Çatı muayenesi

Merhaba
Çatı muayenesini kaçıncı haftada oldunuz
Azerbaycanlı anneler çanak muayenesi diye biliyor

1 Beğeni
  1. haftada olmuştum yanlış hatırlamıyorsam. 7 buçuk 8 aylık falandım
1 Beğeni

bende 20 haftamda bakmışdı küçüktü o yüzden sezeryan önerdi

1 Beğeni

Ben doktoruma 15 Mayıs’ta gittigimde sordum. Sezeryan mi normal mi yapacağım ne zaman anlarız, muayene olacak miyim dedim. O da “sen hep normal dogum odaklı ol, sezeryan en son ihtimal.” Dedi. Ben de anlamadim yani cok yardimci olmadi. Bir sonrakinde yine soracağım su an 21+6 dayim :thinking:

2 Beğeni

Ben de çatı muayenesi ne zaman olacak diye soruyorum. Hazırlıklı gitmek istiyorum. Doktor da net bir hafta söylemiyor. Çatı muayenedinde sezaryen mi normal doğum mu biraz daha net bir cevap oluyormuş.
Normal doğum ihtimalim var mı diye sordum.
İnşallah dedi
Bebeğin kilosu, bebeğin pozisyonu, çatı durumu cevap veriyormuş.
Ben de kafamın içinde normal doğumu destekleyen konuşmalar yapıyorum :nerd_face:
Hatta dün gece rüyamda ağrısız doğum yaptım. Çok başarılı geçti :rofl:
Bir arkadaşımın açılması olmadığı için sezayen yapmışsınız dedim
Olmayınca olmuyor dedi :rofl::rofl:

2 Beğeni

Cok iyiymiş bence rüyalarına kadar girdiysen bu işi bilinçaltinda halletmissin demektir :sweat_smile::+1:t2: Darısı bizim başımıza. Ben henüz doğumu düşünmüyorum açıkçası yani aklıma gelmiyor nedense sonuçta eninde sonunda dogurucam :sweat_smile: son aylarda belki bende de başlar düşünceler.

1 Beğeni

Başka bir rüyamda emzirme işlemi de yaptım. Hatta rüyamda ‘emzirmek bu kadar kolaymış neden anneler bu kadar zorlandı’ dedim. Rüyalarım tozpembe.🩷
Gerçekte başımıza neler gelir bilmiyorum

3 Beğeni

@Funda çatı muayenesi olma haftasını yazan annelerimizin yorumuna bakmak ister misin

ya bu rüyayı ben de görmüştüm bebeğimi emziriyordum gerçekmiş gibi rüyamda çok sevinçliydim kucağımdaydı bebek,uyandığımda rüya olduğnu fark edip üzülmüştüm açıkcası:blush:

1 Beğeni

Hayır olsun

1 Beğeni

Ben 37+6 jel ile oldum ilk çatı muayenemi. Eve geldim bir kaç saat sonra çok hafif lekelenmem oldu pembemsi. Sonra geçti hemen. Ertesi gün 38+0 hafta ile çok sancım vardı acile gittik tekrar yaptılar ama bu sefer jelsiz. Bir kaç saat sonra pembemsi lekelenmem tekrar oldu. Dün bidaha hiç olmadı tüm gün. Gece uyandım yine pembe leke. Peçete koyarım ben hep, sürekli değişirim. Akşam değiştim yattım gece 4 de kalktım peçete hafif kaymış pijamama kadar geçmiş. Tekrar pembemsi lekelenmişim. Sizde kaç gün sürdü lekelenmeniz Çatı muayenesi sonrası?

4 Beğeni

Bende hiç olmadı lekelenme

1 Beğeni

Muayeneyi eliylemi yaptı yoksa ultrason aletiylemi? Eliyleyse bana hiç yapmadılar ama ultrason aletiyle yapıldıysa 1 hafta önce 35+1 ci haftada yaptılar ve hiç lekelenme olmadı

2 Beğeni

Gece 4den beri devam ediyor, açık kırmızı pembemsi. Akıntıyla beraber Az da değil çok da değil anlamadım Almila hareket edıyordu Acile gittiğimde o kadar tuhaf davrandı ki ebe Gitmek de istemiyorum tekrar

1 Beğeni

Eliyle yaptı ilkini Doktor’um ikincisini ebe İkisi de lekelenme olabilir dedi Doktorum yaptıktan sonra minicik lekelenme oldu Bu sefer ama fazla Lekelenmeden fazlası Kanama diyemem ama 4den beri kaç defa gittim ilk adet kanaması gibi akıntıyla karışık pembe geliyor bariz bir şekilde. Kafama takıldı ama acildeki ebeden dolayı da gitmekten korkuyorum

2 Beğeni

Öyle lekelenme olacak söylemişse normaldir her halde :face_with_diagonal_mouth:

1 Beğeni

Sakin ol canım, telaş yapma. Bugün de takip et bakalım. Artarsa gidersin acile tekrar

Bende oldu 2 gün kadar sürdü hatırlarsınız nişan geldi sanmıştım :face_with_hand_over_mouth: şimdi nasılsın kasılma var mı büyük ihtimalle rahmini doğum için uyarmış bu ebeleri çoğu zaman sevmiyorum

1 Beğeni

Dün oldum ben de. 35. hafta oluyor. Lekelenme olmadı ama akıntım oldu beyaz beyaz. Doktor jel de gelebilir haberin olsun dedi. Başka bir akıntı ya da lekelenme olmadı henüz. Ama ne berbat bir şeymiş ya çok canım yandı.

2 Beğeni

Ben de şimdiden çatı fobisi oluştu :pensive: bunu yapmamalar olmuyor mu ya

1 Beğeni