Eşimin annesi bebeğe ben isim koyacam diyor erkek olduğunu öğrendiğimizden beri ismi Yunus olacak diyor ben asla istemiyorum çünkü ondan nefret ediyorum hamileyim kaç defa benimle tartıştı bana ağıza alınmayacak laflar söyledi ben şuan konuşmuyorum onunla pek fazla ama eşim de annemin istediği olsun ikinciyi biz koyarız ilk torunu seviniyor diyor bende madem ilk torunu madem seviniyor o zaman bana da insan gibi davransın dedim eşime bu ismi koymazsanız hakkımı helal etmem demiş eşim böyle diyor dediğinde senin üstünde hakkı olabilir ama benim üzerimde zerre kadar hakkı yok bu ismi madem çok seviyor oğullarından birine koysaymış dedim çok abartıyorsun diyor kızlar ben istediğim ismi koymak istiyorum ne yapmalıyım yardım edin bana?
Öfffff bu kayınvalideler görümceler çok can sıkıcılar valla eşinin huyunu suyunu sen biliyorsun bacım küs trip at konuşma hamileliğini bahane et yalandan ağla ayıl bayıl tansiyonum çıktı indi vs vs bişiler yap ona dar et sonrada hamileyim ben niye böyle yapıysnz bana diye darla ![]()
Ay bacım şu halde bile güldürdün Allah razı olsun
valla normalde her yolu küserek triplenerek hallediyorum ama bu biraz zorlayacak gibi adam Nuh diyor peygamber demiyor
Ben senin yerinde olsam rüyamda gördüm bana isim söylediler derim ![]()
Kız onu da söyledim o da işe yaramadı rüyalara mı inanıyorsun dediler defalarca istemiyorum sevmiyorum bu ismi dedim sus peygamber ismi nasıl sevmezsin dediler sanki kendileri çok dindar ya bende sevmiyorum diye değil sen söyledin diye istemiyorum sevmiyorum dedim eşime bu karının dili çok uzun demiş
Söylediğin şeylerin işe yarayıp yaramaması önemli değil. Insanlar kim ki onları ikna edeceksin seninle ilgili bir konu hakkında? Çocuk senin çocuğunsa kararları senden başkası veremez. Kesin ve net olup insanlara nasıl sınır çizemiyorsunuz anlayamıyorum. Eşin de dahil ne kadar kesin net ve sert olursan hiç kimse bir şey yapamaz.
Doğuma daha çok var mı belki o zamana dek unutur![]()
Evet öyle ama karışıyorlar işte
Unutacaklarını sanmıyorum doğuma daha var şuan 18 haftalığız ama unutmaz bunlar bacım![]()
Bu çocuğu karnında taşıyan benim eziyetini çeken benim. İsme karar verecek kişi sen ve ben olabiliriz sadece diye söyle kocana. Eğer annenin istediği ismi koyarsam istemeden de olsa çocuğuma annene olan kırgınlığımı sinirimi yansiticam. Ben istemiyorum. Böyle de.
Ozaman da sadece annem degil bende bu ismi istiyorum diyorlar
Olabilir isteyebilir annesinin yaptıklarını her zaman hatırlayacaksın belki doğumdan sonra da yine saçma sapan davranacak o zaman da cocuguna yansiticaksin. Benim adımı önce babaannemin adı diye koymuslar. Babaannem de annemi sevmezdi. Kadının kötülüğü de olmadı ona. Her neyse adımı annem ben doğduktan iki gün sonra mahkeme kararıyla değiştirdi sonra. Ama ona rağmen adım bir kere onun adı oldu ya sürekli çocukluğum boyunca hep yansıtma yaptı ya ona ya halalarıma benzetti sürekli her sinirlendiğinde. Bu yüzden annemle aramda öyle mükemmel bir bağ yok. Beni sevdiğine bile bazen suphe ediyorum. Eğer böyle bir ilişki yaşamak istiyorsan çocuğunla izin ver Aksi halde nolursa olsun izin verme gerekirse aileni karıştır işe. Kaynanan iyi bir insan olsa tamam sen de mutlu olursun ama değilse bu isim konusu hep içinde bir öfke olarak kalacak. Kendine de cocuguna da yapma
İki isim yazdır, Yunusu kullanma ikinci olarak halsın. Sen hangisini istiyorsan onu 1ci olarak yazdir ve kullan. Zamanla hepsi ona alışır))
Ya da baska peygamber adıyla karşılık ver ![]()
Ya söyledim hakkımı helal etmem diyor annem bende çıkmazdayım diyor eşim
Aslında eşim istemiyor sırf annesi istiyor diye o da onun istediğini koyalım diyor yani hakkımı helal etmem demiş kadın düşün ya eşim de mecbur dediğini yapacam diyor ama asla istemiyorum ben
İki isim koymak benim de aklıma geldi ama ben onun söylediği ismi çocuğuma koymak istemiyorum mesele bu
Gerçekten nasıl insanlarla muhattap olmak zorunda kalmıssınız bazen bazı şeyleri gördükçe yok artık diyorum, size de sabırlar diliyorum.
Sağolasın bacım cidden bende çok şaşırıyorum onlara hayatımda bu kadar cahil geri kafalı gereksiz insanları ilk defa gördüm![]()
Aksine bence ilki siz koymalısınız bana kalsa hepsini sizin eşinle kendi aranızda karar verip koymanız gerekiyor sonuçta annesi o değil sizsiniz bide çocuğunuzu sevmediğiniz bir isimle çağırdığınızı düşünün annemde öyle yapmış benim ismimi sevmeyerek koymuş ve bugüne kadarda ismimi Nazlı diye söylüyo kendi ismimi hiç söylemiyor istemsizce koyduğu için sende eşinle konuş söyle yani ben o ismi koymak istemiyorum koysanız bile spylemiycem yine kendi istedğimi söyliycem deyin koymamasına izin vermeseniz güzel olur
Elimden geldiğince zaten izin vermicem ama düşün kadın hakkımı helal etmicem istediğim ismi koymazsanız ne kadar saçma benim üzerimde zerre kadar hakkı yok ki?