Merak ettiğim bişey var kızlar 33 haftalık iken doktora gittim orda bana 36.haftaya girdğnde randevu almadan sabah gel gebe kontrol de muayene olacaksın dedi ben 36+6 haftalık oldum ama durduk yere alttan muayene edecekler diye gitmiyorum sancılarım çok sıklaştı bi yandan ama kötü bir şey çikacak korkusu ile gidemiyorum çatı muayenesinden çok korkuyorum daha önce bi ebe muayene etmişti canım çok yanmştı o zaman bi daha istemiyorum devlet hastanesinde çatı muayenesi zorunlu mu istemesek de zorla yapıyorlar mı
Nereye kadar kaçacaksın
çatı muayenesinde kendini hiç kasma… tamamen gevşek bırak canım yanmaz… 36 dan sonra açıklık vs kontrolü için bakıyorlar malesef
Normal doğum istiyorsan bundan kaçmanın anlamı yok ne kadar erken yaptirirsan o kadar iyi ben 39 da yaptırdım hiç açılma olmamış dedi doktor salı günü de yatisim var doğum için o gün den beri düşünüyorum suni sancı ile doğum olacak diye
Valla normal değil den ama çatı muayenesinden çok korkuyorum istemiyorum yaa
Evet normal doğum istiyorum inşallah da öyle olur ama hiç muayene olmadan inşallah ![]()
Çatı muaynesi olmadan normal doğuma almaları imkansız bacım bu fikre adapte olmaya bak istersen uzman psikolog lardan yardım al belli.ki üzerinde travma kalmış, atlatman gerek
Aynen öyle o ebe çok kötüydü bağırıp çağırıyordu normal doğumu istediğim için o günden sonra bikaç defa afedersin eşimden yapmasını istedim tepkim nolacak diye ama yapamadım onu da nasıl olacak hiç bilmiyorum o korkumu yenmem için ne yapabilirm
Piskoloğa gidebilir sin canım
Muane olmadan olmuyor kemiklerin uygun olup olmadığına bakılıyor uygun değilse normal doğum u beklemeden sezeryan yapılıyor
Keşke kimsecel atmadan dogurabiksek ama doğum anında bile defalarca kez el atıyorlar…
Hayır zorunlu değil .bende doktora sordum dedi gerek yok senin sancin başlayınca geldiğinde zaten bskacaklar dedi
Aynen devlet hastanelerinde çatı muanesi diye zorunluluk yok duruma göre bakıyorlar mis zaten doğum başlangıç belirtileri olursa o sırada. Bakiliyormus
Benim doktorum önceden çatı muayenesi yapmadığını söyledi doktora göre değişiyor sanırım bu durum
Evet bende bi arkadaşımdan duymuştum o da her doktoruna gittiğnde doktoru onu hiç alttan muayene etmemiş o da sormuş niye diye doktor demiş çok gerekli olan bişey değil bazı ciddi durumlarda bakılabilir ama onun dışında alttan muayene anne adayını geren çok rahatsz eden bi durum olduğu için çok gerekmedikçe tercih etmiyorum demiş
Ben hiç nedenini sormadım doğum yaklaşınca sorarım diye mantıklıymış
Yaaa çok acıyomu hani o an açılma olsa bile yine de acı hissediliyor mu
Kaçışı yok mu diyorsun![]()
Sadece sezeryanda yapılmıyor diye biliyorum
Kız sen hiç çatı muayenesi olmadın mı ![]()