Burun Aspiratörü

Benim eltim sürekli yıkıyordu :thinking:

1 Beğeni

Serum fizyolojiği şırıngalara çekerek mi yıkıyordu

Bı dönem serum fizyolojik çok kullandı ama artık gerek duymuyor aspiratör kullanıyor onuda hemen yıkıyor kullandıktan sonra

1 Beğeni

Ortibebe gibi mi yoksa braun gibi mi

1 Beğeni

Ben iki çocuğumda da almadım serum fizyolojik sıkıp bi tarafına diğer tarafından sekresyonu çıkarmak daha kolay geldi bana ve masrafsız.otri bebenin aspiratörünü denemiştim midem bulanınca kullanamadım.Benim gibi midesi bulanıp kullanamayan var mı acaba merak ediyorum.

1 Beğeni

Ben suan orti bebe kullanıyorum ama uçları çok masraf oluyor. 10 adet uç 90 lira. Günde iki defa yapmak istiyorum ama hemen bitiyor. Bebek ağladıkça daha kuvvetli cekmek için çabaladığımı fark ettim. Daha kolay bir yolu olmalı.

5ml enjektör ile yapmayı çok düşündüm ama korkuyorum. Ortibebe ile bile bebek ağlarken genzine kaçıyor.

1 Beğeni

İnternette videoları var bebeklerde nasıl yapılacağı hakkında.Bebeğe birşey olacak korkusu yaşamadan yapmak lazım benim bu konuda acımasız olduğumu düşünüyor eşim​:smile:

1 Beğeni

:rofl: bi de cocuk hemsiresisin. Benden bi onkoloji bir de çocuk hemşiresi olmaz :blush:. Eşim ile annem de bana bebek bakımı yaparken çok canisin diyor.

1 Beğeni

Artık toplum sağlığı hemşiresiyim herkes benden nasibini alacak​:smile:

1 Beğeni

Otribebe gibi

@Cansu Henüz aspire etmedim, en azından göbek bağının düşmesini bekliyorum :joy: Korkuyorum yaa çok ağlayacak diye. Göbek bağı düşünce banyo yaptıracağım. Burnunda bir şey varsa o da yumuşamış olur suyla beraber. Rahatça çekerim diye düşünüyorum. Otribebe kullanıyorum zaten ben de

1 Beğeni

Sabah aspire ettim. Hala hırıltı var ben çekmesini mi beceremiyorum :unamused: Düzenli olarak bu aspire yapılmazsa ciğerlerine kadar enfeksiyon kapıp aylarca hastanede yatan bebek videoları gordüm.

Cansu baby vac’ı bir araştırsana, arkadaşım da sadece o açıyordu bebeğin burnunu diyor, diğerleri açmıyordu diyor. Çocuk doktoru bunu önermiş onlara

1 Beğeni

@Cansu Bence öyle videoları çok izleme sen de yaa. Rüya’da da düzenli yapmadım ben ama çok şükür hiçbir şey olmadı. İnsan çabuk etkileniyor öyle videolardan. Haftada 1-2 kez yapılsa ve burnuna düzenli bakıp öne gelen kirler varsa alınsa yeterli diye düşünüyorum. Yani ilk çocuğumda da böyle yaptığım için benim fikrim bu tabi

1 Beğeni

Bir bakayım teşekkür ederim

2 Beğeni

7 gönderi mevcut bir konuyla birleştirildi: Tanışalım mı? kimler nereden?

@Cansu @NURAN rahatsız ediyorum sizi yine hanımlar kusura bakmayın :blush: Bebeğimin burnu çok tıkanık serum fizyolojik aldırdım eşime ama sırıngayla burna fışkırtma olayı için bebeğim biraz ufak ve ben de korkuyorum açıkçası. Doktorumuz tonimer diye bir sprey önerdi ama o da piyasadan kaldırılmış. Bendeki serum fizyolojikten 1 2 damla burnuna damlatıp vakumla çeksem olur mu. Bendeki vakumlu aspiratör bu

3 Beğeni

Olur arkadaşım. Ben de orti bebe kullanıyorum. Tüp serum fizyolojiklerin çoğu sağlık bakanlığı tarafından kaldırıldı. Eczanede satılan serum fizyolojikler güvenilir. Doktorumuz da şırınga ile yapılandan henüz erken dedi.

Elindeki aparat için çogu kişi kullanışsız diyor. Ben ortibebe kullanıyorum

Bebeği sağa döndürüyorum üstte kalan buruna 4-5+ damla damlatıyorum. Sola dòndürüyorum üstteki burun deliğibe 4-5+ damla damlatıyorum bebeği yüz üstü döndürüp sırtı elimi çukur yapıp hızlı hızlı yukarı doğru vuruyorum sırt üstü yatirıyorum kalanları orti bebe ile çekiyorum aparat içine gelenleri çöp kovasına üflüyorum burnunun içinde yuvarlayarak çekiyorum

Video yapıp YouTube koyup linkini buraya ekleyeyim mi sana faydası olur mu? Şuan günay uyuyor uyandığında yapabilirim istersen yapayım mı? @İlknur

2 Beğeni

@İlknur Ben de Cansu gibi otribebe kullanıyorum canım. Henüz çok fazla bir burun tıkanıklığı yaşamadık ama her duştan sonra burnunu kontrol edip otribebe ile çekiyorum. Onun dışında bir problem olmaz, sen de söylediğin gibi yapabilirsin, rahatlar bebişin :blush:

Sizin için zor olmayacaksa çok sevinirim gerçekten video için. Çok güzel anlatmışsınız ama çok korkuyorum bir şey olacak diye. Otri bebe vs araştırdım alacağım, bugünlük bununla yapayım aşırı tıkalı. @NURAN banyodan sonra biz de temizliyoruz ama yeterli gelmiyor emerken zorlanıyor hep. Yine de çok çok teşekkür ederim :pray::cherry_blossom::white_heart:

1 Beğeni