Benim demirimde düşük çıkmış 67 değerden 46 düşmüş şuan 7 haftalik hamileyim demir bağlama kapasitemde 388 çıkmış acaba demir ilacı benimde kullanmam gerekir mi
Bence doktor zamanla söyleyecektir çok değerlerle alakalı bilgim yok ama kan tahlilleri isteyip ona göre takviye verecektir mutlaka diye düşünüyorum
Belirli haftadan sonra veriyoruz demişti canım muhtemelen o yüzden daha vermemiştir
Benim folatta az birsey yüksek çıkmış birşey olur mu acaba
Folik asitte kullaniyom acaba daha da yukseltir mi kullanmazsamda nasıl olacak ilk üç ay kullanilmasi zorunlu değil mi
Canım benim folat değeri normalden çok yüksek çıkmıştı hamilelikten önce başlamıştım folik asite bayağı da kullandım. Ama ona rağmen 3 ay yine kullandım. Fazlası zarar olsa muhtemelen hoca söylerdi banada. Bence korkma kullan
Muhtemelen benimkide ondandir gebe kalmadan 6 ay önceden kullanmaya başlamıştım
Kullanılması öneriliyor ama zorunlu mu bilmiyorum doktor lar kesinlikle kulanin diyor lar ben bir aydır bıraktım yine doktor un tavsiye siyle
Gebelikte herkese veriliyor. Folik asit kesildikten sonra demir ilacına başlanır ve doğuma kadar kullanılır bu demir ilacı. Eğer yan etki yapıyorsa doktorunuza danışmadan kullanmayınız. Benim demir ilacım feramat ve gayet memnunum hiçbir yan etkisini görmedim, sabah aç karına içip yarım saat-1 saat bişey yemiyorum sonrasında sağlam bi kahvaltı yapıp günümü devam ettiriyorum. Ben demir ilacım ve D vitaminimi birlikte alıyorum. Demirimi içtikten sonra D vitaminimi yarim bardak suya 10 damla damlatıp kullanıyorum. Doktorunuza danışıp bu tarz bir düzenle kullanabilirsiniz.
Muhtemelen canım doktoruna danış yine sen
Şuan yedinci haftadayim demirim 46 referans dışı diyor onunla ilgili herhangi birsey soylemedi sadece d vitamin düşük dedi onuda damla verdi kullanacam acaba demir ilacini ondan mi vermedi folik asit henüz kullanmaya devam ediyom 12.haftadan sonra mi demir ilacı veriliyor
Yeni doktora göründüm folatinda az birsey yuksek olmasi sorun olmaz dedi @Melisadikmen
İnşallah sorup söyleyeceğim. Yan etki yapmayan bir ilaç bulabilirim umarım. Zaten hayatım boyunca demir ilaçlarını hiç sevemedim ama mecbur kullanacağım
Folik asit takviyenize dikkat etmenizi öneririm. Bu tarz folat yüksekliklerinde mide bulantısı kabızlık veya ishal gibi bazı belirtileri tetikleyebilir. Ama genellikle normal bir durumdur bir sorun teşkil etmez. Beslenmenize dikkat edip doktorunuzun verdiği takviyeleri düzenli kullanın yeterli.