Buda benim doğum hikayem

Merhaba kızlar öncelikle hepinize teşekkür ederim sorular sordum yanıtlar aldım ikinci kez anne olmama rağmen birçok tecrübe edindim burada :smiling_face_with_three_hearts::heart: 9 günlük olduk biz kendimi anca toparlayıp fırsat bulabildim 7 kasım biraz iç çamaşırım ıslanmıştı gecesinde biraz daha fazla ıslaklık vardı ondan öncede 3 gün günde 1 defa olmak üzere sarımsı parçalar gelmişti gebeliğimde hiç akıntım falan olmadığı için nişan diye tahmin ettim doğruymuş daha sonra 8inde akşam hastaneye gittim tabi sancım falan yoktu test yaptılar gelen suyun yatırmamız lazım dediler ama hem kendi sancımı çok istiyordum hemde ilk doğumum suni sancı ile olduğundan korkuyordum açıklığımda sadece 1 cm di kesin yine doğuramam çok uzun sürecek perişan olacağım diye başladım ağlamaya önce eve gidip oğlumu göreyim öyle geleyim dedim imza atıp çıktım eve geldim saat 5 civarıydı bu arada geldim yemek falan yeyip güzelce karnımı falan doyurdum :face_with_hand_over_mouth: sonra ne yapsam ne yapsam herkesten fikir aldım çoğu gitme en azından geceyi bekle falan dediler ama ben korkumdan belki suyu biter birşey olur diye saat 8 gibi gittim yatışım yapıldı önlüğümü falan verdiler tekrar alttan muayene falan ettiler ama bu muane biraz sert oldu sanki bilerek yaptılar gibi tabide daha sonra sancım gelmeye başladı dedim böyle giderse çok iyi 1.5 2 cm yakın birazdan da suni sancı veririz dediler gittiler kendi sancım dayanılmayacak birşey değildi geldiğinde ayy diyordum geçiyordu önce 7 dakika sonra 5 dakika sonra 3 dakikaya düştü saat 10a kadar sevindim böyle olursa kolay olacak diye tabi öyle olmadı daha sonra tekrar gelip muane etti 3 cm olmuş bile dediler saat 10 da suni sancıyı taktılar tabi biraz daha arttı sancım 11.30 12 civarı 5 cm olmuştu biraz yürüdüm o sırada birde şırıngayla birşey enjekte ettiler ne olduğunu hiç bilmiyorum ama gözlerim falan görmez oldu puslu puslu görüyordum etrafı tabi sancı da artmaya devam ediyordu bu arada yarım saatte bir gelip kontrol ediyorlar alttan o sırada tekrar gelip kalan suyumu boşalttılar gelen o su neymiş ki baya da bir suyum varmış :face_with_hand_over_mouth: daha sonra 6 cm oldu ve bende artık acı çok çok dayanılmaz bir hal almaya başladı o sırada bağırmaya başladım ben istemiyorum doğurmak sezeryana alın beni falan tabi ebeler tamam deyip gittiler baktım umut yok sustum tabi sürekli dua ediyorum bir yandan artık gözümü kapatıp sancı girdikçe nefes alıp verirken hafif hafif ıkınarak veriyorum saat 2 ye gelirken artık bayılacak gibiydim tekrar gelip yine şurıngayla birşey enjekte ettiler daha da arttı sancılarım yarım saat sonra alttan baktığında 8 cm yakın dediler hadi bir ıkınmayı deneyelim dediler ıkınmak zaten başlı başına çok zor birşey denedim güzel çok iyi birazdan doğuma alacağız dediler gittiler 10 15 dakika sonra gelip yatağı çatala çevirip malzemeleri hazırladılar daha sonrası çok iyi bir ıkınmayla 3 kere ıkındım tabi onlar hadi bebeğin geliyor falan diyorlar ama yalan söylüyorlar sanıyorum 3 den sonra artık yapamam ben bittim diye tam ağlayacaktım ki artık gerek kalmadı dediler 2.20 de bebeğimi verdiler kucağıma bu seferde nasıl ya ben mi yapabildim doğurdum mu diye duygulandım 5 yıl sonra tekrar aynı duyguyu yaşamak o kadar güzeldi ki o kokusu o sesi :smiling_face_with_three_hearts: ebe aldı temizledi ölçülerine falan bakarken benim de dikişlerim bitti çok fazla değildi ama yinede dikişlerim var maalesef baya uzun oldu ama saat 3 de herşey bitmişti sormak istedikleriniz olursa seve seve cevaplarım :smiling_face_with_three_hearts:

14 Beğeni

Tebrik ederim canım benim, bebiş hayırlı olsun, anneli babalı sağlıkla büyüsün inşallah :pray:

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim darısı tüm bekleyenlere :heart::smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Hayırlı olsun lohusalığın sağlıkla büyüt bebişini :two_hearts:

1 Beğeni

neguzel anlattiniz saglikla buyusun bebis.sanirum batmandaydinjz memnun musunuz hastaneden ebelerden buna dikkat et buna rahat ol dediginiz birsey warmi bende batmandayim sehir hastanesini dusunuyorumda.

1 Beğeni

Hayırlı uğurlu olsun bebisinde lohusaliginda​:hugs: emeğine sağlık bu kadar detaylı anlatıp bekleyen anne adaylarına bilgi verdiğin için​:hugs: sütün bol ve besleyici olsun inşallah :palms_up_together:

2 Beğeni

Allah analı babalı büyütsün sagliklicakla​:heart:

1 Beğeni

Hepinize çok ama çok teşekkür ederim :heart: umarım çok güzel çok kolay doğumlarınız olsun doğum yapan annelere kolaylıkla sağlıkla bebişlerini büyütmek nasip olsun :heart:

2 Beğeni

Evet Batman’da yaptım öncelikle doğum odaları çok güzel ama geriye Kalan yerlerden birşey beklememek lazım ebeler doğumdan sonra zaten hiç gelmedi bakan olmuyor yani sadece refakatçiden bebeği isteyip doktor muane ediyor oda sadece kalbini dinliyor işitme testi yapılıyor o kadar normal doğumda 24 saat sezeryan doğumda 48 saat tutuluyor ama rahat refakatçiye gelene gidene karışanda olmuyor tabi orada beni çok rahatsız eden battaniye vardı ben örtemedim kendine mutlaka bir örtü al derim birde dezenfektan peçete falan mutlaka koy temizlik biraz eksik odalarda zaten 2 kişilik doğum anında dediğim gibi hepsi ilgiliydi tek bir ebe yaptırdı doğumumu bir kişide bebeğin ölçülerini falan aldı zaten giydirmeye falan refakatçiyi çağırıyorlar aklıma gelenler bunlar sormak istediklerin olursa yine anlatırım tabi ki :smiling_face_with_three_hearts:

2 Beğeni

Hayırlı mübarek olsun. Rabbim analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşaallah​:bouquet::smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Hayirli olsun lohusaliginiz sağlıkla büyütün inşallah bende 7 yıl sonra üçüncüye doguracagim ama arasi cok diye korkmuyor değilim ilk oglanda çok çektim aynı sizin gibi saat başı 1 cm anca açıldı suni de vermediler sancım çoktu ama açılmadı 12 saat çektim iki yıl sonra kızımda 15 dk da bitti her şey şimdi tekrar başa sarmaktan korkuyorum araya yıllar girdi diye suni verecek olurlarsa dayanilmyacak gibi değil yani açılmaya sebep oluyor öyleyse :palms_up_together::+1:

1 Beğeni

Çok acıdı mı canın? Acıyı hissetmeme rağmen korkmadım ben ilk defa normalde ayyyy asla falan diyordum

1 Beğeni

Hayırlı olsun lohusaliginizda bebeğiniz sağlıkla büyüsün inşallah araştırmada mi doğum yaptınız bende orda amaliyet olacam

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim umarım siz de çok çok kolay olur hareket önemliymiş ben onu fark ettim ilk oğlumda ben çok hareketli olamadım maalesef kalçam da batma vardı yürüyememiştim ama bunda sürekli hareket halindeydim sanırsam ondan kolay oldu açılmam hızlı oldu en azından

2 Beğeni

Acıyı hala unutamıyorum açıkçası ama bebeği kucağına aldığın an her şey zaten insan unutuyor Bir de normali ben çok istiyordum o yüzden de işime geldi açıkçası :face_with_hand_over_mouth:

1 Beğeni

Evet araştırmada oldu siz ne ameliyatı olacaksınız

1 Beğeni

Sezaryen inşallah

1 Beğeni

İnşallah çok kolay olur kolayca geçer :smiling_face_with_three_hearts: sağ salim bebişini kucağına almayı nasip etsin Allah

2 Beğeni

İnşallah yarın 35 haftam doluyor doktor 39 alalım dedi oda aralığın 3 haftasına denk geliyor artık doktor gün vermesine bagli

2 Beğeni

cok tsk ederim bilgiler icin battaniye temizlik ihtiyaclarida mutlaka ekleyim olese cantama ben.ebe nasildi bole iyi kalpli mi asabi bagiran cagiran birimiydi tedirginim o konuda :smile:

1 Beğeni