Ben şuan 4.144 tl alıyorum 6 ay alacağım temmuzda doğum iznim bitti çıkışımı aldım aynı hafta işkura teslim ettim belgeyi bir ay sonra ilk işsilik maaşım yatmıştı. E devlet üzerinden banka hesabını kaydedersen adına gelen ve normalde postahaneye yatan bütün bu rapor paran, işsizlik maaşın gibi paralar hesabına yatar. Ayrıca uğraşman gerekmez bilgin olsun @Efnan
Teşekkür ederim @Esma eline ağzına sağlık
Kızlae merhaba izine ayrılmak için süreç nasıl işliyor? İstifa dilekçesi mi veriyoruz yoksa izin mi sayılıyor. İş yerim tam süreci bilmiyor o yüzden size sormak istedim
Hayır istifa dilekçesi vermeyin sakın aman ha doktordan izin raporunu alınca ik’ya verin özel sektörse eğer, bırakın sonrasını iş yeri sigortadan öğrensin
Yarın raporumu alacağım, devletteki süreci aldıktan sonra yazarım buraya
Benimde 32.hafta pazar günü geçiş yapılıyor pazartesi doktoruma gidip bende kurumuma gonderecegim
1 aydır heyet raporu ile evdeydim çok istedim son 1 aya kadar çalışmayı sağlık durumum izin vermedi
Valla ben de isterdim ki heyet raporu alıp kendi evimde olayım
Canım doktordan rapor alıyorsun belgede hem doktor hemde başhekim kaşesi ve imzası olması gerekiyor. Daha sonra belgeyi insan kaynaklarına veriyorsun geri kalan işlemlerle insan kaynakları ilgilenir.
Ama şöyle bir durum var not olarak söyleyeyim sana .
32. Haftada çalışmak istersen eğer o zaman çalışabilir raporu aynı şekilde alıyorsun bir kaç gün sonra vazgeçip evde oturmak istediğin zaman yani aldığın raporu bozmak istersen çalıştığın o bir kaç günün parasını alamassın yani rapor haftalık baz alıyor o haftayı bitirip anca bozabilirsin yoksa çalıştığın günler boşa gidiyor. Umarım nedemek istediğimi anlatabildim
Bu arada sakın istifa dilekçesi verme
Bende tersini düşünüyorum keşke bu kadar ağrım olmasaydı sağlıklı bir gebelik gecirseydim işime devam etseydim
Doktorun rapor yazıyor doğum izni için. Onu iş yerine götürüyorsun canım. Doktoruna söylersen o verir zaten
Kızlar ben 36+3 haftalık hamileyim izne ayrıldım da doğumdan sonra bir çeşit ödemeler yapılıyormuş çalıştığımız için. Süt parası rapor parası falan. Özel hastane çıkışta başvuruları otomatik yapıyormuş ama devlet hastanesinde kendin yapman gerekiyormuş bu başvurular ne ve nereden yapılıyor bilgisi olan var mı?
Sut parasini bilmiyorum ama dogum parasi 800 tl calisan annelerede devlet veriyor e devletten başvurun
E devletten nasil basvuruluyor ben yapamadim
Dogumdan sonra dogum raporubu alip pttye gidin direk
1 yıl kadar çalışıyormuydunuz? Eger oyleyse çalışan anneler dogum iznine ayrıldığında çalıştığı yerden ucret almıyor ama son 1 yıldır yatan brüt maaşın ortalamasınınn3 te 2 si kadar size para yatacak parca parca. Asgari ucretseniz sanırım 48 bin civarı. Ben dogum izni icin calisabilir raporu aldim otomatik işlenmişti muhasebecimiz direk gördü sistemden (ozel hastane olduğu için olabilir) dogum yaptığında bana bildir demişti muhasebecimiz, genelde sisteme düşüyor ama ne olur ne olmaz diye
Doğum parası 809 tl değil, asgari ğcretlinin doğum parası minmum 48 bin tl 2/3 taksitte ödeniyor 899 tl olan süt parasıdır
Calisanlara mi o kadar yoksa herkese mi
Hamilelik sürecinde 32. Haftaya kadar sigortalı çalışan bayanların doğum parası ( 8+8=16 haftalık rapor parası)