Canım aşırı Midye çekiyor

Kızlar canım aşırı Midye çekiyor 8 tane falan yedim ama kesmedi maalesef zararlida midye muadili gibi pirinç pilavina kimyon karabiber limon sıkınca midye tadi alıyorum midye yemişim gibi oluyor ama bu seferde kimyonun zararlı olduğunu öğrendim bir tabağa 1 çay kaşığı falan kimyon kötürüm sizce sorun olur mu

Ben evde yapacağımız midye tavayı yiyebilir miyim diye sormuştum doktoruma " bir tane bile yiyemezsin" demişti. Hem civa orani cok yüksek hem bakteri bulaş riski cok fazla. Tukettiginizi doktorunuzla paylaşın kontrolde testlerinizi ihmal etmesin.

2 Beğeni

Canın midye çekti hamilesin 8 tane yemişsin bide hayla yiyimmi diyosun. Midye nekadar zararlı adet gören hayvan ve deniz temixliyen hayvan bebeğine zarar verir asla yemwmen gerek dahada yiyimmi diyosun

2 Beğeni

Yiyim mi demedim ki sanırım dikkatli okumadınız sadece kesmedi maalesef dedim zararlı olduğunu biliyorum zaten lütfen daha daha dikkatli okuyun bebeğime ve bana neyin zarar verip neyin sağlıklı olcagini biliyorum ogrenmeye çalışıyorum acaba yanlış mı yazdım diye kendi yazdığımı okudum fakat yyim mi diye bir cümle kurmamisim ya eksik okudunuz yada okuduğunuzu anlamıyorsunuz

Bebeğinize neyin zararlı olacağını biliyorsanız midyenin de zararlı olacağını bilmeniz gerekiyor 8 tane yedim demişsiniz bide kesmedi diyorsunuz şaka gibi evet burda fikir almaya çalışıyorsunuz birşeyler söylemeye çalışanlara da tepki gösteriyorsunuz sorduğunuz soruya da gelirsek kimyonun zararlı olduğunu zannetmiyorum en azından yediğiniz midyeden daha az zararlıdır :slight_smile:

3 Beğeni

Evet kesmedi sizin canının hiç mi zararlo olabilecek bişey çekmiyor yada yemediniz şaka gibisiniz 4 aylık hamileyim 4 aydır canımın çektiği tek şey midye her gün 8 tane yedim vs demedim ki bundan sonra doğuma kadar yemiycegom kesin mecbur kalmasam bu kadar yemezdim çünkü 4 aydır geçmeyen bir can çekmesi olunca haliyle kesmiyor kimseye tepki gösterdiğim de yok ilk yorum yapan arkadaşa neden tepki vermemisim mesela insanları sadece yazdıkları kadariyla yargilamak çok kolay maalesef haklısınız

Mutlaka ileticem teşekkür ederim çok da dank etmese yemezdim zaten ama 4 ay gece gündüz çekince dayanamadım artık

Bende midye bağımlısı bi insanım ve midyeyi ilk 2 ay aşırı canım istedi ve sosyal medya algoritmam sürekli karşıma çıkardı gece rüyalarıma giriyordu ama karnımda savunmasız bi canlının hakkına girmek istemedim ve midyeyi ne kadar canım istese de bir şekilde kendimi uzak tutmaya çalıştım benim tepki gösterdiğim şey midyeyi yemeniz değil siz kendi çocuğunuzun sağlığını düşünmüyorsanız bu beni alakadar etmez fakat burda arkadaşınıza bebeğimin sağlığını düşünüyorum diyip 8 tane midye yemenizi anlam veremedim malesef

Ha bu arada yanlış anlaşılmasın ben asla sağlıklı beslenen bi insan değilim 35. Haftadayım şuna bütün hamileliğim boyunca full fast food beslendim kendimi hiçbirinden alı koymadım herşeyi yedim zararlı olan ama midye çok farklı bi boyut

Gayette güzel düşünüyorum normal zamanda kilo veya sağlık sorunum olmadığı için çok sağlıksız abur cubur tüketen ağzıma meyve sürmeyen biriyidim şuan aşırı dengeli ve sağlıklı besleniyorum benim normal yasantimi bilmediğiniz için böyle düşünmeniz normal sizde haklısınız ki rastgele bir seyyardan da yemedim

Canım senin canın çekti de burda bir sürü hamile var :smiling_face:

Dogru diyorsun bende muadili olabilecek ama sağlıklı bir tavsiye istemekti amacım

Bakın ben en son yazdığım şeyde kendimi ifade ettim asla sağlıklı beslenmiyorum hiçbirinden kendimi geri koymadım ve bebeğim çok şükür sağlıklı kilosu boyu herşeyi tamı tamına ha bunu da savunmuyorum sağlıklı beslenmem bebeğim için daha iyi olur ama midyenin zararlarını bilseniz eminim ki vicdan azabı çekersiniz ki bebeğimin sağlığını düşünüyorum diyorsunuz bu sizi alakadar eden birşey doktorunuza lütfen yediğiniz midye miktarından bahsedin civa oranı yüksek bi besin olduğu için ona göre test ve tahlil yapıcaktır hafife alınacak bi durum değil tadımlık 1 tane değil 8 adet az bi sayı değil malesef

Sana afiyet olsun yemişsin de başkalarının canı çekmesin ki aylarca midye canı çekip te yemeyenler biliyorum bı an önce doğurup herşeyi yemek için iple cekiyolar

2 Beğeni

Amacım seni yargılamak veya anneliğini sorgulatmak değil öyle hissettirdiysem özür dilerim fakat yardımcı olmaya çalışıyorum dediğim gibi hafife alınacak bi durum asla değil

1 Beğeni

Evet sonradan gördüm o yazdiginizi ki zaten vicdan azabı çektim üzüldüm ama artık dayanilmiycak safaya geldim maalesef tabiki doktora ileticem

1 Beğeni

Ya özür dilemene gerek yook anne olmak benim hayalimdi bu ilk gebeliğim tabiki bebeğimi düşünüyorum ama tabi ki bağzen nefsimiz çok daha ağır basabiliyor ki tekrar diyorum tabiki doktoruma ileticem şuana kadar herhangi bir sorun olmadı umarım bundan sonra da olmaz da

1 Beğeni

Bence gerilmeye gerek yok. Zararlı diyip geçebiliriz :smiling_face: ayrıca Dilek arkadaşın dediğine bende katılıyorum.

1 Beğeni

Nurcum benim kızmamın sebebi midye okadar zararlıki yani sigaradan kat kat direk miğdeden giriyoe ve işleniyor. Hadi yedin 8 tane nie yedin canjmın içi . İçinden cam parçaları çıkıyomuş daha haberde yeni dinledim. Onu geç zehirlenme ihtimalin var. Birde hamile olmayanın bile yememesi lazım okadar zararlı tabi anlatıyorum kusura bakma tabikide biliyosundur zararınj ama bidaha yeme bence

1 Beğeni

Cayır cayır sigara içen hamilelere bir şey olmuyorsa midye yiyene de olmaz sanmıyorum. Ama yine de 8 tane yeterli orda dur bence :smiley: