Teşekkürler
Çalıştığım yerde doğum iznimi planlayıp planlamadığımı sordular. Açıkçası bu süreçler hakkında bilgim yok. Daha önce doğum izni kullanan anneler var mı?
Resmi olurak 32. Haftada dogum iznin başlıyor daha calismak istersen calisabilir raporu aliyorsun istemiyorsan 32+0 da rapor alman gerekli doguma kadar rapor veriyorlar.8+8 toplam 16 hafta hakkin var.kullanmadigin haftalari dogumdan sonraya ekliyorlar ornegin 36. 37. Haftada dogum yaptın sonrasina eklenir.16 hafta bitincede ucretsiz iznin başlar. Bazi doktorlar rapor yaziyor gene ben deneyecegim ucret almak için. 170 nolu hatti arayarakta detayli bilgi alabiliyorsun bu arada onlar daha iyi yonlendirir seni.ben 32 de rapor yazdirdim tarih doguma kadar gecerli süresiz yazdılar
Şimdi ben özel sektörde görev yapıyorum. Doğumdan sonra da çalışmayı düşünmüyorum bir süre. İznin hepsini doğumdan önce kullanma hakkı veriyorlar mı? Bir de raporlu olduğumuz zaman maaş almaya devam ediyor muyuz?
Bende ozel sektordeyim…dogurana kadar caliscanmi masallah yani doktorun nekadar izin verirse bence okadarini bilemedim.tabi rapor parani aliyorsun brutten hesaplaniyor 3te 2 si gibi bi ucretti.mesela ben dogumdan sonra cikis isticem issizlik maasi almak istiyorum cunku en az 1 2 sene calismicam
Ben de doğum parası ve işsizlik maaşı alayım diye düşündüm. Doğum parası almak için 32. Haftaya kadar çalışmak gerekiyormuş. Benim işim de buna pek müsait değil. Nasıl bir planlama yapacağım emin olamadım
Ben napsam diye dusunuyorum. Cok kararsizim meslegim guzel. Cikarsam nasil girerim bilemicem
Bende şuan 30+3 haftadayım çalısıyorum bi 10 gün sonra 32.hafta raporunu almaya gidicem. Ama bugğn bitane müşterim ücretli doğum izni bittikten sonra çocuğa bakcak yakınım yok deyip işyerinden tazminat alınabiliyormuş. Yani ben doğumdan sonraki ücretsiz izinden sonra 6 ay ücretsiz izin hakkımı da kullanıp öyle çıkmayı planlıyordum ama böyle bişey de varmı emin olamadım
Hayir canim ole bisey yok dogum parasi dediginiz zaten doktorun yazdigi o 16 haftalik rapor parasi.ayrica ben aylardir calismiyorum heyet raporum var sigortam isliyor ve rapor paramida aliyorum…yani zaten izne ayrilinca sigortan devam ediyor.6 ay ucretsiz kalmak yerine ben cikis isticem issizlik alacağım.henuz maalesef anneler icin bir yasa yok ben bu konuyu avukata da sordum sadece 1 sene icinde evlilik bahanesi ile isten ayrilirsan tazminat hakkin oluyor onun disinda dogum cocuk vs tazminati yok
Annelik her anlamda zor iş
İşte bunların detaylarına nereden ulaşacağız bilmiyorum. Her şeyi planlayıp da çıkmak lazım, buraya da o kadar emek veriyoruz
Özellerde de süreç sıkıntıya giriyor aslında böyle olunca. Ben doğumdan sonra istifa etmeyi düşünüyorum aslında. O yüzden izin konusunu naısk yapsam. Bilemedim. İşsizlik almak daha mantıklı, onun için de işyerinin seni çıkarması lazım site biliyorum. Hamile olduğun için çıkarırlarsa da tazminat ödemek zorundalar. Evet yasa yok ama doğurma oranı azaldığı için biraz bizden taraf işliyor süreç
170 diye bir hat var sgk hatti arayip hepsinin dogrusunu ogrenebilirsin google ya da etraftan aldigin bilgilerden en dogrusu budur.evet seni cikardiklarinda tazminat hakkin doguyor ama ben anlasicam isyerimle kotu ayrilmak istemiyorum yillardir emek verdigim yer ve istedigim zaman donebilecegim bir yer .işletmen bu iyiliği hakediyorsa anlasarak cik ama hak yiyen insanlarsa acima
Arayacağım burayı teşekkür ederim. Benimkiler maalesef çok düzgün ilerletmiyor süreci. Hastane kontrolüm için izin istediğimde bile sürekli sıkıntı çıkarıp maaşımdan keseceklerini söylüyorlar o yüzden ben tüm haklarımı alacağım
Nasil insanlar var ya.hamilenin zaten haftada 1 mi ne muayene hakki vardir işyerinin sana 1 saat izin verme zorunlulugu mevcuttur haklarimizi bilmeyince savunamiyoruz kendimizi.bole insanlarsa sonuna kadar ugras tabi kendimi yipratmadan
O yüzden iyi araştırmam lazım çünkü dalavere yapıp beni istifa da ettirebilirler. Süreci planlamamı istediler en son. Beraber planlayalım dediler de, en az para verecekleri şekilde planlar onlar
Acaba ne dusunuyorlar ogrenseydin keske cunku onlar sana kesinlikle cikis veremez yasak.ancak anlasirsan falan.hakkinda hayirlisi olsun insallah
Çıkış vermek istemiyorlar. Çalıştığım kurumda iyi bir öğretmenim, kolay kolay çıkmamı istemiyorlar ama ben hakkım varsa çalışmak istemiyorum
Arkadaşlar şuan 30+5teyim. Serbest meslek mensubuyum ve bağkurdan doğum parası almak için doğum izni almam lazımmış. 32.hafta alınıyor yazıyor her yerde ancak bu 32.hafta 31+0 - 31+6 arası mı yoksa 32+0 -32+6 arası mı almak gerekiyor raporu
Yasal olarak 32+0 olduğunuz gün hakkıniz doğar.