Allahtan başka kimsem yok annem rahatsiz ve uzakta kaynanam evlendigimiz sene vefat etti elti desen altli üstlü oturuyoruz küsüz görümcem çalışıyor herkes kendi aleminde dogum zamani esim yillik iznini kullanacak 5 günde babalık izni 20 gün evde bende o zamana kadar toparlanirim inşallah
İnşallah canım Allah yardımcın olsun inşallah
Benim ailemde eşimin ailesi de memlekette en büyük destekçim eşim bazen söylensede elinden geleni yapıyor zaten kim gelirse gelsin insanın en çok eşinin desteğine ihtiyacı oluyor doğum zamanına yakın kaynanam gelicegini söyledi ablamda kaynanan gelmezse ben gelmeye çalışıcam dedi ama bilmiyorum o zaman gelince ne olur biraz tereddütlerim var açıkcası gelen kişi bana bilmişlik taslamaz inşallah kimse gelmesede elimizden geleni yaparız eşimle
Benimde annem gelmek istiyor ama ben eşimle bakmak istiyorum annem gelince kaynanam da damlayacak rahat bırakmayacak bilmiyorum ne yapacam
kiz olur belki
Yok anam yok keşke olsa ölmeden önce bırakmaz peşimizi
Hamilenin duasi kabul olur derler belki allah sesini duyar kabul eder sizden uzaklastirir
İnşallah kabul olsun da eşimle huzurlu mutlu yaşayalım kadın ne zaman evime gelse huzur bozuluyor ya inşallah uzak olur bize
Insallah canim, keske böyle yapmasalar
Keşke canım ama ne bileyim ya insan kendi evladının mutsuz olmasını ister mi Benim daha karnimda biri olumsuz bişey dese tepki veriyorum laf dedirtmiyorum ama kadının sanki ikimizde düşmanıyiz gibi davranıyor o kadar iyiliğe rağmen yani
Birszda eslerden kaynaklanıyor bu sıkıntılar
Evet ilk zamanlarda ağzını açmıyordu annesi ne dese bana boşver diyordu kızıyordu şimdi çok şükür farkına varıyor herşeyin
Benimde aynı valla anlatiklarinda kendimi gördüm resmen 8aylik hamileyim 8ay önce amilyat oldu hamile halimle çocuk kucağımda çıktım yemeğini temizliğini yaptım iki günde ağrıdan yanına çıkamadım diye eşime söylemiş karında gelip bana bakmiyo diye 2yasinda kızım var ağrılardan ona bile zar zor yemek yapıyordum ki çocuk aç kalmasin ama anlamazlar haklida olsan haksız konuma düşersin bide eşinde anneciyse sana iki kelime etmeye çalıştığında kes sesini der susmak zorunda kalırsın
Keşke yakın olsaydık aynı yerlerde kızlar ne iyi olurdu
Ben sok ne alaka ya bu cahıllık degıl laf soksun dıye bısey bulamıs soylemıs galıba
Erkeklerin bi aile kurduklarını anlamalarincok uzun sürüyor
Valla bana kimse yardımcı olmuyor, tek hallediyorum her şeyi. Kayinvalidemler memlekette görümcelerimin her biri uzak şehirlerde. Annem de evde anneanneme ve yaşlı bir komşusuna bakıyor, vakti olmuyor çıkmaya. Kimseden de bir beklentim yok açıkçası. Üstelik ben anneme yardımcı oluyorum arada. En son bayramdan birkaç gün önce gidip 5 tepsi baklava açmıştım. Çok dua etmişti sağ olsun.
Annemden uzaktayım kayınvalidemle de bir yaşıyoruz hastaneden iyileşme sürecine kadar hep destek oldu hâlâ da oluyor.Görümcem de evli uzakta oturuyor doğum yapalı 1 ay oldu işten izin alıp gelecek ama maddi manevi desteğini görüyorum
Genel olarak herkes kayınvalideden dert yanıyor herkes annem yanımda olsa diyor bende tam tersi annem yürüme mesafesinde 21 haftalık oldum bir gün arayıp canın bişey istiyormu biseye ihtiyacın varmı diye sormadı hatta kendisi arayıp benim canım şunu istiyo yapta yiyelim diyo eli ayağı tutmuyo sanki hiç dusunmuyorda dedim kiza ama cani çeker mi evinde malzemesi varmı diye… 6 tane olmasına rağmen 7. Feracesini alırken kızım senin karnın buyuyo giyecek vs varmı ihtiyacın demez her zaman kendini dusunur bazen uvey evlat miyim acaba diye düşündüğüm çok oldu o kadar umursamaz yani beni…kayınvalidem yok biz evlenmeden vefat etmiş ama olsa seni el üstünde tutardı diyor herkes çok iyi bı insanmis …gorumcelerim hepsi başka yerde kimsem yok yani eşim ve iki cocugumdan başka Allah eşimden razı olsun o olmasa bu dünyada belki kimsem olmayacaktı…yani anlayacaginiz her zaman kayinvalideler değil bazen annelerde umursamiyor
Valla ben onca kalabalığın içinde yanlızım bizim aile apartmanı bı üstümde ektim onun üstünde kaynanam oturuyo annemler desen iki sokak ötede ama kimsenin faydası yok kocam da eh işte bir hafta boyunca kasilmam oldu annem hazır sofra bekler kaynanama bişey yap desem on mahalle yaptığını durur ben geline şunu yaptım bunu yaptım diye en ufak şeyleri o kadar çok büyütüp anlatır ki bu kadın melek dersin eltim de 2 çocuk birisi 3 yaşında biri 6 aylik oda içten pazarlıklı bı işimi görse kaynanama söyler onu da herkes duyar zaten eltimi kızı gibi goruyo onu hep övüyo eraleme karşı benim hakkımda birkere güzel kelime duymadım ağzından ablam var ondan Allah bir değil bin kere razı olsun o ne zaman ihtiyacım olsa koşar ama kayinvaldeme kızmıyorum çünkü benim kendi öz annem bile hazıra konmayi seviyo kaç gün ağrım bile bile bir kere bile arayıp sormadı bişey ihtiyacın var mı diye bazı insanlar var onlara adamış kendini ne ablamı sahipleniyo nede beni eşime gelince çok dağınık bı insan her günde abartısız 5 6kere üst degistirir ama o eşyalar yerde yada koltuk tepelerinde agrilarim var benden kahvaltı bekler bende hazirliyamadim geçti tezgahın basina herseyi birbirine kattı bide ben üstten topadim geri kalan senin diyo ben kalkabilsem zaten asla bırakmam iyligine iyi ama bide siniri var bişey demeye çekiniyorum ilk zamanlar bu dagniklik yüzünden çok kavgalar ettik duzelmeyecegini anlayınca bıraktım ve ailesinin sözüne çok bakiyo eğer biyere kaynanam gelcekse mutlaka kaynanam öne oturur çünkü eşim öyle istiyo onun da işine geliyo tabi konu nerden nereye geldi anatilicak çok şey var ama keşke biraz da olsa beni anlayabilseler kaynanamin anlamasını beklemiyorum ama kendi öz annem beni anlamiyo insanın eşi bile elin oğlu oluyo biyerde her geçen gün soguyorum evlilikten benim durumumda olan inşallah yoktur çünkü gerçekten çok zor