doganlarida biliyoruz tevekkül et Allaha dua et bol bol belkide minnak burunlu olucak yada o anki pozisyonuyla alakali da olabilir. Farzetki o sekilde dogdu ne yapabilirsin gebeligini sonlandircak misin ?
Asla herşeyiyle kabulum ne gelirse yüce Rabbimden geliyo elhamdülillah
Bu testi yapacak. Maddi durumum yok sadece Allah’tan bebeğimi sağlıkla kucağıma almak Allah herkesin bebeğini sağlıkla kucağına versin hiç kolay bişey değil o kadr çok canı yaniyo ki hamilelik kolay değil Allah büyük sadece
Böbrek genişliği ya da kalp parlaklığı genelde bebek doğmadan ya da doğduktan sonra 3 ay içinde kendiliğinden normale döner. Üzülmeyin, sağlıkla doğar inşallah
Detaylı ultrason sırasında bebeğin burun kemiğinin küçük çıkması genellikle nazal kemik uzunluğu ölçümleri ile değerlendirilir. Bu durum, bazen genetik faktörler, kromozomal anormallikler veya bazı sendromlarla ilişkilendirilebilir.
Ancak, burun kemiğinin küçük olması kesin bir sağlık sorununu işaret etmez. Bu durumun genellikle Down sendromu gibi genetik bir durumla ilişkilendirilmesine rağmen, tek başına bir tanı koymak mümkün değildir. Bu tür durumlarda, doktorlar genellikle ek testler ve değerlendirmeler yapar.
Her durum farklıdır, bu nedenle detaylı bir ultrason sonucunda ortaya çıkan durumu değerlendirmek için en iyi kaynak, konuda uzman bir sağlık profesyonelidir. Doktorunuz, bebeğinizin sağlığı ve gelişimi konusunda size daha fazla bilgi verebilir ve gerektiğinde ek testleri önererek durumu daha iyi anlamaya çalışabilir.
Direkt Down Sendromu teşhisi konulamazmış Sizin için araştırdım. İsterseniz başka bir doktorun daha fikrini alın
Sağlıkla gelsin inşallah
Yaahhh gerçekten çok iyisiniz bu kadr uzun bı açıklama yaptığınız için size teşekkür ederim bı ay sonra tekrar kontrolüm var o zmn tekrar bakicagini söyledi bende o zmna kadr randevu alıp yanına gideceğim doktorlar a gidicem inslalh öyle bibsey yok Allah büyük
Ne demek, görevimiz
Güzel haberlerinizi bekliyoruz
Ozaman şimdi rahatla belkide sinavdan geciyosun oyle dusun ve hareket et canim hersey guzel olucak Allahın izniyle dua edicem senin içinde gülümse ve elini karnina koy herseyin guzel olmasi için dua et
Benim en küçük kardeşime hamile kaldığında annem 35 yaşındaydı. Tarama testlerinin yapıldığı haftalarda doktor ultrasonda kardeşimin değerlerine bakıp beyin çevresinin kendi ayındaki bebeklerin gelişiminden önde olduğunu ve zihinsel engelli doğabileceğini ve kordondan sıvı alınmasını teklif etmişti. Annem o dönemde çok kötü olmuştu ama riskli bir şey olduğu için de yaptırmaktan vazgeçmişti. '4 tane sağlam çocuğum var, bu da engelli doğarsa başımın tacı ’ demişlerdi. Sonradan tekrar kontrole gittiklerinde ise ölçüm yapan cihazın o gün bozuk olduğunu öğrenmişlerdi ve doktor o günkü kontrolde herşeyin gayet normal ve sağlıklı ilerlediğini söylemişti. Kardeşim doğdu ve hala çok sağlıklı çok şükür
Yani demem o ki aletlere çok güvenmemek lazım. Dua edin ve içinizi her daim ferah tutun
Allah hepinizden razı olsun iyiki varsınız
Çok şükür çok sağolun içimi ferahlattiniz ne gelirse allhtan tabiki başımın tacı ilk cocugum ilk heyecanım bilgisizligim hepsi üst üste olunca tedirgin oluyor insan ve eşimin babası yokdaha doğrusu varla yok arası 20yildir bu böyle o bu konuda hep yarımhep eksik o duyguyu çok istiyor çok heycanli daha 4 aya yakın doğuma var herşeyi smdiden aldı hele bana olan davranışı tutumu üzerimize titreyisi anltamam Yarabbi bekleyislerimizi hayrlı eyle
İlk buraya yazicam herşeyi
Stresinizi anlayabiliyorum, umarım gönlünüzce olur herşey
Öncelikle çok geçmiş olsun ama bazı doktorlar malesef ki bu testleri yapanlarla anlaşmalı oluyorlar özellikle korkutup teste itiyorlar, hemen bir perinatoloji uzmanı bulun ve görünün o içinizi rahatlatacaktır inşallah temiz çıkar