Merhaba hanımlar
Ben çamaşırlarımda toz detarjan kullanıyorum.
Bebeğimin deterjanları sıvı.
Toz deterjan konulan bölüme sıvı deterjan döküldüğünde makineden boşa akıp gidiyormuş.
Bunun için makine deterjan bölümüne aparat alınması gerekiyormuş.
Aparat almak yerine bebek kıyafetlerini yıkamak istediğimde deterjan kabına koyacağım deterjanın ölçüsünü bebek kıyafetlerine döksem olur mu?
Yoksa illa makine için o aparatı bulup alayım mı?
O aparatı alanlar olduysa nerden buldunuz?
Makinemin modeli arçelik 6083H
Ben beyazlarda toz, renklilerde sıvı deterjan kullanıyorum aparat yok aynı göze koyuyorum gayet temiz oluyor gibi gelmişti bana. Boşa mı gidiyormus yoksa
Boşa gidiyormuş.
Videosunu bulursam atayım.
Ben genelde yumuşatıcı kullanmadığım için yumuşatıcı bölümüne sıvı deterjan koyduğum oluyordu. Galiba bu da yanlış.
Linç yememek umuduyla yazdım
Montlar falan saç kremi ile yıkandığında topaklanma olmuyormuş o gibi zamanlarda yumuşatıcı bölümünü kullandım.
Bi bilen varsa yazar belki
Bugün renkli yikayacağım direkt çamaşırın üzerine dökeyim deneyeyim diyeceğim ama şimdiye kadar deterjanı boşa döktüğüm ve temiz olduğunu sandığım gelince aklıma bana güvenmeyin
Ben de bebek kıyafetini yıkarken direk bebek kiyafetinin üstüne döksem olur mu diye sormak istedim.
Yumuşatıcı bölümü de sıvı kaçırmıyor. Direk oraya detarjanı döksek olur mu ki
Ben makinanın kullanım kılavuzu kısmına bakayım orada yazar heralde böyle bir şey olsa. Yoksa da ben denerim iki yöntemi de size söylerim zaten boşa gidiyormuş iki sefer de böyle boşa gitsin
Olur olur çok güzel olur. Hatta oldu bile ben yaptım çünkü. Üzerine dök deterjanı. Yalnız dikkat et öncesinde bir yaydır. Üzerinde kalsın çamaşırların akıp gitmesin. Yumuşatıcı kullanmayı tercih edeceksen normal yumuşatıcı gözüne koy kullan. Yalniz eldivenler ve çoraplar için bir file edinsen iyi olur yoksa kenardaki lastiğe sıkışıyorlar minik minik
Az önce öğrendik makinenin orta mavi kısmı sıvı detarjan bölümüymüş yukardaki videoda anlatıyor bakmak ister misin
Bence bir yerde yanlış anlama var
Yaptığın uygulama güzel teşekkür ederim
Ama makina son durulama suyunu oraya veriyor. Yumuşatıcı gözü diye biliyorum ben orayı. Vestel benim makinam. Modelden modele fark ediyor olabilir mi dicem de soldaki deterjan ( eğer sıvı kullanıyorsan aparat alıyorsun) ortadaki yumuşatıcı, en sağdaki de ön yıkama yapacaksan oraya da deterjan ekliyorsun diye biliyorum ben. Annemin makinası Beko o da yanımda kalıyor ona sordum onun da haberi yok böyle bişeyden. İlginç
Benim 1 senedir bütün deterjanım boşa gidiyormuş ya o zaman kendimi videodaki kadın gibi hissettim o sonradan ya yanlış anlamış yumuşatıcı bölümü Esma hanımın dediği gibi son anda alıyor oraya koymak olmaz en mantıklısı ya aparat alınacak ya da direkt çamaşırların üstüne dökülecek.
Evet en iyisi direk çamaşırın üzerine döküp yıkamak bende hep öyle yapıyorum, çünkü aparat yoksa ön yıkama suyuyla deterjan boşa gitmiş oluyor ,ön yıkama yapmam gerekirse de deterjan koymadan çalıştırıyorum ön yıkama bitince makineyi durdurup deterjanı koyuyorum
O aparat Makinenizle birlikte geliyor aslında. Beraberinde getiriyorlar. Bazı makinelerde de indirmeli bir parça var makinenin kendisinde. İlkinde de ikincisinde de makineye birlikte getirmişlerdi o parçayı. Özellikle de bunu sıvı deterjanlarda mutlaka kullanın yoksa boşa akıp gidiyor, toz kullanınca da çıkarın demişlerdi. Hatta 40 dereceye kadar sıvı 50 derece ve üstünde de toz kullanın demişlerdi bana