Kızlar doktorum bana oroferon diye bi demir ilacı yazmıştı. Sabah akşam aç karnına alınması gerekiyormuş. Ben 2 gün içtim ve acayip derecede kötü oldum. Mide bulantısı, kusma, tansiyon düşüklüğü yaptı. İnanılmaz halsizlikte yaptı. Denemek amaçlı 2 gün bıraktım hiçbir şey yok şuan. Sizde böyle bir durumla karşılaştınızmı normal mi bilgi verebilir misiniz bana?
Bende kullandım yan etkisi onlar miş doktor uma söyledim değiştirdi şimdi kullandığım da çok afedersin ishal yapıyor ama bu demir eksikliği ilaçların hepsinde varmış yan etki olarak sende istersen kullanma bırak kontrol de doktor una söyle değiştirsin yada sağlık ocağına git onlar da değiştirir
Dr sorar mısınız fertamir diye demir ilacı var toz aynj vişne suyu gibi ne mide bulantısı yapıyor ne başka birşey ony kullanabiliyorsanız eğer çok iyi
Benimde kontrolüm pazartesi günü şimdi kullanmayı bıraktım ama o zamana kadar bir şey olur mu acaba ya
Bunu not alıp söyleyeceğim bi çok teşekkür ederim. Demir ilaçları genelde hep kötü oluyor ama böyleyse çok iyi
Benim kullandiğim da ferrum diye bir ilaç günde bir kere içiyorum bi yan etkisini de görmedim aksine etkilerini gördüm gebeliğimin başından beri kullanıyorum doktorunuza danışıp değiştirin bence ilacınızı etki ediyorsa kullanmayın
Aç karnına içmeyin belki ondan olabilir bende demir ilacı içiyorum tok karnına akşamları birsey olmuyor
Birşey olmaz ama demir eksikliği çok önemli böyle durumlarda ne kadar düzenli kullanılırsa o kadar iyi doktor bir gün bir ara verme demişti sağlık ocağına gitme imkanın varsa git onlar da Değiştirebilir ve ara vermemiş olursun en azından
Ben Bir hafta kullanmayı bırakmıştım yan etkisi kabızlık yapıyor diye 1 ay çektim soktor dedi deöirin düşük böyle devam ederse serum bağlarım dedi bende şikayetimi söyleyip başka bir demir ilacı ile değiştirmesini istedim şimdi iyiyim kabızlık yok ama yemekten sonra içiyordum hapı tabi her akşam yoğurt tediğim için sanırım demir eğilimini azaltıyor yine düşük çıkmıştı şimdi gece 12 de hafif aç karınla atıyorum süt ürünleri tüketmemeye dikkat ederek bakalım sonuç ne olacak
Bende aç karnına içiyorum cnm içince 2saat birşey yeme dediler hapı içtiğim zaman ayakta dolanmiyorum erken içmeye çalışıyorum geri yatıp uyuyorum yoksa aynı şekilde bendede bulantı ve kusma oluyor vevegronmuydu neydi ilk kullandigim sağlık ocağı onu veriyordu 2hafta getirmediler demir vitaminim dusuk çıkınca doktor senin ictiginden yazdı ishal kabızlık bulantı kusma hepsi aynı anda oldu çok zorlandım ama icmeyincede halsizlik ve baş dönmesi yaşadim mecburen içiyorum bütün demir ilaclarinin yan etkileri oluyor bir an önce günüm dolsada dogurupta şu haptan kurtulsaydim diye dediğim oluyor o derecedeyim cunki yan etkileri hiç geçmiyor ben gunde bir defa içiyorum seninki daha düşük olduğu için 2 demiş heralde
Doktorum izindeymiş o yüzden soramadım pazartesi günü soracağım ancak
Tok karnına da denedim ama yine aynı etkileri yaptı maalesef
Doktorum demir tahliline bakmadı aslında 12. Haftamdaydım demire başlaman lazım sabah akşam dedi gönderdi anlayamadım bende pek açıkcası
Hangi haftada başlamıştınız peki demir ilacına sanki bana erken başladı gibi geliyor ama emin de değilim
Canım maalesef çalıştığım için sabahları özellikle ilacı kullanayım yatayım gibi bir durumum olmuyor. Mecbur içip normal hayata devam etmek zorunda kalıyorum. Hamile kalmadan önce de bu demir ilacını içtiğimde midem çok bulanırdı ama diğer yan etkileri yapmazdı. Şimdi onlar da başladı. Değerlerime bakmadan direkt sabah akşam dedi onu anlayamadım
Aslında hayır bakması gerekir di bizim tahlil ler yapıldı demir eksikliğin çok fazla dedi ve hemen başladı hamileliğimin başından beri kullanıyorum doğuma kadar da kullan dedi sende tahlil verseydin iyi olur du
Herkese veriliyor diye verdi galiba . Gittiğimde sorayım bi. Çünkü rutin kan değerlerime bakılmıştı nisan ayında ama orda demire bakılmamış
Evet veriliyor genel de herkese ama bakılıp verilmesi daha doğru olur sen yine de dediğin gibi bir sor doktor una
Anladım cnm Allah yardımcın olsun doktora danışmak şart o zaman
Hiç hatırlamıyorum ya sanırım 16. Haftaydı